failure airbeg stop engine

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
dezinek
Začátečník

failure airbeg stop engine

Příspěvek od dezinek »

zdravím,jsem tady nový a hned bych potřeboval poradit,vlastním teprve týden fiat stilo 1.8 16v,a na palub.počítači mi to hlásí chybu airbegu,když jsem se ptal v servisu fiat řekli mi za opravu cca 6000kč,to mi příde dost přehnaný,nejspíš to asi bude těma konektorama pod sedačkou,nevíte někdo kolik přibližně stojí ty konektory??Případně jak se toho problemu zbavit??Děkuji moc Obrázek
Reklama

majco
Všeználek

Re: failure airbeg stop engine

Příspěvek od majco »

dezinek píše:zdravím,jsem tady nový a hned bych potřeboval poradit,vlastním teprve týden fiat stilo 1.8 16v,a na palub.počítači mi to hlásí chybu airbegu,když jsem se ptal v servisu fiat řekli mi za opravu cca 6000kč,to mi příde dost přehnaný,nejspíš to asi bude těma konektorama pod sedačkou,nevíte někdo kolik přibližně stojí ty konektory??Případně jak se toho problemu zbavit??Děkuji moc Obrázek
Ono v podstate z konektorama to nemá nič tam sa musí vymeniť celý snímač čo je v sedačke a ten stojí okolo 5000sk ! plus práca a vymazanie závady.
Ked ti to budú opravovať tak sa na to nepozeraj lebo zaplačeš :lol: :lol: rozkuchajú ti celý sedák a vymenia ho za nový :wink:
Problému sa zbavíš aj tak že prelepíš kontrolku na prístrojovke :mrgreen: :mrgreen:
Ale nie vážne je tam nutná výmena toho sedáka! :wink:
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Oli
Fiaťák

Příspěvek od Oli »

majco prosim te vim ze chces poradit dobre ale tohle tema jde trochu mimo tebe vymena sedaku je az krajni nouze je daleko vice reseni.
hledej spis tady : probiralo se to tam dopodrobna i radama co a jak http://www.gabriel-net.de/forum/forumdisplay.php?f=35
majco
Všeználek

Příspěvek od majco »

Oli píše:majco prosim te vim ze chces poradit dobre ale tohle tema jde trochu mimo tebe vymena sedaku je az krajni nouze je daleko vice reseni.
hledej spis tady : probiralo se to tam dopodrobna i radama co a jak http://www.gabriel-net.de/forum/forumdisplay.php?f=35
No Oli neviem na iné riešenie som zatial neprišiel a to som riešil už dve stila a mal som doma tu "dečku" ako sa píše v príspevkoch na tej stránke čo si dal ale opravť sa to fakt nedá a dávať to pod sedačku a ohroziť život spolujazdca za ktorého je vodič zodpovefdný to mi za to nestojí. Menil som to na jednom Stile a majitel najskôr špekuloval ale potom bol spokojný . Pokúšal som sa opraviť tú dečku ale ona tom má asi dáku jednotku ktorú neodrbeš teda aspon mne sa to nepodarilo. Rozhodli sme sa pre výmenu tej dečky a prišlo to aj z penovým podsedákom -vymenilo sa to a je klud. Ale ak poznáš dáku opravu tej dečky tak mi napíš budem rád :wink:
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Oli
Fiaťák

Příspěvek od Oli »

s tim smotanim do plastove flsky s tebou plne souhlasim to sem se klukum smal ze je to vubec napadlo bezpecnost predevsim :D
a menit hend decku kdyz nevyzkousel jiny veci mi prijde taky jako docela zbytecny.
to e o tom nic nevys nebylo mysleno jako ze si to nikdy nevidel ale ze o jeho konkretnim pripadu nevime ani jeden nic podrobne tak je zbytecny hend radit drahy reseni.
at si projde to forum ktery je spise pro stila tak jako tohle spise pro punta a sam si vyzkousi a najde to spravny reseni a kdyz nic nepomuze vymenit dila za dil umi kde jakej opravar (u me vymenar protoze u nas v CR se veci neopravuji ale vymenuji vetsina servisu (aut fiat) jsou u me vymenari ne servis ) v CR
majco
Všeználek

Příspěvek od majco »

Asi tak ja som proste vylúčíl niečo také ako rozpojený konektor pod sedačkou alebo niečo podobné .
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
dezinek
Začátečník

Příspěvek od dezinek »

díky za rady,četl jsem tady o tom airbegu dost názoru,a vetšina lidí píše že ten největší bordel tam dělaj ty konektory,no zkusim to nějak poladit a když to nepomuže tak tam dám pozlacenej konektor ten něco vydrží,doufám že to teda pujde nejsem zrovna auto elektrikář,ale do servisu to opravdu dávat nebudu !!! :) :) ,Jo ještě jsem se chtěl optat,nevíte někdo kolik cca stojí výroba náhradního klíče??bohužel jsem k vozu dostal jen jeden,a to je dost nahovno,dík
Oli
Fiaťák

Příspěvek od Oli »

s tim klicem te vubec nepotesim vyrobit jako klasickej klic se udajne neda takze jedine objdnat u fiatu podle code karty (pokud jsi ji k autu dostal) nebo to snad pujde i podle vin kodu (k tomu dolozena kupni smlouva ze auto je opravdu tvoje) ale priprav se na poradou cenovku nekde sem zaslechl ze ten klic stoji kolem 8000,- ale osobne sem se po tom neptal, dle meho nazoru by to nemel byt zase az takovej problem pro sikovnyho frezare vyrobit a ale skus pohledat obvolat klicare popripade fiat
jenda.kratas
Začátečník

Příspěvek od jenda.kratas »

Oli píše:s tim klicem te vubec nepotesim vyrobit jako klasickej klic se udajne neda takze jedine objdnat u fiatu podle code karty (pokud jsi ji k autu dostal) nebo to snad pujde i podle vin kodu (k tomu dolozena kupni smlouva ze auto je opravdu tvoje) ale priprav se na poradou cenovku nekde sem zaslechl ze ten klic stoji kolem 8000,- ale osobne sem se po tom neptal, dle meho nazoru by to nemel byt zase az takovej problem pro sikovnyho frezare vyrobit a ale skus pohledat obvolat klicare popripade fiat
TAk náhradní klíč s dálkovým ovládáním stojí 6400,- + code karta, jestli ji nemáš - 400,- a čekáš na něj tak 3 měsíce.
kvetak
Začátečník

nemusí to být jen sedačky

Příspěvek od kvetak »

po koupi jsem hned při prvním chybovém hlášení zrušil konektory pod sedačkama a nahradil je čokoládou. V servise jsem zjistil, že nemám žádnou dečku v sedačkách a jednalo se o uvolněný kontakt airbagu ve volantu. Ten mi za 800,-Kč opravili :( . Po týdnu ježdění mi děti v autě několikrát zatroubily a opět se ukázalo hlášení failure. Vykašlal jsem se na servis a sundal airbag ve volantu ( tři hvězdičkové šrouby ze spodu volantu). Vevntř opět známé plastové konektory na kterých italové skutečně šetřili. Ohnul jsem zdiřky v konektorech a nasadil. Hlášení bylo odstraněno. :D :D :D
mino182
Začátečník

Příspěvek od mino182 »

ak to teda je tak ze ti hodi chybu ked si sadne spolujazdec, tak si vyskusaj kde asi bude prerusena ta decka (ja som zistil ze ked si sadnem na zaciatok sedadla tak ma to v pohode "odvazilo" a chyba nikde...tak som sa postupne posuval a zistil som ze to hadze chybu len niekde cca 15 cm od operadla. tak som vybral sedacku, rozobral ju a pod tu "decku" vlozil hruby papier (nieco ako z krabice od topanok) - na sirku decky a dlhy po prvy spoj medzi lavou a pravou stranou decky. na vrch (na decku) som vystrihol molitan aby pokryl velkost toho kartonu. obliekol som sedacku a jazdim bez chyb...
Odpovědět

Zpět na „Stilo“