HELP - Prokluzování spojky
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
HELP - Prokluzování spojky
Zdravim, mam problém s prokluzováním spojky. PUNTO 1,9JTD někdy to dělá víc, někdy míň, někdy vůbec. Nevíte v čem je problém?
- Reklama
Spojka.
Je nekolik moznosti
- opotrebeni
- spatny pritlak pritlacneho kotouce
(- zaolejovane oblozeni spojky )
- prehrati spojky, ztvrdnuti oblozeni.
- chybna vule spojkoveho pedalu.
V kazdem pripade ma byt pedal spojky priblizne ve stejne vysi jako pedal brzdy. Jinak uvadi se draha mezi plne seslapnutym pedalem a uvolnenym asi 140 +- 5 mm.
Ja bych si asi zjistil, kolik mam na ni najeto a pravdepodobne ji vymenil celou.
- opotrebeni
- spatny pritlak pritlacneho kotouce
(- zaolejovane oblozeni spojky )
- prehrati spojky, ztvrdnuti oblozeni.
- chybna vule spojkoveho pedalu.
V kazdem pripade ma byt pedal spojky priblizne ve stejne vysi jako pedal brzdy. Jinak uvadi se draha mezi plne seslapnutym pedalem a uvolnenym asi 140 +- 5 mm.
Ja bych si asi zjistil, kolik mam na ni najeto a pravdepodobne ji vymenil celou.
Vasek
Da se nejak spolehlive poznat jestli spojka prokluzuje? Mam totiz podezreni.....Jde to poznat nejvice na 4ku - auto nekdy vubec nereaguje ani kdyz dam pedal az na podlahu proste vesele jede konstantni rychlosti Nemam otackomer ,ale podle zvuku to vypada OK.Pri laickem testu do kopce pri 20km/h - 3jka jenom v nizkych otackach a zadne vnimani prokluzu Nejak me to nejde do hlavy - nekdy to jede normalne (az se divim jaky mam letadlo ) a nekdy dam 4ku a hotovka....posledni dobou sem si vsiml ,ze pri razeni jakoby v pedalu neco "chrastilo" ale zase zabira uz dole....ovsem muze byt utazena....