HELP - montáž teploměru chladicí kvapaliny
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Fiaťák
- Reklama
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Díky za vysvětlení. Ten obrázek proměnnýho odporu chápu, jen jsem nevěděl, jestli i ten druhej typ nemá proměnej odpor, jen třeba s jinou charakteristikou Mimochodem myslim, že jsem si někde všiml, že je to NTC termistor - negativní termistor, což znamená, že s teplotou odpor klesá, jestli se nepletuliborko píše:Plecháč Tony píše:Měl bych dotaz k tomu teplotnímu čidlu, jaký tam patří, abych nekoupil zase jen to, co rozsvěcí tu kontrolku. Našel jsem jich několik v cenách od 150,- do asi 500,- a ještě se liší velikostí závitu. Jedny mají 12 a jedny 16ku, ale to snad změřim. Ale stejně nevim jaký vybrat, když to budu kupovat přes net třeba tady http://www.autodilykrc.cz/eshop/fiat/pu ... 4&pocet=36 nebo tady http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0...[/quot
to čidlo musí mít proměnnou hodnotu odporu a poznáš to podle tohoto obrazku v tom červeném zakroužkování - šipka přes odpor znamená proměnnou hodnotu odporu čidla,jinak závit je asi těch M16 ,ale nejsem si jistý na 100% sice jsem ho nedavno měnil ale už si to nepamatuju
A jinak ta výměna je teda bezproblémová? Jen ho vyšroubovat a vyměnit a pak dolejt ten drobet vody co vyteče?
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Napadl mě ještě jeden takovej šťouravej dotaz. Nezkoušel někdo připojit to čidlo s proměnným odporem k přístrojovce, kde je jen ta kontrolka? Jde mi o to, jestli a kdy se v tom případě rozsvítí. Někde jsem viděl čidlo, které mělo 2 kontakty a plnilo obě funkce, jeden kontakt jako spínač a jeden jako odpor, akorát že stálo 400,- Ten spínač to myslím sepne proti zemi a ten odpor je taky proti zemi, takže když se odpor sníží pod nějakou mez, mohlo by to začít svítit, co?
-
- Fiaťák
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák