TYP - cisteni vzduch.filtr

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

n8w
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

TYP - cisteni vzduch.filtr

Příspěvek od n8w »

cus
prohraboval sem se nejakejma navodama jak cistit vzduch.filtr a kazdej hlasa neco jinyho...jeden ze po umyti se muze pouzit olej wd40, druhej zase ze ne....omg....
...takze, muzu pouzit olej wd40 po umyti filtru raceland? nemam zadnej origo K&N olej nebo tak, takze musim varit z "co dum dal":)))....

jeste jedna otazka...pred nejakou dobou mi to zacalo cukat do 3tis otacek...pak je to uz ok....kdyz rychle seslapnu plyn tak to cuka do tech cca 3tis...kdyz seslapuju plynule tak to necuka:))
nevite nekdo co by to mohlo bejt?
| brava 1.6 100SX | K&N | Advan racing RG II limted series |

Obrázek

galerie
Reklama

Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

No WD40 určitě ne. Když s ním namažu řetěz na kole tak je za tři tejdny úplně suchej. A to je to co nepotřebuješ. Kup origo olejíček.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
n8w
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n8w »

Pun-to píše:No WD40 určitě ne. Když s ním namažu řetěz na kole tak je za tři tejdny úplně suchej. A to je to co nepotřebuješ. Kup origo olejíček.
hmmm ted me napadlo...muzu vubec tenhle cisiti??? nekery se nesmej cisti ne?
mam tenhle: http://tuningevolution.com/eshop/catalo ... T2004S.jpg

Obrázek

galerie
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Já mam podobnej kónus(ne Raceland) a běžně ho jenom umeju a vyperu v teplý vodě s jarem dokud neni voda z něj čistá a ničim ho pak nestříkam a je pořád jak novej
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
SHANE54
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHANE54 »

ked cuka v nizkych otackach, tak pravdepodobne filter (motor sa nevie nadychnut poriadne). normalne ho vyper vo vlaznej vode...
ale rataj s tym, ze to uz nove nebude... :wink:
Obrázek
Obrázek
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
n8w
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n8w »

Vencapunto píše:Já mam podobnej kónus(ne Raceland) a běžně ho jenom umeju a vyperu v teplý vodě s jarem dokud neni voda z něj čistá a ničim ho pak nestříkam a je pořád jak novej

fakt jo??? sem prave v nejakym tom tisicim navodu cetl, ze pokud filtr nenastrikas tak potom neplni funkci filtru:))...no ale jestli to delas prvavidelne a furt jezdis tak to asi funguje:))))))

Obrázek

galerie
n8w
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n8w »

SHANE54 píše:ked cuka v nizkych otackach, tak pravdepodobne filter (motor sa nevie nadychnut poriadne). normalne ho vyper vo vlaznej vode...
jako to cukani je docela citelny...az mi bylo divny ze by to delal filtr...ackoli je fakt ze to nezacalo z necehoz nic...

ted de hlavne voto jestli ho muzu jen umejt a nicim nestrikat...protoze jestli bych to nejak posral, tak bych byl v <!>...pojedu 1000km a rad bych dojel:))))

Obrázek

galerie
MIKI-GT
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MIKI-GT »

n8w píše:
SHANE54 píše:ked cuka v nizkych otackach, tak pravdepodobne filter (motor sa nevie nadychnut poriadne). normalne ho vyper vo vlaznej vode...
jako to cukani je docela citelny...az mi bylo divny ze by to delal filtr...ackoli je fakt ze to nezacalo z necehoz nic...

ted de hlavne voto jestli ho muzu jen umejt a nicim nestrikat...protoze jestli bych to nejak posral, tak bych byl v <!>...pojedu 1000km a rad bych dojel:))))

Pokud si chceš zasrat nebo zničit váhu vzduchu tak to nastříkej tím olejem... jinak to vyper a nech nebo nejlépe koupit čistící sadu..není až tak drahá a máš to na více použití.. Stejně ti ten filtr nic nepřidá..natož na puntu kde to saje teplej vzduch všude z motoru...
Alfa Romeo 166 2,4 JTD, luxury lowrider
Punto GT - prodáno
n8w
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n8w »

MIKI-GT píše:
n8w píše:

Pokud si chceš zasrat nebo zničit váhu vzduchu tak to nastříkej tím olejem... jinak to vyper a nech nebo nejlépe koupit čistící sadu..není až tak drahá a máš to na více použití.. Stejně ti ten filtr nic nepřidá..natož na puntu kde to saje teplej vzduch všude z motoru...
hmm...s tim teplym vzduchem ses mimo, mam to vosetreny:)))...jinak zbytek=dik...

Obrázek

galerie
MIKI-GT
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MIKI-GT »

n8w píše:
MIKI-GT píše:
n8w píše: jako to cukani je docela citelny...az mi bylo divny ze by to delal filtr...ackoli je fakt ze to nezacalo z necehoz nic...

hmm...s tim teplym vzduchem ses mimo, mam to vosetreny:)))...jinak zbytek=dik...
Myslíš? jediný air filtr co funguje je bmc cda kit co stojí asi 6tisíc..na brzdě potvrzeno... měl jsem taky ten hříbek odstíněnej a navedenej vzduch z nárazníku... a nebylo to pořád ono než ted.. (navíc ty máš "astmatika" tam to je znát víc ten filtr a teplota nasávanýho vzduchu) u turba je to téměř jedno..tam to má na práci FMIC
Punto GT - prodáno
n8w
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n8w »

MIKI-GT píše:
n8w píše:
MIKI-GT píše:
Myslíš? jediný air filtr co funguje je bmc cda kit co stojí asi 6tisíc..na brzdě potvrzeno... měl jsem taky ten hříbek odstíněnej a navedenej vzduch z nárazníku... a nebylo to pořád ono než ted.. (navíc ty máš "astmatika" tam to je znát víc ten filtr a teplota nasávanýho vzduchu) u turba je to téměř jedno..tam to má na práci FMIC
ok..sem nevedel ze pocitas s tim ze to mam odstineny a rouru vod narazniku...tak to mam:)...hehe "astmatika", no v lete nic moc:DDD.
Hele ale stejne se mi zda ze ten filtr je lepsi nez klasickej box...

Obrázek

galerie
MIKI-GT
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MIKI-GT »

záleží na jakém autě.. výkon ti to určitě nezvedne.. párkrát jsem četl na forech že to dokonce motor zabilo výkonově dolů (v případě instalace těch levných filtrů). Jediný co je + je to že ti líp bere vzduch takže to jede o trošku líp v nižších rpm... mám zkušenost z GT kdy mi to na ten kužel občas škublo v nizkých ot protože tam byl velký průtok vzduchu.. ted mám origo box vytlumený teploodolnýma páskama je trochu rozřezanej tak aby bral vzduch z dvou míst z nárazníku náporem.. myslím že to funguje slušně..jediná nevýhoda je ta že to zabírá víc místa než ten hříbek...

astmatik je název u turbařů pro auta bez turba :wink:
Punto GT - prodáno
n8w
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n8w »

MIKI-GT píše:záleží na jakém autě.. výkon ti to určitě nezvedne.. párkrát jsem četl na forech že to dokonce motor zabilo výkonově dolů (v případě instalace těch levných filtrů). Jediný co je + je to že ti líp bere vzduch takže to jede o trošku líp v nižších rpm... mám zkušenost z GT kdy mi to na ten kužel občas škublo v nizkých ot protože tam byl velký průtok vzduchu.. ted mám origo box vytlumený teploodolnýma páskama je trochu rozřezanej tak aby bral vzduch z dvou míst z nárazníku náporem.. myslím že to funguje slušně..jediná nevýhoda je ta že to zabírá víc místa než ten hříbek...

no hele to ze to zabilo motor se mi fakt nezda:))) nevim no...skubani protoze hodne vzduchu???=COZE???...neni to nahodou obracene?...takze vlastne sport.filtr autu nepomaha vubec a jeste posle vykon dolu...hmm ok kamo:))))...to je moc:DDD

Obrázek

galerie
MIKI-GT
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MIKI-GT »

n8w píše:
MIKI-GT píše:záleží na jakém autě.. výkon ti to určitě nezvedne.. párkrát jsem četl na forech že to dokonce motor zabilo výkonově dolů (v případě instalace těch levných filtrů). Jediný co je + je to že ti líp bere vzduch takže to jede o trošku líp v nižších rpm... mám zkušenost z GT kdy mi to na ten kužel občas škublo v nizkých ot protože tam byl velký průtok vzduchu.. ted mám origo box vytlumený teploodolnýma páskama je trochu rozřezanej tak aby bral vzduch z dvou míst z nárazníku náporem.. myslím že to funguje slušně..jediná nevýhoda je ta že to zabírá víc místa než ten hříbek...

no hele to ze to zabilo motor se mi fakt nezda:))) nevim no...skubani protoze hodne vzduchu???=COZE???...neni to nahodou obracene?...takze vlastne sport.filtr autu nepomaha vubec a jeste posle vykon dolu...hmm ok kamo:))))...to je moc:DDD
zřejmě asi nevíš princip váhy vzduchu....dej si tam vejfuk, optiku a pojede ti to 300 z místa.......zajed na brzdu před a po a pak se tu se mnou hádej jinak si tu nebudu plítvat čas s někým jako si ty... chceš pomoct, když ti napíšu svůj názor tak se směješ...prosím jak chceš.. proč jezdí GTčka za mnou s něčím když chtějí poradit nebo něco udělat...ale to je jedno..stačí sledovat jiná fora než čr a znát trochu motory...takže nasedano
Punto GT - prodáno
n8w
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n8w »

MIKI-GT píše:
n8w píše:

zřejmě asi nevíš princip váhy vzduchu....dej si tam vejfuk, optiku a pojede ti to 300 z místa.......zajed na brzdu před a po a pak se tu se mnou hádej jinak si tu nebudu plítvat čas s někým jako si ty... chceš pomoct, když ti napíšu svůj názor tak se směješ...prosím jak chceš.. proč jezdí GTčka za mnou s něčím když chtějí poradit nebo něco udělat...ale to je jedno..stačí sledovat jiná fora než čr a znát trochu motory...takže nasedano
no jasne ty vsevede..."HELP-GT nejde radit" - si to voe sprav sam ne? kdyz za tebou vsichni "GTckari" jezdej...lol tyve skoda ze nemas GT v hlave...

ale jinak dik za radu ty GTcko

Obrázek

galerie
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“