HELP - Vrzání v motoru mk1

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Mufex
Začátečník

HELP - Vrzání v motoru mk1

Příspěvek od Mufex »

Pls. Může mi někdo poradit?? Koupil jsem jeté Punto 60 a pří jemném zvýšení otáček se z motoru ozývá vrzání. Jde to někde ze strany jak je altík, čerpadlo vody a spol.. ale zdá se mi že to je v jiné frekvenci než otáčky altíku.. Může to dělat rozvodový řemen?? nebo něco takového?? Pls. poraďte.. Obrázek
Reklama

SHANE54
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHANE54 »

JE TAZKE POVEDAT CO TO JE, ALE LEN JEDNO UPOZORNENIE: KED SEDIS VNUTRI A POCUJES ZVUKY, MALOKEDY IDU SKUTOCNE Z TADE Z KADE ICH POCUJES. VYLEZ VON, OTVOR KUFOR A POCUVAJ... :wink:
INAC NA MK1 ZVYKNE ZLE SEDIET PLASTVY KRYT ROZVODOVEHO REMENA. SKUS SKONTROLOVAT TO...

BTW: PUNTIK VYPADA PEKNE...
Obrázek
Obrázek
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
JohnnyBOSS

Příspěvek od JohnnyBOSS »

Kladka u rozvoďáku 8)
a za tu radu bych prosil ty tvoje krásný elektrony :D
Radim Smolka, Dolní 36 Prostějov 796 01 :D
abusacek
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od abusacek »

JohnnyBOSS píše:Kladka u rozvoďáku 8)
To je tady. Poslední řádek v levo dole. Říkám, že vidím. To je tady. Jsi drzý čert.

Obrázek
Fiat Ulysse, rv. 95, 2.0 benzín
JohnnyBOSS

abusacek píše:
JohnnyBOSS píše:Kladka u rozvoďáku 8)
To je tady. Poslední řádek v levo dole. Říkám, že vidím. To je tady. Jsi drzý čert.

Obrázek
Dik, teď už ty kola určitě pošle správně :D
m6564xp
Fiaťák

Příspěvek od m6564xp »

spíš bych prověřil vodní pumpu, tyhle motory 1.2 na ní docela trpí, tak abys ho pak náhodou neuvařil ...
Mitsubishi Pajero 3.2 DID
JohnnyBOSS

m6564xp píše:spíš bych prověřil vodní pumpu, tyhle motory 1.2 na ní docela trpí, tak abys ho pak náhodou neuvařil ...
já jsem měl stejný symptomy jako tady kolega a bylo to ložisko u napínací kladky rozvoďáku :lol:
Semo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semo »

JohnnyBOSS píše:
m6564xp píše:spíš bych prověřil vodní pumpu, tyhle motory 1.2 na ní docela trpí, tak abys ho pak náhodou neuvařil ...
já jsem měl stejný symptomy jako tady kolega a bylo to ložisko u napínací kladky rozvoďáku :lol:
Mal som to isté.. Okamžite vymeniť, lebo mne sa po dni jazdenia vysypali guličky do krytu rozvodu, nejaká asi skočila medzi remeň a remenicu a preskočil mi rozvod. Takže neodkladať to :wink:
Obrázek
JohnnyBOSS

Tak to máš štěstí, že máš jenom 8V :) Mě to naštěstí nevyskočilo, ale hodně kamošů si myslelo, že mám kompresor, nebo turbo, jak to tak pěkně pískalo :D
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“