Help - cinkavý zvuk z motoru
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Help - cinkavý zvuk z motoru
Mám problém - při cca 2000 ot mi z motoru jde sotva sylšitelný cinkavý zvuk - jako malá rolnička - při volnoběhu není slyšet nic - auto je po výměně těsnění vent. víka a nastavení ventilové vůle (může to mít nějakou spojitost ?) mám vyměněný olej - Mobil 10w - 40 a najeto 80 000 km. Díky za názory a rady - jsem z toho trochu nervozní a mechanik má dovo.
Fiat Punto 5d 02, 1.2 8v, AC,ABS, 6airbag,
- Reklama
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
ahoj.. no si predstav ze mne to nejak samo prestalo..este to robi pri studenom motore... a potom uz nie...len sem tam tichucko... fakt neviem co to je... mam pocit, ze to len nieco vibruje niekde v motorovom priestore...auto ide normalne.. nebadam ziadnu zmenu ..J.kiwi píše:kryt to nebyl a zvuk by odpovídal šálku na podšálku - máš nejaký recept na léčbu ? Pomalu si začínám zvykat.
Je to je při určitých otáčkách tak kolem 1700 a pak už ne
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
neviem specifikovat odkial to ide.. ide to niekde od bloku motora, skor zospodu.. klimu nemam, takze to nebude tym..kejml píše:Odkud ten zvuk jde? Zkus odpojit plochý řemen (klínový).
Mě tohle cinkání zastudena dělá ložisko kompresoru klimatizace, které se hlásí o výměnu.
mam ale zospodu prasklinu v obale alternatore, ale posluchovo to nejde odtamadial..
Motor trochu zerie olej ... 4dcl/1000km a naposledy po rozobrati vzduchoveho filtra tam bola nejaka kvapalina..moze to byt olej?
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Help - cinkavý zvuk z motoru
apropo ... kiwi.. mne to tiez zacalo po pretesneni vent. vika...J.kiwi píše:Mám problém - při cca 2000 ot mi z motoru jde sotva sylšitelný cinkavý zvuk - jako malá rolnička - při volnoběhu není slyšet nic - auto je po výměně těsnění vent. víka a nastavení ventilové vůle (může to mít nějakou spojitost ?) mám vyměněný olej - Mobil 10w - 40 a najeto 80 000 km. Díky za názory a rady - jsem z toho trochu nervozní a mechanik má dovo.
klimu mám tak to prověřím- ale auto má nalítáno jen 80 tis poctivých a to by mělo ložisko vydržet, né ? Mám ho někde skusit namazat ? Vite někdo jak ?
Plochý řemen je vyměněný po těsnění víka.
taky mi to delá více při studeném motoru .........uvidíme třeba se to samo vstřebá
taky mi to delá více při studeném motoru .........uvidíme třeba se to samo vstřebá
Fiat Punto 5d 02, 1.2 8v, AC,ABS, 6airbag,
Mě to cinkalo po výměně plochého řemene ve 100tkm. Pouze u studeného motoru a při venkovní teplotě pod cca 10 st. a pouze chvilku po startu na volnoběh. Namazat to nejde. Pouze vyměnit.J.kiwi píše:ale auto má nalítáno jen 80 tis poctivých a to by mělo ložisko vydržet, né ? Mám ho někde skusit namazat ? Vite někdo jak ?
Nevím jak u Punta, ale kompresor pro Stilo je Denso a ložisko je nějaký nestandard a málokdo ho má. Za 1200,- vyměnili v autoklimabrno.cz do druhého dne.
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW