HELP - Stěrače Punto MKI

Karosérie, nárazníky, úpravy, spoilery, venkovní doplňky

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot

Jill
Fiaťák

HELP - Stěrače Punto MKI

Příspěvek od Jill »

Ahoj,

mam problem, ze me na dalnici cca ve 120 km/h spatne stiraji sterace (nechavaji smouhy na skle). Jakmile ale jedu tak do 80 km/h, problem nemam zadny.... Stava se to nekomu taky??

Diky za info a pripadny tip! :wink:
Reklama

onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... zkus troch prihnout ramena steracu smerem ke sklu, zvysis tim pritlak ... 8)
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

No ale aby se to pak neprostrechalo durch... :-D
Hustokrutost
Jill
Fiaťák

Příspěvek od Jill »

Nojo a kde se daji nejake fajn Deflektory sehnat..... nechci zadne tunig hyper super, stacil by mi ten normalni co vidam treba na oktavkach......nevite co to stoji a kde to vzit? :o
ers
Začátečník

Příspěvek od ers »

Taky me to delalo - az jsem nekdy uz nic nevidel :( Poridil jsem si nove znacky Valeo a absolutne bez problemu :D
poitromasoni
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od poitromasoni »

ers píše:Taky me to delalo - az jsem nekdy uz nic nevidel :( Poridil jsem si nove znacky Valeo a absolutne bez problemu :D
mam stejnou zkusenost dal jsem za ne 360 a prezivaji i letosni zimu
fiat marea weekend 1.9TD 55kw
luckyna
Znalec

Příspěvek od luckyna »

zkus tam AIRO TWINy(jen ty gumy)já je mám na starym Puntu a nemůžu je vynachválit,mám je od BOSCHe
Vasek
Začátečník

Sterace

Příspěvek od Vasek »

Mam od Bosche na Puntu normalni (prodavaji se po dvou - kupuji 500 a 400 mm, celkem cca 500 Kc), menim po roce cele - ne pouze gumy - pouzivanim se do ramene dostanou vule a vymenit pouze gumy nema smysl, na vetsim pritlacne plastove kridilko. No problem. :P
Vasek
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

Luckyna píše:zkus tam AIRO TWINy(jen ty gumy)já je mám na starym Puntu a nemůžu je vynachválit,mám je od BOSCHe
a ty Boshacky nezamrzaj ?
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
poitromasoni
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Katy píše:
Luckyna píše:zkus tam AIRO TWINy(jen ty gumy)já je mám na starym Puntu a nemůžu je vynachválit,mám je od BOSCHe
a ty Boshacky nezamrzaj ?
jak to myslis?listy ti vzdycky ztuhnou v mrazech
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

no jako treba ta gumicka na normalnich steracek stuhne (zmrzne) a nestira....vubec. :roll:
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
poitromasoni
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Katy píše:no jako treba ta gumicka na normalnich steracek stuhne (zmrzne) a nestira....vubec. :roll:
mas odstrikovace preci pri -20 ztuhne i ....chi
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

poitromasoni píše:
Katy píše:no jako treba ta gumicka na normalnich steracek stuhne (zmrzne) a nestira....vubec. :roll:
mas odstrikovace preci pri -20 ztuhne i ....chi
:lol:
no mam odstrikovace ale ja potrebuji stirat....a kdyz nestiraj sterace tak "woda" mi je na prd ;) a stejne rano zamrza dokud nepustim vetrak na okno... :roll:
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Vasek
Začátečník

Stěrače Aerotwin

Příspěvek od Vasek »

Kazda pryz meni vzhledem k teplote sve mechanicke vlastnosti - viz. zimni a letni pneu a tam je to jeste o primesich. Cili je nutne najit kompromis ve vlastnostech.
Jak uz jsem napsal - moje zkusenosti jsou vzhledem k pomeru cena/ vykon nejlepsi vzhledem k normalnim steracum od Bosche. Zkousel jsem i jine, ale lepsi byly pouze stěrače Aerotwin (Bosch). Tady je to ale trochu i o cene, par (tj. 2 kusy stejnych rozmeru) stoji tak kolem 400 - 600 Kc. Jsou ze dvou vrstev pryze, mekka a tvrda. Tvrda drzi tvar a mekka se prizpusobuje tvaru stirane plochy. Nemene dulezite je i RAMINKO - nesmi tam byt nevhodne velke vule - viz. ruzne lacine sterace.
Jinak samozrejme vsechny gumy za vhodnych klimatickych podminek primrznou. Tomu se da v normalnich podminkach tezko zabranit - snad podlozit sterace pokud to mohu predpokladat. Spise je to o tom nepustit v tom okamziku sterace - nejde ani tak o gumy jako o sklo. :roll:
Vasek
Jill
Fiaťák

Příspěvek od Jill »

Vymenil jsem sterace za Valea a naprosta spokojenost.

Co se tyce Aerotwinu od Bosky, taxem se dneska dival a sada na Puntu MKI vychazi na nejakych 1080 KC :shock: :shock: Zatimco ty Valea na 300 KC.....

Chtel bys se zeptat lidi s Aerotwinama....jestli ten rozdil stoji zato a pripadne na zivotnost Aerotwinů.....
IQTQ - MKI 1,2 16V 63kw
Odpovědět

Zpět na „Punto - exteriér“