MOJE PUNTO 2 - ukažte ta svoje;-) - JardaK.
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
MOJE PUNTO 2 - ukažte ta svoje;-) - JardaK.
Včera jsem byl u dvorního opraváře kvůli občasné nefunkčnosti posilovače řízení a malé teploty motoru. Začal tím servem, ale měřák byl asi nějak jinak nastavený, takže to dopadlo tak, že si půjčí od kolegy jiný a podívá se na problém příště. Dobrá. Pak šel na termostat. Dostat se k němu u JTD se docela chuťovka, nicméně podařilo se a nejprve zkusil vyměnit čidlo, protože měřák ukazoval na poruchu právě tohoto dílu. Výměna byla jednoduchá, teploměr ukazoval dobře (předtím ne), bohužel, termostat nefungoval, takže došlo k výměně celého termostatu (cena 2230 Kč). Byl jsem u toho, takže Vám řeknu, že práce bylo dost. Hodil motor znovu na měřák, teplota už byla OK. Pak přepnul na jiné měření a ejhle - motor má natočeno 154000 km, i když mi tachometr ukazuje 106000. Tomu jsem se už ani moc nedivil, protože jsem Puňťu kupoval loni v srpnu, byly k němu všechny papíry, kromě servisní knížky, proto už mi bylo při koupi jasné, která bije! Jsem už ale trošku nasr.ný! Po koupi jsem nechal udělat rozvody (když neznám minulost, co mi zbývá, že?), při výměně rozvodů zjistil mechanik, že kladka řemene alternátoru je kaput, takže další oprava + 2500 Kč. Před týdnem jsem začal cítit, že se něco děje se spojkou - je to na výměnu, takže dalších asi 4500 Kč. Měřáky ukázaly špatnou váhu vzduchu, cena je přibližně stejná, jako u té spojky a v létě budeme měnit kotouče + desky. Vidíte a já se zbavoval Tipa, protože už mě nebavily opravy. K Puntu II jsem se přiklonil i proto, že recenze na TipCarsu hodnotily toto auto jako prakticky bezporuchové. Tak nevím! Tipo (1,9 TD) jsem kupoval, když mělo 10 let, na motor jsem kromě rozvodů za celou dobu nesáhnul, tady se se.re furt něco. Ale třeba vychytám mouchy a bude klid, možná byl předchozí majitel prase, to nevím. Jinak to autíčko miluju, je živé (přes deklarovanou špatnou váhu vzduchu), na dálnici žere 4,2 l, ve městě 5,5 l. Ovšem na Tipo budu vzpomínat se slzou v oku.
- Reklama
- SHANE54
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
no, asi bol predchadzajuci majitel naozaj prasa . ja mam sice benzin, ale vela suciastok, co si popisoval mame spolocne. mam sice najazdenych len okolo 65000 ale ak sa mi maju tieto bezne veci tak srat, tak neviem neviem... no snad to vychytas a bude klud. nech sa dari
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
Mám pocit, že jsem si chtěl dát fotku do "uživatele" a nějak to nešlo. Jak se dávají fotky normálně, když píšu text, poradíš?Katy píše:zalezi taky na jaky KUS narazis... holt Tipo mohlo byt dobry a Punto zrovna bude byt s*acka. ale taky treba ty mouchy vychytas a bude to OK.
Jinak jestli tohle tema chces rozjet tak sem hod aspon fotky nebo ho presunem do tematu SERVIS.
Díky, Katy, až budu mít trochu času, tak zkusím nějakou fotečku přiložit. Nedělám ale na autě žádné vnější úpravy, pro mě je nejdůležitější spolehlivý provoz, protože jezdím denně 60 km do práce.Katy píše:dole ,pod tim okynkem text, das "prochazet" - nahrajes fotku z pc a pak das zase "nahrat". a pak vse odesles.
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Věřím, že to vychytám, ale, Johny, s Tipem jsem fakt neměl starosti. Časem přišly (kotouče, zadní ramena, výfuk, dokonce přední pružina apod.), ale spojka držela celou dobu, termostat taky a když jsem ho prodával, fungovalo pořád všechno. Tak a jdu zkusit vložit fotky.1/3JohnnyBOSS píše:Přesně tak. Navic když koupiš auto, tak těch oprav je na začátku dycky stašně moc. Já jsem toho měl taky hodně na spravování zezačátku. A teď už je klid:) TO se ti jenom zdá, že se furt něco sere. Ono už je to vysraný třeba dlouho a teprve teď si toho všímáš.)
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud ses o tipo staral, tak se ti tam nic nesralo, ale jestli to ten člověk to Punto prodal nějaky rozdrbany, tak to chvilku trva, než si to všechno pospravuješ a autičko ti bude sloužit dal:) Málokdo prodává auto, ktery je uplně vpohodě:) Vydrž, uvidiš, že nebudeš litovat:) A máš supr kola, ty by se mi libily:)
´04 Seat Toledo 1,9 TDi
Tak, po včerejšku se snad nebudu muset po celý zbytek života Puntíka starat o spojku. Oprava přišla na 7700 Kč (5900 spojka + 1800 práce), ale tak krásně a lehce nezabírala ani v loni srpnu, kdy jsem auto kupoval. Prý už začínala brousit blok, takže to bylo na poslední chvíli. Teď ještě našetřit na novou váhu vzduchu (5000), brzdové kotouče a odstranit semtam blbnutí posilovače řízení a mám snad auto v richtigu. Vivat Fiat!
Re: MOJE PUNTO 2 - ukažte ta svoje;-) - JardaK.
Koupil jsem před 3 týdny nové Bravo, takže děkuji tady všem za vzájemnou komunikaci a přidávám jedno upozornění. Při prodeji mého zlatého Puntíka jsem měl na tachometru 165000, teď vidím na stránkách TipCarsu, že v bazaru, kde stojí, má natočených 118000, tzn. když spočítám, že před mým nákupem někdo stočil asi 50 tis. km a teď nějaký dobrák dalších 50 tis., znamená to, že auto už je stočené o 100 tis. Takže bacha, kamarádi, Fiat Punto 1,9 JTD č.23 z roku 1999 zlaté barvy, nabízený za 58900 Kč má ve skutečnosti na tachometru asi 260000 km!
Fiat Bravo2 1,6 MJet, 77 kW, nar. 2010
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán