HELP - Nerovnomerny tah v priebehu otacok MK2

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

HELP - Nerovnomerny tah v priebehu otacok MK2

Příspěvek od ygzo »

Caute. Obcas mam pocit ze mi motor (1.2 16V) taha pri silnej akceleracii (pedal na podlahe) tak nejako nerovnomerne. Viem, ze vo vyssich otackach ma tah lepsi, to je normalne, ale nabeh je taky "skokovy". Stlacim pedal pri cc 1000-1200 otackach, potiahne OK ale na jednom alebo dvoch miestach otacok sa tak trochu pridusi a zase potiahne. Proste ten priebeh nie je taky plynuly. Zaujimave je ze:
1. je to citit viacej ked mam zapnutu klimu (vacsia zataz?)
2. obcas sa mi ten priebeh zda OK, teda nerobi to vzdy, ale skoro vzdy.

Cim by to mohlo byt? Co mam nechat skontrolovat? Ked som mal auto v servise, chcel som po nich vymenit rozvody, filtre, olej a sviecky plus skontrolovat funkcnost motora, ale asi sa na nejake kontrolovania vyflakli, resp. aj skontrolovali, ze je to ok, ale asi len stylom "startuje, vrci, a toci sa"

Ma to obcas stve. Viem ze od 1.2 59kW sa neda cakat zazrak, ale aspon taky kultivovanejsi tah by to mohlo mat.
THX
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
Reklama

majco
Všeználek

Příspěvek od majco »

Nám to robilo firemné punto MK2 ale len ked bolo studené! po zahriati všetko ok ! :shock: :shock:
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

majco píše:Nám to robilo firemné punto MK2 ale len ked bolo studené! po zahriati všetko ok ! :shock: :shock:
U mna je to take no, ako pisem, niekedy som myslel ze je to OK, inokedy to zase zacne hnevat... Neviem ci by mohlo pomoct nieco ako vycistenie skrtiacej klapky alebo neviem ci este niecoho.

Raz som skusal aj lambda sondu odpojit, sa mi zdalo ze malicko lepsie taha to auto, ale mozno len psychoefekt neviem.

Nechcem zbytocne hned do servisu, vrazat do toho prachy a aby to nakoniec nebolo take iste.
SHANE54
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHANE54 »

2 ygzo: mozno blba otazka, ale v akom stave mas vzduchovy filter?
Obrázek
Obrázek
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
majki
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki »

ygzo, pri te klime to dela i me, podle me je to normalni projev techto motoru. Btw., vzduchovy filtr mam cerstve vymeneny...
Mazda2 1.3 TE '08 :D
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
SHANE54
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHANE54 »

TAK TEDA ASI NEPORADIM...SRY. JA SOM MAL OBDOBNY PROBLEM, ALE UKAZALO SA ZE IBA VZDUCHOVY FILTER BOL ZANESENY. TERAZ SA POHYNAM BEZ PLYNU NA DVOJKE A VOBEC NIC A KED PRIDAM TAK IDE KRASNE PLYNULE, MOZNO AJ KOLI TOMU NIZKO POSTAVENEMU KRUTAKU... NEVIEM AKO JE TO U 16V...
Obrázek
Obrázek
majki
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki »

No ja stejne este necham koncom prazdnin vymenit sviecky a kable, ale mi to robi len pri klime na jednotku, dvojku.
Mazda2 1.3 TE '08 :D
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

Asi to tak bude normalne, mozno to ta klima v urcitom rozsahu otacok moc zatazi. Tak kaslat na to. Vzduchovy filter mam inak novy, sviecky nove, olej novy.
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

Zase sa vraciam k tejto teme. Je mozne aby motor mal lepsi tah ked prsi a je mokro, vlhko? Neviem ci to s tym moze nejako suvisiet, ale zda sa mi, ze ked je mokro tak ma ten motor lepsi tah, krajsi zvuk, stupim na plyn a pekne idu otacky hore, aj akceleruje. Mozno je to len nahoda, ze som si to vsimol zrovna za dazda :?

Kazdopadne, co by si clovek mal dat skontrolovat ked sa mu zda ze ten motor netaha tak ako tahal kedysi ked som ho kupil (pred cca 20.000km). Jedine co som s nim robil, bola vymena rozvodov, sviecok, filtrov a oleja. Zda sa mi ako keby na spodu otacok bol tak mierne "priduseny", taky lenivy a v hornych sa zase neberie tak ako by sa mohol. A sranda je na tom ta, ze obcas chodi uplne OK a inokedy nie. Neviem teda cim to je, vobec. Co by to mohlo robit? Keby to netahalo stale, ale ked niekedy ide ok?

Co mam skontrolovat? Moze to byt svieckami, kablami? Alebo skor nieco v strekovani?

Inak auto ma najazdenych 110.000km, jazdim uz hadam 10.000 len na Shell Vpower 95, olej davam castrol nejaky drahy, sviecky su tam bosch (vymenili mi ich v servise bosch s rozvodmi)
TV-Punto
Všeználek

Příspěvek od TV-Punto »

S tým dažďom som mal občas aj ja také pocity, možno je to tým že je vzduch chladnejší, tiež som nad tým predtým uvažoval a potom som sám seba presvedčil že sa mi to iba zdá, ale pozerám že niesom sám :lol:

FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98
majco
Všeználek

Příspěvek od majco »

ygzo a ako si spokojný s sviečkami Bosch? ja mám Mk1 ale zahodil som ich velmi daleko :lol: auto išlo dobre len ked bolo zohriate a ked bolo studené tak sa mu nejako nechcelo! Dal som NGK a max spokojnosť !! to fakt
V práci máme Mk2 a tam dali v servise Valeo a tiež to nebolo to pravé orechové išli tam potom NGK ono asi ten fiat a Ngk sa nejak spolu asi :lol:
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
SHANE54
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHANE54 »

TV-Punto píše:S tým dažďom som mal občas aj ja také pocity, možno je to tým že je vzduch chladnejší, tiež som nad tým predtým uvažoval a potom som sám seba presvedčil že sa mi to iba zdá, ale pozerám že niesom sám :lol:
presne!!! mne sa to tiez zda! to je ale haluz...
Obrázek
Obrázek
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

majco: po vymene za bosch som nesledoval ziadnu zmenu, proste auto jazdilo uplne OK. Aj v zime, normalne. Ked bol mraz a auto dost studene tak semtam pri rozjazde z parkoviska mi pri akceleracii trochu cuklo, ale ozaj len malicko a to na studeny motor aj chapem. Len sa mi zda ze mi tak netaha ako kedysi - neviem ci to moze byt svieckami, mozno jo. Preto sa aj pytam a inak s tym dazdom pozeram ze haluz :) Som si myslel ze budem za blbeho ked poviem ze mi auto za mokra a dazda taha lepsie :)

No, mozno by som osobne skusil zainvestovat do tych sviecok NGK, plus mozem vymenit aj kable (v zime mi raz nastartovalo a islo len na 3 valce, tak som mal podozrenie na kable, ale stalo sa to len raz). Ake NGK sviecky tam mam dat? Vymenim to aj sam bez specialneho naradia? (myslim ci tam nie je treba nejaky specialny svieckovy kluc, neviem ako su tie sviecky pristupne)
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“