kouř

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
kakamilJTD
Začátečník

kouř

Příspěvek od kakamilJTD »

ahoj nema někdo zkušenosti...? připadá mi že mi jde dost kouř z výfuku při přidání plynu a nebo v nízkých otáčkách, pak zas ve vysoké rychlosti při plném plynu. auto ma najeto 70000km, občas také musím čistit ventil jak je za motorem patří myslím k výfukovému systému, je dost zanesen. dik stilo 3dv. JTD 115k
Reklama

Geeker_cz
Fiaťák

Příspěvek od Geeker_cz »

Byva to bud znecisteny EGR ventil (ten za motorem) nebo vaha vzduchu. Pokud mas moznost zajet na examiner tak doporucuju. Jinak ted je akce na servisni prohlidku za 150kč tak zkus zajet tam mrknou se ti na to.
kakamilJTD
Začátečník

neví někdo za kolik se pohybuje ten ERG ventil? a to váha vzduchu má účinek i na vyšší kouř? Turbo funguje jen se mi zda že hlasitě píská
Geeker_cz
Fiaťák

Příspěvek od Geeker_cz »

kakamilJTD píše:neví někdo za kolik se pohybuje ten ERG ventil? a to váha vzduchu má účinek i na vyšší kouř? Turbo funguje jen se mi zda že hlasitě píská
Jasne. Protoze spatne urcuje mnozstvi vduchu. Muze si to projevit i zvysenou spotrebou paliva
kakamilJTD
Začátečník

tak spotrřeba paliva je pořád nízká a stejná, včera sem vyčistil ten ventil a vypadá to líp (zas na chvilku) :)
Fiatka
Začátečník

Příspěvek od Fiatka »

nazdar ako vypadas s tou dymivostou? prišli ste na niečo? mne dymi aj po vyčistení AGR, nema niekto daku radu??
Marťula
Začátečník

Příspěvek od Marťula »

ahojte, no mě to čmoudí jak blbé a v servisu mi řekli jasný ortel, vadné turbo!!! tak ho ted znáhím, váha vzduchu to prej není, vyčistili ji a nic, takže tak :(
Fiatka
Začátečník

Příspěvek od Fiatka »

ak nebadas pokles výkonu, neozývajú sa nejaké čudné zvuky od turba, piští tak ako ma skus porovnať s druhým stilom tak turbo to nebude. skus hodit hlavnu hadicu od sania a skus prstami pokývať lopatkami či nie je vôla v ložisku a tak........
Ja mam aj nové turbo no môžem ti ho predať ale podla mna to nie je v turbe. skus dať prípravok proti dymivosti od Shellu alebo Castrolu a budeš vidieť či to aspon trosku nepomôže........
Geeker_cz
Fiaťák

Příspěvek od Geeker_cz »

Marťula píše:ahojte, no mě to čmoudí jak blbé a v servisu mi řekli jasný ortel, vadné turbo!!! tak ho ted znáhím, váha vzduchu to prej není, vyčistili ji a nic, takže tak :(
Kde jsi byla v servisu?
Fiatka
Začátečník

Příspěvek od Fiatka »

tak tu čo mame takých fachmanov robili mi to tam s počítačom dlho nebol to fiat, ale maju viacej zakaziek ako hocijaký značkový servis
Marťula
Začátečník

Příspěvek od Marťula »

nebyla sem v autorizovaném, ale u nás v celkem dobrém servisu, ve zlíně, no ale už sem si sehnala turbo na vrakovišti, jedu si pro něj, tak snad bude po problému
Fiatka
Začátečník

Příspěvek od Fiatka »

pak nepís par slov či výmena ti pomohla a prípadne cenu toho turba, ja som kupil za 5500sk
Geeker_cz
Fiaťák

Příspěvek od Geeker_cz »

Marťula píše:nebyla sem v autorizovaném, ale u nás v celkem dobrém servisu, ve zlíně, no ale už sem si sehnala turbo na vrakovišti, jedu si pro něj, tak snad bude po problému
Ptam se proto ze jsem taky ze zlina.
Marťula
Začátečník

Příspěvek od Marťula »

no byla sem u Bačíka, ale ted to mám u známého ve slušovicích a tak se na to ještě dívá protože se mu nezdá že by to bylo turbem, pak písnu jak to dopadlo
Odpovědět

Zpět na „Stilo“