Bravo 1.9JTD

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
as

Bravo 1.9JTD

Příspěvek od as »

Zdravim Vas. Chcel by som sa spytat ake su skusenosti s fiat bravo 1.9JTD. Mal by som zaujem o tento voz z roku 1999, najazdene ma okolo 95000km. Jazdil som v 1.6 16V, ale s dieslom som nemal skusenosti. Je tento motor v pohode?... popripade kolko budem musiet este investovat do tohto auta aby bolo vsetko OK.... myslim tym ake povinne vymeny ma budu cakat?.... dik s pozdravom AS
Reklama

PiP
Začátečník

Příspěvek od PiP »

JTD boli dva druhy 105 k, a úplne posledné modely boli 100 K. Je to najlepší motor čo mˇože v Brave byť a myslím tým všetky motory benzín aj diesel. :P :P :P To či je tam naozaj 95000 km to je otázne a veľmi by som sa toho nedržal otázka 500 Sk a 5 minút práce a údaj na tachometry je zmenený. Ale dá sa to zistiť pri volnobehu prudko zošliapnuť plyn na doraz ak bude motor čmudiť EGR ventil je zanesený a je tam hodne natočené. Skrátka určíta dymivosť tam bude (elej, vstreky, palivový filter ...) ale nemala by byť enormná :!: :!: Koľko do motora bude treba investovať :?: V každom prípade bude treba nový rozvoďák (600.-), napínaciu kladku (2000.-), pevnú kladku a vodnú pumpu stačí posúdiť stav (pevná kladka 500.-), (vodná pumpa 1200.-). Taktiež bude treba vymeniť hlavný remeň (500.-) automatický napínač (1000.-). No a ja by som menil aj motorový olej+filter, prevodový olej, chladiacu kvapalinu keďže ide zima. Taktiež palivový filter. A pozor na žhaviče nutná kontrola stavu (mali by byť všetky rovnaké od jedného výrobcu. Bolo by treba tiež skontrolovať vstreky či pracujú pri správnom tlaku. To je základ z motora. Ostatné časti ako pri Brave 1.6.
tulak

JTD

Příspěvek od tulak »

Caf,
Kupil som BRAVU JTD 105 pred tyzdnom, najazdil zatial 2000 km, spokojnost slusna, nic zatial nehrka, dym-nevsimol som si, idem menit remene a naplne. Skusal som predtym viacere BRAVY hlavne benzinove, ale tato ma chytila za srdce. Takze, ak je v slusnom stave, tak je to dobra kupa. Uz som vyskusal vselico (skodovky, fafority, Hyundai, Seat, Renault) takze mam s cim porovnat
láďa

moc to žere

Příspěvek od láďa »

Ahoj, koupil jsem Bravo 1,9 TD, 100K, rok 98. zdá se mi že to dost žere. Jezdím po Praze za 10litrů/100km. Dá se to nějak poštelovat? D9k za info
PiP
Začátečník

Příspěvek od PiP »

Nemal si pred Bravou benziňák. :?: Vysoká spotreba môže byť spôsobená špatnými vstrekmi, ale tiež aj zlým spôsobom jazdy. 100-koňová Brava v meste nemôže zožrať viac ako 8l. :!: :!: A to musia pískať gumy. Normálna jazda v meste musí byť okolo 7l. :!: Jednotka sa radí len keď auto stojí. Pri 60-tke tam musí byť 5-ty kvalt. :!: Pokial využívaš krutiaci moment a spotreba je katastrofálna (10l). :x Treba sa pozrieť na tlaky na vstrekoch. Správny pracovný tlak je pre TD 150Barov. Pokial su vstreky špatné a rozprašujú už len pri vyššej hodnote doporučujem ich vymeniť. :!: Pokial sú v streky v poriadku pozrieť dávkovanie čerpadla. Koľko má ten motor natočené. :?: Ja mám Brávu TD 75. 190 000 km s pôvodnými vstrekmy a v meste sa držím na 6l. Kombinovaná spotreba 5- 5.5l. Mám ovšem vypnutý EGR ventil a športovú vložku vzduchového filtra.
Odpovědět

Zpět na „Bravo / Brava“