UNO 1,0i - brzdný účinek

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
peetan
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

UNO 1,0i - brzdný účinek

Příspěvek od peetan »

zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat na váš názor ohledně účinnosti brzd UNa. Občas na UNO přesedlám z novějších aut a je mi jasné, že nemůžu srovnávat parametry brzd 17 let starého auta, ale přesto se mi zdá, že moc nebrzdí. Mechanik tvrdil, že má kotouče a destičky OK, prý je to i tím že má dost malý posilovač. Bral jsem to, že je to prostě tak.

Nyní když jsem uno přezouval na zimu, koukal jsem na kotouče a jejich povrch se mi zdál jakoby hodně "sklovatý", takové hnědší barvy, u nových aut jsem zvyklý, že kotouče jsou "stříbrně" leskle ojeté. Tak jsem spíš pojal podezření, zda ten malý účinek není způsoben tím, zda kotouče nejsou nějaké "zakalené" (to by se ale snad u auta této kategorie a váhy ani stát nemělo, ne ?)
Tak jak je to u Una? fakt se na to musí "šlapat" a stejně nic moc nebo prostě mám někde problém? Díky
Reklama

alain1
Začátečník

Příspěvek od alain1 »

Nevím jak u tvojeho una,ale od kámoše co mu to pořád opravují je jeden kotouč vyleštěný a krásný a druhý uplně tmavý a to jenom díky tomu že se mu zadřel brzdič a potřeboval dojet domů asi 60 km tak to stále brzdilo a jak se zastavil tak jen dým z kola,ale brzdilo to normálně žádná veliká síla nebyla potřeba. Uno 1.3D.

Tak že bych řekl že je máš bud spálené a nebo byly mastné.Zkus to obrousit jemným smirkem jestli to bude pořád hnědý tak byly přehřátý.Obrus aj desky.A jestli ne tak byly mastné.
peetan
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peetan »

Díky za názor, taky mi to tak přijde, ale věřil jsem mechanikovi, co dělá celá léta fiaty, měnil mi manžety a tak se při té příležitosti na kotouče díval. Asi přeci jenom investuji do nových, přeci jenom brzdy jsou brzdy ..
lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

Dulezity je koupit kvalitni komponenty. Mel jsem chvili na unu cosi za par korun, ale nebrzdilo to, byl mekkej pedal, atd. Pak jsem sehnal kotouce Brembo (zadny vetrany, nebo tak, proste obycejny), desky Bendix (ty sou levny), anebo Feroda (ty sou drazsi) a hotovo.
Hustokrutost
hjkll
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hjkll »

Lidičky já na svém unu dělal brzdy a dal jsem nové kotouče nové destičky a vyčistil brzdiče a na 165 gumách to auto brzdí tak že se nedá srovnávat s novou C3 takže pokud ti záleží na učinku udělej to samí co já nebo dej jen širší gumy na předek:)
Odpovědět

Zpět na „Uno“