TYP - Centrální zamykání, Alarm, Dálkové ovlád. .....

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Jo rychlospojky sou na prd.Cín a pájka :!:
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Reklama

ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

Mam punto vybava HLX, su tam elektricke okna, central a dialkove v kluci. Chcel by som do neho nejaky jednoduchy alarm, ktory by vedel pri zamknuti auta (teda aby mal aj DO) zavriet okna. Da sa to spravit do punta? Videl som alarmy s touto funkciou dotahovania okien, ale neviem ako to funguje - ved ked vytiahnem klucik tak uz okna zatvarat nejdu ani cez tlacitka (pravdepodobne odpojena elektrika) tak neviem ci ten alarm sa da tak zapojit.

Mate s tym niekto skusenosti? A idealne by bolo keby to nebolo prilis zlozite na zapojenie, aby som to zvladol aj doma.
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
lucass81
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lucass81 »

okna sa po vypnuti motora daju otvarat/zatvarat, ale len urcity cas, minutu-dve? tak nejak tusim.
Punto II. ELX, 1,2l 8V, 12/99
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

lucass81 píše:okna sa po vypnuti motora daju otvarat/zatvarat, ale len urcity cas, minutu-dve? tak nejak tusim.
Hej hej, ale ked uz otvoris dvere, tak sa nedaju. A tusim sa tiez nedaju ked uz vyberies klucik zo zapalovania. A alarm budem aj tak zapinat az ked otvorim a zatvorim dvere, takze neviem ako sa to potom zapoji.
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Funguje to tak že alarm s touto funkcí dá impuls cca 20s na dovření oken po zamknutí auta,ale měla by k tomu ještě bejt elektronika která vyhodnotí že jsou už zavřený.
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
majco
Všeználek

Příspěvek od majco »

Pri Mk2 je to problém nejak pri výrobe toho auta na to nebolo myslené a ked to tam chce človek dať dodatočne tak sa to okruhuje z niečim iným len už neviem čo to bolo . Bavil som sa na túto tému z jednym týpkom čo má Punto možžno už mal neviem či ho už predal :shock: Tvrdil že tam musl dať dáky dodatočný vypínač
TOTO je jeho car --- Obrázek
To ze mam na mysli to zlute je hadan jasne :wink:
inak pekne foto :D
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Mro
Začátečník

Příspěvek od Mro »

Zdravim vsetkych :) nemohol by mi niekto z vas zaslat schemu zapojenia alarmu CS 584, kory tu bol rozoberany na fiat punto 1,7 D r.v. 1996 ..bol by som velmi vdacny kedze som to k alarmu nedostal..vopred dakujem..moj email: mirec24@gmail.com
lucass81
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lucass81 »

poslal som ti to prave mailom. Ja mam sice punto II., ale snad ti to pomoze aj pri tvojej I.ke. Tak vela stastia pri montazi, lebo mne momentalne tento alarm nefunguje :(
Punto II. ELX, 1,2l 8V, 12/99
peto15
Začátečník

Dvojcestný alarm

Příspěvek od peto15 »

Zdravim, neviem ci to tu uz bolo rozoberane, ale chcem sa spytat, montoval uz niekto do punta 2, dvojcestný alarm? potreboval by som poradit s pripojovacimi bodmi, chcel by som tam dat tento alarm: http://www.gsmalarm.sk/index.php?str0=z ... uctId=2671 Mate s nim nieake skusenosti? Co naneho hovorite? Dakujem za rady.
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Plecháč Tony »

Tak mi najednou z ničeho nic přestal fungovat centrál v PZ dveřích na MK1. Celý jsem to rozebral, a ještě než jsem rozebral i motorek, bylu už cejtit, že je spálenej. Chtěl jsem sehnat novej ale po modelářstvých takový motorky nemají a starej z mího autíčka to neutáhne.

Nakonec mi nezbylo nic jinýho než si dát tu půldení práci a ten spálenej motorek spravit. Už to zase normálně běhá, jen nevím, proč se spálil, teď to zamyká a odmyká bez problémů, jen mi přijde, že když to zamykám a odmykám ručně čudlíkem, tak to jde o něco hůř než ty druhý zadní dveře, ale nevím proč...
peto15
Začátečník

Příspěvek od peto15 »

Plecháč Tony píše:Tak mi najednou z ničeho nic přestal fungovat centrál v PZ dveřích na MK1. Celý jsem to rozebral, a ještě než jsem rozebral i motorek, bylu už cejtit, že je spálenej. Chtěl jsem sehnat novej ale po modelářstvých takový motorky nemají a starej z mího autíčka to neutáhne.

Nakonec mi nezbylo nic jinýho než si dát tu půldení práci a ten spálenej motorek spravit. Už to zase normálně běhá, jen nevím, proč se spálil, teď to zamyká a odmyká bez problémů, jen mi přijde, že když to zamykám a odmykám ručně čudlíkem, tak to jde o něco hůř než ty druhý zadní dveře, ale nevím proč...
Asi sa ti to tam o nieco tre, a tym sa to zadrhava a robi to vacsi odpor tomu motorceku ktory asi nezvladol a preto zhorel, skus dat vazelinu na miesta ked je tiahlo zamku poprichytavane k dveram a dobre to premazat, mozno pomoze :roll:
Jakoob
Začátečník

návod na montáž

Příspěvek od Jakoob »

nemáte někdo návod na montáž dálkového ovládání k stávajícímu centrálu na mk2? jsou tam popsané přípojné body atd. dávají to ke každému alarmu a centralu např na levnealarmy.cz, ale já to tam bohužel nekoupil a ted nevim co s tim... :cry:
Punto Sporting mk2
Jakoob
Začátečník

Příspěvek od Jakoob »

ygzo píše:Mam punto vybava HLX, su tam elektricke okna, central a dialkove v kluci. Chcel by som do neho nejaky jednoduchy alarm, ktory by vedel pri zamknuti auta (teda aby mal aj DO) zavriet okna. Da sa to spravit do punta? Videl som alarmy s touto funkciou dotahovania okien, ale neviem ako to funguje - ved ked vytiahnem klucik tak uz okna zatvarat nejdu ani cez tlacitka (pravdepodobne odpojena elektrika) tak neviem ci ten alarm sa da tak zapojit.

Mate s tym niekto skusenosti? A idealne by bolo keby to nebolo prilis zlozite na zapojenie, aby som to zvladol aj doma.
jde to... koupis si jakejkoliv alarm, kterej ma minimalně jeden univerzalni vystup (AUX) a k tomu modul na dovirani oken (cca 600kc) a je to... se zapojenim ti neporadim ale vzhledem k tomu ze do toho vedou 4 dratky tak to asi moc slozity nebude.. :lol:
Punto Sporting mk2
peto15
Začátečník

Re: návod na montáž

Příspěvek od peto15 »

Jakoob píše:nemáte někdo návod na montáž dálkového ovládání k stávajícímu centrálu na mk2? jsou tam popsané přípojné body atd. dávají to ke každému alarmu a centralu např na levnealarmy.cz, ale já to tam bohužel nekoupil a ted nevim co s tim... :cry:
Najdi zvazok kablov co idu zo soferovych dvery do kabiny, musis odsunut kobercek a myslim ze dat aj dolu kryt prahu pri soferovych dverach, tam najdes dva tenke kable, jednej je modry na ktory ked pripojis kostru (-) tak odomykas a druhy je bud zeleny alebo biely (podla roku vyroby auta) a tam ked pripojis kostru (-) tak zamknes central. Cize teraz potrebujes tie dva kable (odomykanie a zamykanie) co je vystup z dialkoveho ovladanie pripojit na tieto dva co som popisal a mas to. Je to najlepsie tam priletovat a obmotat izolackou. Vela stastia
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

čau, já dnes zapojuji taky DO a nevím si vůbec rady, kde že jsou ty dva kabeli od řidičových dveří. Sundal jsem práh a tam podle návodu roztřihnul dva kabely...zeleno bílí a modro bílí...jen tak jsem zkusil zavřít dveře a zamknout...a ejhle...vše normálně funguje...tak by mě zajímalo, co sem to kua střihnul!! A jak máte vyřešený blinkry??
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“