nestartuje mi puntak

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Fojta
Začátečník

nestartuje mi puntak

Příspěvek od Fojta »

Nazdar vsem.
Mam punto rv99 1,2 44kw.
V posledni dobe se mi stavalo cca. tak 4x do mesice, ze jsem nenastartoval (pri otoceni klicku pro start, jsem sysel jen cvaknuti-kontrolky na palubovce zhasinaji, tak jak maji).
Nechal jsem auto u znameho v servisu, kde mi vymenil starter za novy. Tyden jsem jezdil v pohode, az do dnesniho rana, kdy vse pripomina stav pred vymenou. Znamej je nyni na 14 dnu na dovolene, takze mi nepomuze..
Muzete mi nekdo poradit co s tim, kde je pricina?

Dik.
Vojta
Reklama

Vasek176
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasek176 »

jenoduchá věc..projdi si kontakty
Pepik
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepik »

Zkusil bych vylučovací způsob.Před startem bych rozsvítil světla a sledoval jejich svit při startu.Buď při startu jejich svit nepoklesne pak nejde proud do starteru - problém s elmag.spinačem starteru.Nebo poklesne, pak může být špatný akumulátor - vyměnit,přechodový odpor na přívodu ke startéru-očistit spoje,přidřený startér-vadné ložisko.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
Vasek176
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasek176 »

Pepik píše:Zkusil bych vylučovací způsob.Před startem bych rozsvítil světla a sledoval jejich svit při startu.Buď při startu jejich svit nepoklesne pak nejde proud do starteru - problém s elmag.spinačem starteru.Nebo poklesne, pak může být špatný akumulátor - vyměnit,přechodový odpor na přívodu ke startéru-očistit spoje,přidřený startér-vadné ložisko.
u puntika ti světla při startu zhášej stále
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Pepik píše:Zkusil bych vylučovací způsob.Před startem bych rozsvítil světla a sledoval jejich svit při startu.Buď při startu jejich svit nepoklesne pak nejde proud do starteru - problém s elmag.spinačem starteru.Nebo poklesne, pak může být špatný akumulátor - vyměnit,přechodový odpor na přívodu ke startéru-očistit spoje,přidřený startér-vadné ložisko.
Mozna je lepsi dat voltmetr na kontakty baterie a merit pokles napeti pri startovani. Nemelo by to jit pod 10V, pokud ano, tak baterie je k.o. (tu zmeris i hustomerem - vetsinou je spatny u plus polu).
Jak pisou vyse, je mozne, ze je kontakt u starteru zaoxidavany. Ja to resil take pred mesicem. Musel jsem vymontovat starter ven (pristup jako pro gynekologa), cely jsem jej rozebral vycistil, zkontroloval a namazal. Dneska to jde jedna basen.
Objevilo se mi to po umyti motoru. :wink:
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“