Letadlo - téma zcela neautomobilové
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Letadlo - téma zcela neautomobilové
Letadlo na běžícím pásu
Zadání
Představte si ranvej, která má podobu masivního běžícího pásu. Na ní stojí letadlo, které chce, jak jinak, vzlétnout.
Letadlo míří dopředu, běžící pás pod ním ubíhá dozadu, proti směru plánovaného vzletu. Pás je schopen dosáhnout jakékoli rychlosti, kterou se letadlo vůči zemi pohybuje.
Podaří se letadlu vzlétnout? Nebo zůstane na zemi?
Pás má rozměry standardní letecké ranveje, která pro start daného letadla dostačuje, a to i ze středu dráhy, kde letadlo začíná. Maximální rychlost pásu je vyšší než maximální rychlost, které je letadlo schopno dosáhnout na zemi či ve vzduchu vlastním pohonem. Panuje bezvětří, počítáme se třením. A pro chytráky připomínáme, že se nejedná o vrtulník, ale o proudové či vrtulové letadlo, nadnášené vztlakem křídel
Já osobně v tom mám jasno a nechápu, jakto že si lidi myslí opak. Co si myslíte vy
Zadání
Představte si ranvej, která má podobu masivního běžícího pásu. Na ní stojí letadlo, které chce, jak jinak, vzlétnout.
Letadlo míří dopředu, běžící pás pod ním ubíhá dozadu, proti směru plánovaného vzletu. Pás je schopen dosáhnout jakékoli rychlosti, kterou se letadlo vůči zemi pohybuje.
Podaří se letadlu vzlétnout? Nebo zůstane na zemi?
Pás má rozměry standardní letecké ranveje, která pro start daného letadla dostačuje, a to i ze středu dráhy, kde letadlo začíná. Maximální rychlost pásu je vyšší než maximální rychlost, které je letadlo schopno dosáhnout na zemi či ve vzduchu vlastním pohonem. Panuje bezvětří, počítáme se třením. A pro chytráky připomínáme, že se nejedná o vrtulník, ale o proudové či vrtulové letadlo, nadnášené vztlakem křídel
Já osobně v tom mám jasno a nechápu, jakto že si lidi myslí opak. Co si myslíte vy
www.minimaxa.cz
- Reklama
- Buchtič
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Vzlétne
Fiat Punto 60 SX Cult, r.v. 1998, 5dv black -> Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet Sport 2008 5DV black
grande-punto.buchtic.net - https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=18787 - osobní
grande-punto.buchtic.net - https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=18787 - osobní
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
... presne jak pises ...Roman G píše:Letadlo narozdíl od multiny nemá pohon na kolečka. Takže poletí. Jenom ta kolečka se budou muset točit dvojnásobnou rychloslí. No a když to nevydrží a prdnou, tak se letadlo rozbije napadrť a nepoletí.
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...