množství chladící kapaliny kolísá!
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
... nemusi to byt pravda ... pokud jezdi kratky trasy tak ta emulze tam bude ...Snowfox píše:To tesneni zjistis tim ze se podivas pod ten gumovej kryt na motoru kudyma se lije olej,tak bude zespod taková bílá pěna jakoby.
... at to zkusi odvzdusnit a pak se muzem bavit dal ... urcita roztaznost chladici
kapaliny je normalni ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Tak prvni veci je, pokud Ti nevyleze rucicka na teplomeru na polovinu ukazatele 90°C (muze byt i mirne pod), tak je termostat spatny. Druhou veci je, kdyz das ruku na hadici, ktera jde z termostatu do chladice (pri vzrustajici teplote vody), tak nesmi byt tepla/horka drive nez, dosahnes provozni teploty. Tak vis, ze termostat propousti.filippek píše:odvzdusnoval jsem prave pred 14ti dny, protoze auti prestalo topit. Bylo zavzdusnene, ted topi ok, ale tohle me zarazilo. Emulze pod olejovym vickem neni a jezdim prevazne kratke trasy. Jak zjistim spatny termostat? A postup odvzdusneni jsem tady nekde cetl a delal podle nej, tak snad dobre.
Bacha vsak na to, aby si presne diagnostikoval nespravny termostat oproti nespravnemu cidlu teploty vody. Nejlepsi je zmerit teplotu vody primo teplomerem.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Kolísání hladiny vody v chladiči.
Mám podobný problém, u Punta MK2, který tu už někdo uvedl. První příznak byl bublání vody v topení po nastartování. Někdo napsal odvzdušnit. Dobrá, skutečně v chladiči byl vzduch. Po odvzdušnění a dolití vody do nádržky asi do poloviny mezi min a max to bublání sice přestalo, ale hladina vody v nádržce při běžícím motoru velmi pozvolna stoupala, až začala přetékat z expanzky ven. Po vychladnutí motoru hladina klesla hluboko pod min a chladič se zavzdušnil. Bublání v topení se obnovilo a jsem zase tam, jako na začátku. Prosím odborníky a praktiky o radu v čem může být problém.
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolísání hladiny vody v chladiči.
Presne toto robilo kamaratovi na Felde, ked mu prasklo tesnenie pod hlavouvilem píše:Mám podobný problém, u Punta MK2, který tu už někdo uvedl. První příznak byl bublání vody v topení po nastartování. Někdo napsal odvzdušnit. Dobrá, skutečně v chladiči byl vzduch. Po odvzdušnění a dolití vody do nádržky asi do poloviny mezi min a max to bublání sice přestalo, ale hladina vody v nádržce při běžícím motoru velmi pozvolna stoupala, až začala přetékat z expanzky ven. Po vychladnutí motoru hladina klesla hluboko pod min a chladič se zavzdušnil. Bublání v topení se obnovilo a jsem zase tam, jako na začátku. Prosím odborníky a praktiky o radu v čem může být problém.
Re: Kolísání hladiny vody v chladiči.
Presne jak pises...je to tesneni.pietro v píše:Presne toto robilo kamaratovi na Felde, ked mu prasklo tesnenie pod hlavouvilem píše:Mám podobný problém, u Punta MK2, který tu už někdo uvedl. První příznak byl bublání vody v topení po nastartování. Někdo napsal odvzdušnit. Dobrá, skutečně v chladiči byl vzduch. Po odvzdušnění a dolití vody do nádržky asi do poloviny mezi min a max to bublání sice přestalo, ale hladina vody v nádržce při běžícím motoru velmi pozvolna stoupala, až začala přetékat z expanzky ven. Po vychladnutí motoru hladina klesla hluboko pod min a chladič se zavzdušnil. Bublání v topení se obnovilo a jsem zase tam, jako na začátku. Prosím odborníky a praktiky o radu v čem může být problém.
Btw Pietro, kolik mas najeto, ze je to pod 100tis km?
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
Re: množství chladící kapaliny kolísá!
Zdravím, mám podobný problém, jen není voda v oleji.. Nekudy mi unika kapalina ,kontroloval jsem veskere hadice a chladic... vsude sucho... help nevite odkud to muze tect???
Diky
Diky
Punto MkII 1.2 8v
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Re: množství chladící kapaliny kolísá!
Pokud ti někde utíká kapalina a všude je sucho tak ti může jít do válců.Špatný těsnění pod hlavou nebo hlava
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Very Weird