DISKUZE - Punto IIb 1.2 8V nebo Fabia ???

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
kocour
Fiaťák

DISKUZE - Punto IIb 1.2 8V nebo Fabia ???

Příspěvek od kocour »

Rozhoduju se mezi Fabíí 1.2 a Puntem Classic. Můžu poprosit o Vaše zkušenosti, poruchy a závady atd. Jakou máte s tímhle motorem spotřebu? Díky moc
Reklama

Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

Asi to vyzní zaujatě, ale jednoznačně Punto. Fabia je nepovedené auto.

Přednosti Punta:
- lepší prostor cestujících - zejména vzadu mne u Fabie tlačí střecha do hlavy (měřím 187)
- lepší motor - motor 1.2 8v je velmi povedený a Puntu poskytuje příjemné svezení a velmi pěknou spotřebu
- Punto není tak všední jako Fabia, a to se raději ani nebavím o verzi Fabia Classic ...
- znal jsem osobně 2 majitele Fabií (stáří aut byl cca 1 rok), kteří byli více v servisu než na cestách - opravdu neuvěřitelné

Osobně mám Punto Mk2 1.2 16V, mohu posoudit ségřino Punto Mk2 1.2 8V. Jsou to fakt bezva vozy. Do práce to mám 18km a jezdím to za 4.5 - 5.5 l/100km podle toho, jak při jízdě spěchám, a jestli se stavím ještě do města na nákupy. Rozsah 4.5 - 5.5 mi platí i teď v zimě ! Celoroční průměrná spotřeba, podle součtu všech lístků za benzin (17.000km), je 5.3 l/100km.
Občas trošku pozlobí nějaké maličkosti (třeba teď jsem musel promazat mechaniku stěračů - typická závada), jinak absolutně spolehlivé.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

A ještě jeden postřeh:
Ti kteří pomlouvají Fiat, často zarputile, vehementně a rádoby zasvěceně, nikdy sami Fiat neměli, naopak argumentují tím, že oni měli Peugeot, Opel a VW a vždy byli spokojení, zatímco jejich soused prý pořád ležel pod Unem.

Tohle je v krásném kontrastu s názory majitelů Fiatů, kteří, (a toto je nejzajímavější) byli třeba majiteli někalika fiatů po sobě. Proč si asi pořizují zase dalšího fiata ? Asi něco na té reklamě na nové Grande Punto je. Vždyť třeba v Německu bylo Punto nejprodávanějším vozem ve své třídě atd..
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
kocour
Fiaťák

Příspěvek od kocour »

Kaufik píše:Nad jakou Fabií přemýšlíš 1,2 HTP, 1,2 16v ??
Dělám u autorizovaného prodejce a servisu Škoda.

A jezdím Puntem I.
Ten základ 40kw
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... i co se tyce vybavy, tak je na tom Punto II lip nez fabia...
... je fakt, ze te na puntovi sem tam potrapi nejaka blbost...
... to neznamena, na se fabii nemuze nic nepokazit ...
... co se tyce servisu je levnejsi fiat ...
... mel jsem par spatnych zkusenosti se skoda servisem, takze bych uz
do skodovky nesel ...
... proto jsem koupil Puntu a jsem spokojeny :lol:
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Mako
Fiaťák

Příspěvek od Mako »

V práci jsme mame fabii 1,2HTP 40Kw a je to katastrofa. Vubec to nejede a zere to 7l a vic. Kdyz jsem zkousely jed 150km na spotrebu tak jsme se sice dotali na 6l ale jeli jsme jak sneci. A taky je na obou firemnich fabiich porad neco posraneho.
A co je nejhorsi ze se nam na obou kazi brzdy. Na 1,2 obcas brzdi min ale na 1,4 16V se nam stava ze slapnes na pedal a po peti metrech brzdeni to prestane brzdit. V sevise rekly ze je to ABS ale nejsme idioti. ABS jde preci poznat.
lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

No nejsem zastancem Fobyje, ale zase az tak strasny to neni. Jel sem s HTP a nejede to zas tak spatne, na to, ze je to ma misto motoru vysavac. Ale lip, jak 55tka Punto to nejede. Ale urco Fiata. Uz design je o dost lepsi, jak Fobka. Ale zkusil bych se obratit na nejaky Fobyjaforum... :-D Hadej, jakou odpoved by ti dali????
Hustokrutost
lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

No 2B se me taky nelibi. Ale 2A ve sportingu je masakr nad masakry...
Hustokrutost
Mako
Fiaťák

Příspěvek od Mako »

Kaufik píše:
Mako píše:A co je nejhorsi ze se nam na obou kazi brzdy. Na 1,2 obcas brzdi min ale na 1,4 16V se nam stava ze slapnes na pedal a po peti metrech brzdeni to prestane brzdit. V sevise rekly ze je to ABS ale nejsme idioti. ABS jde preci poznat.
Bohužel to ABS je. u Fabii jsou s ním problémy a dělají to všecky Fabie s ABS.
Jasne, to ze to dela ABS jsme verili ale prislo nam divne kdyz nam rekly ze je to normalni. :) Takze podle skodovaku je normalni ze kdyz potrebujes brzdy nejvic tak to brzdit prestane. Fakt bezpecne auto. :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“