odchlípnutý plast kufru

Karosérie, nárazníky, úpravy, spoilery, venkovní doplňky

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

Odpovědět
ok2clj
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

odchlípnutý plast kufru

Příspěvek od ok2clj »

Ahoj kolegové,
trápí mě subj., za tepla je to hodně, v chladu minimálně ...
Měl to někdo rozdělaný a ví co s tím?
Jde mi hlavně o DÉŠŤ, aby voda nezatekla kam nemá a nezpůsobila problémy :-(

Obrázek Obrázek
Reklama

godolphin
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od godolphin »

Mám na kufri to isté čo Ty, zaujímavé na tom je že minulé leto som to nemal, resp. som si to nevšimol :( až teraz ako sú už pomerne teplé dni a slniečko na to svieti dosť husto, tak je to viditeľné až moc, tiež mám obavu s vody ....
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Fiat Multipla 1.6 Benzín, rok výroby 1999
www.fiat-multipla.estranky.cz
Fantom
Fiaťák

Příspěvek od Fantom »

Taky to mám.Navíc mi to kolem už koroduje....
darko
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od darko »

já taky.Mám podezdření na výrobní vadu.Doporučuji nacpat tam silikon či tmel a zabarvit retušovací tužkou
Zdeněk N
Začátečník

Příspěvek od Zdeněk N »

Taky sem si toho všimnul,je to tak 14 dní.Je to takové hezky přírodní,večer když se zavírají tulipány, vrací se i plast na původní místo :lol:
godolphin
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od godolphin »

Fantom píše:Taky to mám.Navíc mi to kolem už koroduje....
u mňa korózia žiadna.....zatiaľ....
Fiat Multipla 1.6 Benzín, rok výroby 1999
www.fiat-multipla.estranky.cz
ok2clj
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

teče voda teče

Příspěvek od ok2clj »

Dneska jsem to rozdělal - šrouby na vnitřní straně kufru, tři hvězdičky nad SPZkou a pozor musí se oddělat plastový dekl, který kryje motorek stěračů, tam jsou další dva. Kupodivu žádná koroze. Jen kolem šroubů, ty jsou zrezlé.
Voda se ale tudy dostává dovnitř a vytýká spodkem, kolem těsnící gumy a pak do nárazníku kolem dveří (snad) ven. Je tam takový žlábek, takže se tam usazují i nečistoty. Já tam měl pěknou vrstvu písku a bahna.
Rada zní, utesnit! Nechápu proč tam nemají od výroby nějakou tesnící gumu. Já asi zvolím silikon a bude doufám klid

Lukáš
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: teče voda teče

Příspěvek od Alda »

ok2clj píše:Dneska jsem to rozdělal - šrouby na vnitřní straně kufru, tři hvězdičky nad SPZkou a pozor musí se oddělat plastový dekl, který kryje motorek stěračů, tam jsou další dva. Kupodivu žádná koroze. Jen kolem šroubů, ty jsou zrezlé.
Voda se ale tudy dostává dovnitř a vytýká spodkem, kolem těsnící gumy a pak do nárazníku kolem dveří (snad) ven. Je tam takový žlábek, takže se tam usazují i nečistoty. Já tam měl pěknou vrstvu písku a bahna.
Rada zní, utesnit! Nechápu proč tam nemají od výroby nějakou tesnící gumu. Já asi zvolím silikon a bude doufám klid

Lukáš
Jak si dopadl - hotovo? Taky mi to začlo dělat.
1,6 16V BiPower
ok2clj
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ok2clj »

NE chlape, zatím jsem se k tomu nedostal. Nevyznám se v materiálech ... bude k tomu vhodný silikon?

Alda píše:
ok2clj píše:Dneska jsem to rozdělal - šrouby na vnitřní straně kufru, tři hvězdičky nad SPZkou a pozor musí se oddělat plastový dekl, který kryje motorek stěračů, tam jsou další dva. Kupodivu žádná koroze. Jen kolem šroubů, ty jsou zrezlé.

Lukáš
Jak si dopadl - hotovo? Taky mi to začlo dělat.
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

Ahoj, HEČ já už jo! Nevím jestli je vhodný, ale každopádně je tam. Uvidíme. Kdykoliv to můžeš rozdělat znovu. Ten plast co kryje motorek stěrače se demontovat nemusí a ty hvězdičky nad SPZ jsou TORX. Koroze žádná, jen spousta nečistoty.
Něco prostě italští soudruzi udělali špatně.
1,6 16V BiPower
darko
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od darko »

Alda píše:Ahoj, HEČ já už jo! Nevím jestli je vhodný, ale každopádně je tam. Uvidíme. Kdykoliv to můžeš rozdělat znovu. Ten plast co kryje motorek stěrače se demontovat nemusí a ty hvězdičky nad SPZ jsou TORX. Koroze žádná, jen spousta nečistoty.
Něco prostě italští soudruzi udělali špatně.
ono toho co italští soudruzi udělali špatně je povícero: absence teploměru motoru a při zařazené "pětce" obtížná manipulace s topením.
Jinak jen tak mimo mísu,u nás v Prostějově má autoškola Kalvoda Jako jedno z výcvikových vozidel Multiplu.Předpokládám že je určena pro absolventy o ŘP na dodávku :lol: :lol: .Chtěl bych vidět výraz ve tváři 18ti letého řidiče při první jízdě
Matess
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: odchlípnutý plast kufru

Příspěvek od Matess »

Taky mám tento nesoulad na 5 dveřích. Měl jsem to rozdělané a bohužel v tom místě kde to nesedí chybí z druhé strany konstrukčně šrob, takže to nejde mechanicky napravit.
Myslíte že je dobré to utešnit z vrchní strany silikonem? Aby se tam nedržela naopak vlhkost...
Fiat MAREA Weekend - 100 16V ELX 76Kw *09/1999 (již tatínkova)
Fiat BARCHETTA - 1,8 VFD 96Kw limited edition *02/1998 (služení kráska)
Fiat MULTIPLA - 1,9 JTD 85Kw Dynamic *04/2004 (rodina už se nedusí)
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Exteriér“