Nazdar všem co propadli Multince. Mam toto autičko první sezónu a konečně jsem se dohrabal k nákupu zimních pneumatik. Překvapilo mě, že jsou požadovány pneumatiky s rychlostním limitem "H". Jaké s tímto máte osobní zkušenosti? Śli byste do "T" ?? A nakonec, jak pneu jste letos na zimu obuli a proč ??
P.S.
jestli někomu přebývají jedny plecháče, dejte mi vědět.
Klidne tam lupni Tcka... Multa ma predepsany Hcka, pac je schopna se na tech 210 po nejake dobe dostat... Proste se budes muset smirit s tim, ze vic jak 190 tim litat nebudes... Ale nebal bych se toho.
No ta moje se diky tomu, ze je to BiPower stejne na takovou rychlost nedohrabe, ale nevim, jak to odpovida vyhlasce. Taky v technicaku neni o Tckach ani zminka....
Neřešil bych to ani u 1,9 JTD 77KW páč jsem z ní vymáčk max. 165 km/h, takže i já jsem váhal ale beru si Klebery Kristalpky 185/65 R15 88T, co bych určitě neriskoval je hmotnostní index zatížení nápravy, tam určitě neslevovat to by smrdělo ruptůrou při zatížení v zatáčkách myslím....
Něco málo o předpisech: V zákoně se praví, že o tom co patří na auto rozhoduje výrobce vozidla a je to zapsáno v TP. Na zimní pneu platí vyjímka, lze tam dát i s nižží rychlostní kategorií, ale v zorném poli řidiče musí být umístěna informace s omezením nejvyšší rychlosti podle použité kategorie.
Nerad bych se do někoho navážel, ale na Pneunet mi připadá jen plané sliby a objednávka nikde. Byl jsem i na dané stránky varován. Zkoušel jsem přes ně objednat a nakonec jsem to stornoval. Nějak vázla komunikace a dovolat se tam se mi během 3 dnů opravdu usilovného volání nepodařilo. Ceny jsou tam více než zajímavé, ale to je vše....