Sedačka řidiče
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Sedačka řidiče
Jak vysoko by měla jít zdvihnout či snížit?Hýbe se mi ve svislém směru jen asi 1 cm.A jak opravit?
- Reklama
-
- Znalec
hele, stifí, běž si blábolit ty svý nesmysly do svojí sekce, a nepleť se tady mezi velký kluky s velkejma autama
sedačka se dá posunout ve vertikálním směru o +/- 6 cm. pokud ti to jde jen o cca 1cm budou pravděpodobně oholená kolečka, která jsou u tohoto mechanizmu bohužel z plastu. oprava není složitá, musí se mechanizmus vymontovat ven a kolečka nahradit, buď z jiného stejného mechanizmu např. z vrakáče, nebo zkusit sehnat kolečka z něčeho jiného, např kovová.
je to motorek pozice č.17
sedačka se dá posunout ve vertikálním směru o +/- 6 cm. pokud ti to jde jen o cca 1cm budou pravděpodobně oholená kolečka, která jsou u tohoto mechanizmu bohužel z plastu. oprava není složitá, musí se mechanizmus vymontovat ven a kolečka nahradit, buď z jiného stejného mechanizmu např. z vrakáče, nebo zkusit sehnat kolečka z něčeho jiného, např kovová.
www.minimaxa.cz
- Alda
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda. To plastový ozubený kolečko je vstříknuto do formy přímo na hřídeli (pohybovém šroubu) a v místě toho kolečka není klasická hřídel, ale pokračuje závit jako po celé hřídeli. Nebyl by takový problém to kolečko udělat, jako spíš napasovat na tu hřídelku se závitem. Mám to ve firmě a tak to teď nemohu změřit, ale vnější průměr toho závitu (hřídele) je okolo 8mm. A ta hřídel se nedá demontovat z těla celého "zvedače" aniž by se něco nepoškodilo.Minimaxa píše:hele, stifí, běž si blábolit ty svý nesmysly do svojí sekce, a nepleť se tady mezi velký kluky s velkejma autama
Tzn:
A) udělat kovové ozubené kolečko + obrazit v něm drážku pro pero
+ B)vyfrézovat drážku pro pero v hřídeli a kolečko nalisovat na závit
C) vykašlat se na to a oželet zvedání sedačky
D) shánět na vrakáči stejný mechanismus s tím, že třeba vydrží víc?
řekl bych že C je správně!
Jo a díky Zubcimu za dodání vzorku k demontáži, já mám ten svůj krám ještě v autě.
1,6 16V BiPower
-
- Znalec