HELP - chcípnutí motoru při startování

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Petan20
Začátečník

HELP - chcípnutí motoru při startování

Příspěvek od Petan20 »

Zdravíčko, dneska jsem jel do Prahy cca 100km a všechno v pohodě akorát pak jsem se vrátil po pěkném výletě, a sednu do auta otočím kličkem nastartuju a auto špatně chytalo ... pak jsem teda přidal plyn a chytlo ale rázem neudrželo otáčky a zvadlo no tak jsem se nasral plyn přišlápl pořádně chvilku to držel rychle zařadil jedničku a odjel a čekal jak mi to na křižovatce chcípne ale nechcíplo tak jsem s tím už odjel do Mostu normálně ale vypnu motor nachvilku a udělám to a zase to samé prostě bez plyn. pedálu ani muk, ale dokud se pořádně nerozjede tak chcípá pořád ... mám 1.2 75sx punto 94 r.v. poraďte pls (ps: přičinu jsem se snažil do podrobna popsat) jo ještě mi přišlo že je moc kapalina zahřáta už to bylo nad střední čárou ručička teploty díky
Reklama

romcasladky
Fiaťák

Re: HELP - chcípnutí motoru při startování

Příspěvek od romcasladky »

Petan20 píše:Zdravíčko, dneska jsem jel do Prahy cca 100km a všechno v pohodě akorát pak jsem se vrátil po pěkném výletě, a sednu do auta otočím kličkem nastartuju a auto špatně chytalo ... pak jsem teda přidal plyn a chytlo ale rázem neudrželo otáčky a zvadlo no tak jsem se nasral plyn přišlápl pořádně chvilku to držel rychle zařadil jedničku a odjel a čekal jak mi to na křižovatce chcípne ale nechcíplo tak jsem s tím už odjel do Mostu normálně ale vypnu motor nachvilku a udělám to a zase to samé prostě bez plyn. pedálu ani muk, ale dokud se pořádně nerozjede tak chcípá pořád ... mám 1.2 75sx punto 94 r.v. poraďte pls (ps: přičinu jsem se snažil do podrobna popsat) jo ještě mi přišlo že je moc kapalina zahřáta už to bylo nad střední čárou ručička teploty díky
Viděl bych to na snímač volnoběžných otáček
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Petan20
Začátečník

2 Onc

Příspěvek od Petan20 »

jo děkuji za odpověd tak tedka mezitím jsem se dopídil, jel jsem ještě do Tesca motor tak půl hodinky večer byl vychlazený a chytil normálně, dojedu do Tesca tam nakupuju přijdu a zase chytil normálně .... nic nechcíplo zase jako normálně... takže na studený start mi příjde že to chytá líp jak když je to zahřáte ... a je pravda že když jsem dorazil ze Zoo k autu tak chytlo jeli jsme zácpou na Letnany (to dostává motor v horku na 1 až 2jku dobrej záhul) ale dojeli jsme tam a cca za 1-2hodky sme se vrátili a už se mu pánovi nechtělo startovat ... takže u mě bude problém s tím když je moc zahřátej nevím nevím ...páč tedka večer chytil fákt pěkně
Stanno
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanno »

no...aj mna zaujima tato tema... za studena to chyti na supa...za tepla toci, toci, toci a horko tazko chyti..ale chyti..a chvilocku sa dusii.. Cim to moze byt? zatial mi to nevadi, ale snad sa to nezhorsi..
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

tak tak přesně takhle to dělá točí a když chytne tak spadnou otáčky tak že chcípne takže auto musím nejdřív trošku rozjed nebo ták ... to prostě nechat schladit heh jako furt jsem optimistický že jde jen o prkotinu ale i tak mi to na mazlíkovi vadí
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“