čírá optika
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
čírá optika
Zdravím,
zajímalo by mně , jestli se nechá sehnat dopředu čirá optika.
- Reklama
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem našel čiré oba přední blikače (větší, i menší) na:
http://www.atsservis.cz/ (za docela směšné ceny)
Ale s čirým zadkem to nebude asi jen tak.....
Zdary.
http://www.atsservis.cz/ (za docela směšné ceny)
Ale s čirým zadkem to nebude asi jen tak.....
Zdary.
-
- Znalec
Re: čírá optika
ta by se mi na aute taky libila! to uz by ji pak uz vubec nikdo nehadal 7 letFantom píše:Zdravím,
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
4 Globusman
...to nic, Globusi, oni se jim nelíbí ty vylitý mřížky na sklech potkávaček zevnitř, chtěli by to úplně čirý, asi aby to víc oslňovalo protijedoucí....
Hoši, hoši: zase zkoušíte vymýšlet něco, na čem pracovali inženýři ve fabrice pár let. Jak asi jinak chcete dosáhnout požadovaného tvaru kužele osvětlení vozovky a příkopu? Že by snad zakřivením parabol???
Rozum do hrstě, za chvíli tady začnete řešit mračítka, jako ty paka na dvojkových golfech... Skla jsou bílý, tak co...
Zduř.
...to nic, Globusi, oni se jim nelíbí ty vylitý mřížky na sklech potkávaček zevnitř, chtěli by to úplně čirý, asi aby to víc oslňovalo protijedoucí....
Hoši, hoši: zase zkoušíte vymýšlet něco, na čem pracovali inženýři ve fabrice pár let. Jak asi jinak chcete dosáhnout požadovaného tvaru kužele osvětlení vozovky a příkopu? Že by snad zakřivením parabol???
Rozum do hrstě, za chvíli tady začnete řešit mračítka, jako ty paka na dvojkových golfech... Skla jsou bílý, tak co...
Zduř.
prizmatický kryt - kryt reflektoru, který spolu s parabolou směřuje světelný tok tam kam má (je na něm patrné šrafování v různých směrech).
U nových moderních reflektorů toto zajišťuje jen zakřivění paraboly přesně spočítané počítačem a reflektor je překrytý čirým krytem - více méně už u všech v současné době vyráběných aut.
výměna jen krytu světlometu je samosebou blbost a ani to nejde, mění se celý reflektor. na multiplu ale nic takového neexistuje.
jediným případem, kdy je prizmatický kryt nežádoucí, je montáž xenonů do reflektorů včetně montáže čočky !! , a v tomto případě se (ale jen u skleněných krytů) nežádoucí šrafování (které je zevnitř) obrousí tak, že je kryt potom čirý.
U nových moderních reflektorů toto zajišťuje jen zakřivění paraboly přesně spočítané počítačem a reflektor je překrytý čirým krytem - více méně už u všech v současné době vyráběných aut.
výměna jen krytu světlometu je samosebou blbost a ani to nejde, mění se celý reflektor. na multiplu ale nic takového neexistuje.
jediným případem, kdy je prizmatický kryt nežádoucí, je montáž xenonů do reflektorů včetně montáže čočky !! , a v tomto případě se (ale jen u skleněných krytů) nežádoucí šrafování (které je zevnitř) obrousí tak, že je kryt potom čirý.
www.minimaxa.cz
do čirých blinkrů asi pujdu taky,viděl sem to naživo a předek multily na první pohled pak připomíná Toyotu corolu (ta s kulatýma světlama ).Není to tak provokativní a opticky tak nezužuje úzké čelo.
Naposledy upravil(a) darko dne 18 dub 2010, 07:55, celkem upraveno 1 x.
Re: tuning
jestli myslíš orámování celého auta chromovou trubkou průměru 40 mm,tak takové jsem viděl dvě a rozhodně se mi nelíbily.Mlok se prostě na tunění nehodí,tak stejně i scenic a picassoMellow píše:i Multipla snese decentni tuning - viz upravy od Novitecudarko píše:Pokud chce někdo tunit, tak at si koupí Golfa, Mulťa je provokativní až dost.
tuning by novitec
a pro odvazne jedna virtualita