Startér Bravo 1.6 16V

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Andrew

Startér Bravo 1.6 16V

Příspěvek od Andrew »

Chci se zeptat mám problémy se startérem mám 1.6 16V.Občas se mi stávalo že při startování startér jen zakňučel(třeba jen 1x) a na druhý pokus začal točit.Zdá se mi že se to stává většinou když je vlhké počasí.Poslední dobou už je to celkem často.(i 3x4 za sebou)Čím to může být?
Reklama

onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... zalezi na tom, co znamena "ze zaknucel" ...
muze to byt od spatnyho kontaktu - ukostreni, prostrikni kontakty
taky nemusi zaskocit pastorek a starter jede na prazdno
... to je tezky ...
a pak taky spatne starter :cry:
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Andrew

Příspěvek od Andrew »

zakňučel myslím že udělá bzzzzzzzzzzzzzz prostě se neroztočí
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... ja bych to teda videl na ten pastorek, nevyskoci a tim nezapadne do ozubeneho vence, aby roztocil motor ...
... zkusil bych ho vymontovat (ten starter), vycistit a promazat ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
trooli
Začátečník

Re: Startér Bravo 1.6 16V

Příspěvek od trooli »

Andrew píše:Chci se zeptat mám problémy se startérem mám 1.6 16V.Občas se mi stávalo že při startování startér jen zakňučel(třeba jen 1x) a na druhý pokus začal točit.Zdá se mi že se to stává většinou když je vlhké počasí.Poslední dobou už je to celkem často.(i 3x4 za sebou)Čím to může být?
Je to snad nemoc techto aut ale je to pastorek.Vymen ho i s pouzdrama stoji kolem 600-700 kc.Pokud mas vporadku venec budes mit klid,jestli je venec uz nacnutej pomuze ti to tak na pul roku.
Lock001
Začátečník

Příspěvek od Lock001 »

mam to tiez len to spravi ze zzzzzzz a nič . Potom na 2 krat to ide takze to je ten pastorok? Alebo niečo so štarterom? :( :( :(
Lock001
Začátečník

Příspěvek od Lock001 »

starter treba vymontovat nie je to zlozite su tam 2 matice na kable a 3 skrutky drzia starter a ked ho vyberies zistis ze je v nom hrozne bordelu ktory brani vysuvaniu pastorku a tak rozobrat vycistit namazat a funguje ako novy
dedo.miki
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Oprava štartra

Příspěvek od dedo.miki »

Lock001 píše:starter treba vymontovat nie je to zlozite su tam 2 matice na kable a 3 skrutky drzia starter a ked ho vyberies zistis ze je v nom hrozne bordelu ktory brani vysuvaniu pastorku a tak rozobrat vycistit namazat a funguje ako novy
Je pravda ,že to robí pastorok ,ale aj po roku poradím čím to je.
Závada je následkom preklzovania volnobežky pastorka.Tá sa opravuje veľmi zložite aj pre profesionála.Najlepšie je vymeniť pastorok.
Ja to robím každý den- Profesionál.
sopta
Začátečník

re:pastorek

Příspěvek od sopta »

to dedo.miki: jsem rad ze jsem tady narazil na profesionala. Povis mi prosimte na kolik me v servisu prijde ta vymena pastorku popr. vycisteni starteru?Pac s tim mojim starterem je to jako se zenskou, nekdy se ji chce a jindy zas ne :roll: ...nema nekdo zkusenosti s repasi starteru v okoli Přerova?.dekuji za odpovedi :wink:
dedo.miki
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: re:pastorek

Příspěvek od dedo.miki »

sopta píše:to dedo.miki: jsem rad ze jsem tady narazil na profesionala. Povis mi prosimte na kolik me v servisu prijde ta vymena pastorku popr. vycisteni starteru?Pac s tim mojim starterem je to jako se zenskou, nekdy se ji chce a jindy zas ne :roll: ...nema nekdo zkusenosti s repasi starteru v okoli Přerova?.dekuji za odpovedi :wink:
Na to je tažká odpoved.Každý má iné ceny na hodinu práce a to nehovorím o tom odkial bude súčiastka - kto je výrobca.Ja nakupujem od firmy ELIS v Žiline . To je autoelektro servis a velkoobchod na autosúčiastky pre štartre a alternátory.V čechách kupujem od ALSTAR v Havířove.Všade stačí povedať výrobcu štartra a označenie- číslo.To všetko je na štartri.Približná cena je 1000Sk.V českých menej.Samozrejme to len materiál plus potom práca.Tu na Slovensku je lacnejšie si to dať opraviť v autoelektro servise ako v autorizovanom servise.To vim podla toho ,že ja to robím potom pre nich.Prajem skoré opravenie.
Odpovědět

Zpět na „Bravo / Brava“