tak to je vpoho ne,?KUFI píše:Meril sem spotrebu na trase Plzeň<-->Říčany u Prahy tam i zpátky, pricemz sem rychlost drzel mezi 150-190km/h, a spotreba byla kolem 10l.Patrik píše:Těch 8.5 litrů je fakt morbidních. I když si někdy zařádím co to dá, nedostanu se zdaleka ani na 7 litrů, leda na dálnici, tam není problém těch 8 udělat, ale to je při jízdě 150 km/h. A to jezdím rád - jsem odkojený Unem Turbo To musíte jezdit se zataženou ručkou, ne ?
DISKUZE - Spotreba - MK2
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
fiat marea weekend 1.9TD 55kw
- Reklama
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
KUFI:
Odkud jsi ? To bych rád zkusil tvoje auto projet.... Těch 10l při rychlosti 150-200km/h je hezkých. Ale jinak tvých 8.5l je moc.
Sice záleží velmi moc na jízdním stylu a na různých okolnostech. Vyletět ze svých obvyklých 5 na 6 litrů je bez problémů, 7-8 při sportu, ale dostat se nad 8 litrů, to snad ani při nízkých rychlostech do 100 nejde, skutečně. (nepočítám studený start motoru).
Jinak mám 1.2 16V ELX 5dv (Mk2). RV 2000 a 70.000km.
Odkud jsi ? To bych rád zkusil tvoje auto projet.... Těch 10l při rychlosti 150-200km/h je hezkých. Ale jinak tvých 8.5l je moc.
Sice záleží velmi moc na jízdním stylu a na různých okolnostech. Vyletět ze svých obvyklých 5 na 6 litrů je bez problémů, 7-8 při sportu, ale dostat se nad 8 litrů, to snad ani při nízkých rychlostech do 100 nejde, skutečně. (nepočítám studený start motoru).
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
Predevcirem sem to skousel znova. Na trase dlouhy 10km (z 80% mimo mesto) sem jel takovou normalni klidnou jizdou maximalne do 100km/h a pocitac mi ukazoval 12,9km/l = 7,7l. Ja se proste na min nedostanuPatrik píše:KUFI:
Otec ma FIATa Multiplu 1,6 16V a taky mu to zere jako prokopnuty.
PS: Sem z Plzne.
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
to jako beres spotrebu z compu jo?to zmer normalne ono to skoro nikdy nesedi...KUFI píše:Predevcirem sem to skousel znova. Na trase dlouhy 10km (z 80% mimo mesto) sem jel takovou normalni klidnou jizdou maximalne do 100km/h a pocitac mi ukazoval 12,9km/l = 7,7l. Ja se proste na min nedostanuPatrik píše:KUFI:
Nesedi...prece tam nebude rozdil nekolik litru ne?poitromasoni píše:to jako beres spotrebu z compu jo?to zmer normalne ono to skoro nikdy nesedi...
pxcz psal, ze jemu to ukazuje 16-19, respektive 14-17 pres zimu, coz je asi normalni, ale me to neukaze vic jak 13
Abych to moch zmerit normalne, tak bych musel vzit plnou, ale na to nemam tedka prašule
Je mozny ze to je taky tim jak s tim autem jezdim, respetive nejezdim. 3-4 dni to auto stoji, pak s nim ujedu 10km a zase to nekolik dni stoji (mam doma sluzebni auto, tak si nebudu zbytecne vypotrebovavat benzin ve svym )
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
jestli jsi jel se studenym motorem 10 km za 7.7l tak to good. kdyby jsi ujel 100 tak se dostanes v poho na nejakych 5.5l po rovine 90km/h a v lete! i pod5lKUFI píše:Nesedi...prece tam nebude rozdil nekolik litru ne?poitromasoni píše:to jako beres spotrebu z compu jo?to zmer normalne ono to skoro nikdy nesedi...
pxcz psal, ze jemu to ukazuje 16-19, respektive 14-17 pres zimu, coz je asi normalni, ale me to neukaze vic jak 13
Abych to moch zmerit normalne, tak bych musel vzit plnou, ale na to nemam tedka prašule
Je mozny ze to je taky tim jak s tim autem jezdim, respetive nejezdim. 3-4 dni to auto stoji, pak s nim ujedu 10km a zase to nekolik dni stoji (mam doma sluzebni auto, tak si nebudu zbytecne vypotrebovavat benzin ve svym )
Uvidim teda az se otepli jaka bude spotreba. Ja to mam totiz od zacatku zimy, takze za teplyho pocasi sem s tim jeste nejel.poitromasoni píše:jestli jsi jel se studenym motorem 10 km za 7.7l tak to good. kdyby jsi ujel 100 tak se dostanes v poho na nejakych 5.5l po rovine 90km/h a v lete! i pod5lKUFI píše:Nesedi...prece tam nebude rozdil nekolik litru ne?poitromasoni píše:to jako beres spotrebu z compu jo?to zmer normalne ono to skoro nikdy nesedi...
Tak to asi něco musíš mít s autem ? Já když vyjedu z garáže (teplota kolem 2-5°C teď v zimě, tak mi to klesne nejníž na 12km/l, a pak už to jen pěkně stoupá. Když vyjedu s promrazeným autem parkovaným venku, tak jsem začínal v největších mrazech od 9-10km/l. Ale po takových 6-8km už palubák ukazuje 18km/l, tzn. že v ten okamžik už musím jet s aktuální spotřebou kolem 5 (když se průměrná spotřeba tak srazila dolů). Denní trasu 18km pak zakončím teď v zimě kolem 20-21km/l když vyjíždím z garáže, nebo 19-20km/l když vyjedu z mrazu.KUFI píše: Predevcirem sem to skousel znova. Na trase dlouhy 10km (z 80% mimo mesto) sem jel takovou normalni klidnou jizdou maximalne do 100km/h a pocitac mi ukazoval 12,9km/l = 7,7l. Ja se proste na min nedostanu
Spolupracují: Shell okt.č. 95 ("obyčejný"), Mogul Racing 5W-40,pravidelně měněný vzduchový filtr, pneu 185/60 R14 na 230kPa
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2