HELP - Nesvítí kontrolka potkávacích světel

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

HELP - Nesvítí kontrolka potkávacích světel

Příspěvek od Plecháč Tony »

Možná mě teď budete mít za blbce, ale punto MK1 S55 máme v rodině krátce a nějak se mi nikde nepodařilo vyzkoumat, jestli má na přístrojovce taky kontrolku potkávaček. Když zapnu parkovačky, svítí kontrolka pro parkovačky a když potkávačky, tak svítí pořás ta samá kontrolka a nejsem si jistej, jestli to tak má být, nebo je tam prasklá žárovička :)
Reklama

Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

nevim jak u mk1, ale u mk2 je to normalni stav :)
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

Má to tak bejt. Kontrolka je jen na parkovačky a dálkový.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

No myslel jsem si to, protože tam pro tu kontrolku ani neni místo... Ale je to docela škoda, je rozdíl jestli svítíte parkovačkama nebo potkávacíma...
TV-Punto
Všeználek

Příspěvek od TV-Punto »

No je to rozdiel, hlavne v penazenke, aspon u nas :evil:

FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Už se mi párkrát stalo, že jsem jel jen s parkovačkama, naštěstí jsem nepotkal nikoho, komu by to vadilo a chtěl by za to peníze....
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

Já třeba potkávačky vůbec nezhasínám a nemůžu je tím pádem zapomenout rozsvítit :D
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

To je výhoda u Punta, že je nemusíš vypínat. Ale já si je raděj vypnu. Pak bych si na to zvyk a v jinym autě bych pak buť jel potmě a nebo nenastartoval ;)
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Re: Kontrolka potkávacích světel

Kaufik píše:
Plecháč Tony píše:Možná mě teď budete mít za blbce, ale punto MK1 S55 máme v rodině krátce a nějak se mi nikde nepodařilo vyzkoumat, jestli má na přístrojovce taky kontrolku potkávaček. Když zapnu parkovačky, svítí kontrolka pro parkovačky a když potkávačky, tak svítí pořás ta samá kontrolka a nejsem si jistej, jestli to tak má být, nebo je tam prasklá žárovička :)
Když se podívíš do velkýho techničáku je tam dokonce napsaná vyjímka, že vozidlo nemá kontrolku potkávacích světel.
Tam mě to fakt hledat nenapadlo ;)
jani
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od jani »

mne vobec nesviete kontrolka parkovacich alebo stretavacich svetiel znicoho nic prestala...asi ziarovka sa vypalila svetla svietia neviete nahodou aka tam ide ziarovka?a kontrolka dialkovych mi svieti na zeleno a mala by na modro a smerovky ako vystrazne obe naraz...neviem ci to tak ma byt v punte....ale ta kontrolka svetiel ma fakt serie tazke je rozobrat palubovku a vymenit ziarovku?
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

jani píše:mne vobec nesviete kontrolka parkovacich alebo stretavacich svetiel znicoho nic prestala...asi ziarovka sa vypalila svetla svietia neviete nahodou aka tam ide ziarovka?a kontrolka dialkovych mi svieti na zeleno a mala by na modro a smerovky ako vystrazne obe naraz...neviem ci to tak ma byt v punte....ale ta kontrolka svetiel ma fakt serie tazke je rozobrat palubovku a vymenit ziarovku?
Je tam taková maličká mrška. Normálně je prodávájí, většinou v balení po 2. Je to taková hodně maličká zásuvná žárovečka, ale nevim co má za označení. Vyndat a zajít třeba do nějakýho supermarketu ;) Jinak u těch dálkových svítí tak, jak svítí, ze dne na den to barvu změnit nemůže, maximálně to třeba časem trošku vybledne a kontrolky směrovek jsou prostě tak dělaný...
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“