už jste někdo mněnil ložiska přední nápravy či klouby poloosy?kdž zatáčím doleva vydává auto takové zvuky,že bych snad raději vstoupil-i kdyby to měo být za jízdy...
jelikož se mi nechce měnit vše najednou,tak sonduju - čím začít...
dík za všechny odpovědi
Klouby a ložiska
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
- Reklama
-
- Začátečník
Zkus víc
Bez urážky...tak jak si to popsal skutečně budeš měnit všechno.Zkus to trochu upřesnit.
-v jaké rychlosti?
-pořád nebo jen při brždění?
-hučení nebo tlukot?
-na rovince nebo i na nerovnostech
atd.atd.atd
-v jaké rychlosti?
-pořád nebo jen při brždění?
-hučení nebo tlukot?
-na rovince nebo i na nerovnostech
atd.atd.atd
vivat MULINA !!
ok,zvukú jsou dva druhy -tlukot se ozývá při rychlosti cca nad 50km/h při průjezdu táhlou levotočivou zatáčkou,při brždění obzvlášť a jsou to někdy fakt rány,dělá mi to už asi 4 tis.km,namazání kloubů vazelínou nepomohlo.
Aby to nebylo málo,posledních asi 300km se ozývá trvalý spíše hučivý zvuk(vše zpředu),který také při levotočivé zatáčce zesílí.
Rovinka či nerovnosti myslím nemají vliv.Po konzultaci s automechanikem jsem objednán na pátek na výměnu pravého(předního)ložiska,tak uvidíme...
p.s.urážet se určitě nebudu
Aby to nebylo málo,posledních asi 300km se ozývá trvalý spíše hučivý zvuk(vše zpředu),který také při levotočivé zatáčce zesílí.
Rovinka či nerovnosti myslím nemají vliv.Po konzultaci s automechanikem jsem objednán na pátek na výměnu pravého(předního)ložiska,tak uvidíme...
p.s.urážet se určitě nebudu
- Alda
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Hučení bude asi fakt ložisko a ten tlukot bude zřejmě křížový kloub. Alespoň na předchozím autě mi to taky v zatáčce klepalo a výměna poloosy pomohla. Bylo to spíš tak, že čím otřejší zatáčka, tím větší rachot. A na ložiscích rozhodně nešetři, já tehdy koupil nějaký polský a za 1/2 roku bych to mohl měnit znovu.
1,6 16V BiPower