HELP - svítí kontrolka Airbag
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Začátečník
Kontrolka Airbagu
Zdravím všechny, prosím Vás, jak vypadá a kde je umístěna ta kontrolka airbagu na Puntu MkI ? Mám tam dva vaky - i v techničáku jsou zapsány, ale žádná special kontrolka se mi nerozsvěcuje
Díky předem za radu.
Díky předem za radu.
Fiat Punto MkI, r. v. 1996, 5dv., 1.1, zelenomodrá metla
- Reklama
V horní části přístrojové desky se po zapnutí zapalování na několik vteřin rozsvítí kontrolka se symbolem "těhotné postavičky".Pokud bys chtěl zkontrolovat,jestli třeba náhodou není vadná žárovička a budeš demontovávat přístrojovou desku tak nezapomeň před demontáží odpojit baterii,jinak se Ti do paměti jednotky zapíše závada a kontrolka airbak Ti bude svítit stále.Pokud tomu už tak není a proto někdo před Tebou žárovičku vyndal,nebo tam dal vadnou.
KAŽDÝ PRACUJE JAK UMÍ.A NĚKDO JEŠTĚ HŮŘ
-
- Začátečník
-
- Začátečník
Ona tam byla a správně svítila.
Už jsem to vyměnil a ten úsměv je tam proto, že mi ta kontrolka na vaky svítíla a to tak, jak měla - jsem si totiž myslel, že to je indikace pásů - resp. jejich připomenutí, ale dle Tvého popisu jsem si uvědomil - až po výměně dvou vadných žárovek (víc jich tam špatných nebylo) - , že ta ikonka znázorňuje přesně to, co jsi mi napsal . Takže jsem moc rád, že to funguje tak, jak má a ještě jednou Ti moc děkuji
Fiat Punto MkI, r. v. 1996, 5dv., 1.1, zelenomodrá metla
Podivna zavada na diagnostice.
Mam problem s Puntem 2002 1.2 8V 4xairbag. Pred casem se mi rozsvitila porucha pytle ridice. Porucha pytle spolujezdce obcas svitila, obcas ne. Zavadu mi na pocitaci zrusili, s tim ze to bylo poklesem napeti. Ted se to ale objevilo znovu a uz nepretrzite sviti obe kontroly. Diagnostika hlasi "vypinac airbagu ridice - vypnut". Je tam OPRAVDU ridice. Coz je divne. Nesetkal jste se s tim nekdo? A co s tim?
Airbagy
To ze pytle nevyleti jsem si myslel taky.Pracuju jako automechanik a pres tydnem jsem byl na skoleni a tam me vyvedli z OMYLU!!!!!
Zadny vyrobce si neriskne,ze by nevyletel pytel i presto,ze sviti kontrolka.Takze pokud nabouráš,tak řídící jednotka proste vysle signál a pokud je kabeláž,pytel v pořádku,tak vylitne.Kontrolku dokaže rozsvítit i to že:posouváš sedadlo,dáváš pod něj věci.Je tam konektor a ten když se hýbne,nastane změna odporu a je to.Normalne se zablok. airbagy,odpojí baterka,draty se přestrihnou a naletuji a je KLID!!!!!
Zadny vyrobce si neriskne,ze by nevyletel pytel i presto,ze sviti kontrolka.Takze pokud nabouráš,tak řídící jednotka proste vysle signál a pokud je kabeláž,pytel v pořádku,tak vylitne.Kontrolku dokaže rozsvítit i to že:posouváš sedadlo,dáváš pod něj věci.Je tam konektor a ten když se hýbne,nastane změna odporu a je to.Normalne se zablok. airbagy,odpojí baterka,draty se přestrihnou a naletuji a je KLID!!!!!
Čau mám na vás takovej dotaz, je trošku mimo téma ale myslim že se sem hodí. Mě teda narozdíl od vás kontrolka funguje v pořádku, takže se po otočení klíče rozsvítí a pak zhasne. Jenže mám takovej pocit, že asi nejspíš zhasíná najednou s jinou kontrolkou a tím pádem je možný že vůbec není napojená na airbag, ale na něco jinýho (známej fígl). Chtěl jsem se zeptat jestli náhodou nevíte jak zjistit, že ty airbagy jsou opravdu v pořádku a zda tam dokonce vůbec jsou???
Fiat Punto 55S 1.1 r.v. 1998
e-mail: adaman@email.cz
e-mail: adaman@email.cz
Kontrolka erbegu
Vsechny auta, ktere maji erbegy sou hodne citliva na manipulaci s elektrikou. Pred kazdym zasahem do elektriky ci uz se jedna jen o vymontovani originalniho autoradia anebo odpojeni nejakeho kabliku v interieru , je potrebne odpojit baterii. V opacnem pripade se do ridici jednotky zapise chyba a budou svitit erbegy. Potom je potrebne zajet do fiatu a za 500 tu chybu z ridici jednotky vymazou.
-
- Začátečník
svítí porucha airbagu
zdravím,problém v servisu nevyřešili protože se nedostali do ŘJ -prý chybí napájení,je to 1.2 16v r.v.10.03 má 2x airbag.Nevíte v čem je problém?Dík! [/quote][/quote]
mě se do toho taky nedostali, tvrdili že mam zarezlej konektor (mam takovej ten starej - 3 pinovej myslim) Tak jsem ho komplet vyčistil, prostříkal kontaktolem, že se lesknul jak psí kulky a zase že to prej nemůžou napíchnout na diagnostiku, že jim to na to nereaguje, vzali si na mě kontakt,že se holt bude muset koupit novej konektor, protože s timhle to nejde, pak se mi ozvali cca po tejdnu že na mě nezapomněli, ale že to bude ještě chvíli trvat, a od tý doby se čtvrt roku nikdo neozval fakt paráda...
Mne sa vcera stala zauimava vec. Asi po 5 minutach jazdy mi zrazu totalne zblbli budiky na palubnej doske. Otackomer zostal na 2000 otackach, tachac na 30 km/h, teplota motora na maximum a palivo na nule,tento stav pretrvaval aj po vypnuti motora.Motor slapal uplne v pohode, jedine,co mi na palubovke islo, bola cervena kontrolka airbagu. Vecer som sa na fore docital o vyresetovani riadiacej jednotky,tak ma napadlo,ci by mi to nepomohlo a veru pomohlo. Budiky sa umudrili,ale kontrolka airbagu vsak stale svieti. Bude to treba napichnut na diagnostiku a odstranit,alebo by sa to dalo vyriesit inac?Mate niekto uz takuto skusenost?
Fiat Punto MkII 1.2 8V, r.v. 2000