Nevíte prosím někdo co znamenají tyto kontrolky (pro přehled uvádím i ty co znám - zhruba od prostředka palubky směrem doprava dolů):
- CODE - asi imobilizér
- (!) - ruční brzda
- Vstřikování
Červená, je tam symbol panáčka a balonek, myslel jsem, že je to airbag, ale co ty další neznámé??
- ABS - jasné
Červená, kroužek a v něm 3 paprsky ze středu, vapadá to jako volant, ale co to je ??
Oranžová symbol panáčka a sedadla, ale sedí jakoby "obráceně" a za hlavou má křížek
- pak je palivo - ok
Dále je nad podlahou zámek se 2 polohami, kterým zřejmě mohu něco aktivovat nebo deaktivovat. Vůbec netuším, co to může být. Jsou tam nakreslené symboly jako u té oranžové kontrolky s panáčkem a sedadlem na palubce. Ty samé symboly jsou i na stínítku spolujezdce.
Poraďte mi prosím. Díky moc.
Pokud by to bylo nutné, pokusím se to všechno vyfotit, ale půjde to špatně, neb ( některé:( ) kontrolky zhasínají...
Neznámé kontrolky na palubce
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: Neznámé kontrolky na palubce
To fakt nemáš kmížku z návodom???Boris píše:Nevíte prosím někdo co znamenají tyto kontrolky (pro přehled uvádím i ty co znám - zhruba od prostředka palubky směrem doprava dolů):
- CODE - asi imobilizér
- (!) - ruční brzda
- Vstřikování
Červená, je tam symbol panáčka a balonek, myslel jsem, že je to airbag, ale co ty další neznámé??
- ABS - jasné
Červená, kroužek a v něm 3 paprsky ze středu, vapadá to jako volant, ale co to je ??
Oranžová symbol panáčka a sedadla, ale sedí jakoby "obráceně" a za hlavou má křížek
- pak je palivo - ok
Dále je nad podlahou zámek se 2 polohami, kterým zřejmě mohu něco aktivovat nebo deaktivovat. Vůbec netuším, co to může být. Jsou tam nakreslené symboly jako u té oranžové kontrolky s panáčkem a sedadlem na palubce. Ty samé symboly jsou i na stínítku spolujezdce.
Poraďte mi prosím. Díky moc.
Pokud by to bylo nutné, pokusím se to všechno vyfotit, ale půjde to špatně, neb ( některé:( ) kontrolky zhasínají...
Tieto kontrolky sa tu už riešili kukni staršie témata! a ten vypínač je na deaktiváciu airbagu ked chceš voziť dieťa v autosedačke na mieste spolujazdca!!!
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Kontrolky
Knížku s návodem opravdu nemám, kdybych ji měl, jistě bych se do ní podíval. Auto mám z bazaru a jen se srvisní knížkou.
Kontrolky se sice již řešily, ale ne tyto.
Můžete mi tedy prosím někdo poradit?
To fakt nemáš kmížku z návodom???
Tieto kontrolky sa tu už riešili kukni staršie témata! a ten vypínač je na deaktiváciu airbagu ked chceš voziť dieťa v autosedačke na mieste spolujazdca!!!
Kontrolky se sice již řešily, ale ne tyto.
Můžete mi tedy prosím někdo poradit?
To fakt nemáš kmížku z návodom???
Záleží, jestli je to SPI nebo MPI, budíky a některé kontrolky se liší. Návody k Seicentu jsem na netu bohužel nenašel. Jestli je to MPI, jedině stáhnout SK návod k Puntu zde: http://rapidshare.com/files/53296712/Ma ... K.pdf.html
Budík je samořejmě jiný, ale význam kontrolek je stejný.
Budík je samořejmě jiný, ale význam kontrolek je stejný.
Panda 1.2 r.2018
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
Panáček s balónkem, červená=porucha airbagu
Kroužek s paprsky, červená=porucha posilovače řízení nebo zásah ochrany při přetížení posilovače
Panáček opačně, oranžová=indikace deaktivovného airbagu spolujezdce
Zámek nad podlahou=deaktivace airbagu spolujezdce
Kroužek s paprsky, červená=porucha posilovače řízení nebo zásah ochrany při přetížení posilovače
Panda 1.2 r.2018
Tak to je úplně vyčerpávající, díky! Ještě prosím upřesnění: když svítí červená "porucha airbagu", znamená to, že je porucha airbagu řidiče i spolujezdce? Oranžová kontrolka deaktivace airbagu spolujezdce je OK - po pár vteřinách zhasne.radek.s píše:Panáček s balónkem, červená=porucha airbagu
Jak zjistím, že airbag je skutečně nefunkční, aniž bych ho musel odpálit?
Že by byly vadné oba airbagy je málo pravděpodobné. Znamená to závadu některého (pravděpodobně jednoho) airbagu nebo nějakou závadu na soustavě. Jak zjistit vadný airbag netuším, ale někdy bývá problém jenom v konektorech k airbagům, zkusil bych je prohlédnout a domáčknout. Jinak asi bude nutné připojit na diagnostiku v servisu. Jo a ještě mě napadlo zkusit deaktivovat ten spolujezdcův tím klíčkem, když červená zhasne, mohla by být závada v tom spolujezdce.
Panda 1.2 r.2018