HELP - chrastěni při plnym plynu

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

be.smile
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

HELP - chrastěni při plnym plynu

Příspěvek od be.smile »

lidicky co by mohlo vydavat takovy chrastivy zvuk kdyz poradne pridam plyn napr pri nizsich otackach? treba na takovou 3 kdyz mam cca 2000-3000 tis a razantneji pridam tak pri otevrenym okynku slysim takovy jak to parkrat zachrasti a pak uz dobry....vyfuk vypada ok...nenapada vas co to muze bytt?
dela to pri vsech rychlostech...kdykolik tomu proste vis slapnu na krk.
Punto Mk2b 1.2 8V classic 2006
Fiat Stilo 1.6 16V 3d
Reklama

wercecko
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wercecko »

To su taky zvědav, páč mě trápí něco podobného, v 2500 ot. začně jakoby před spolujezdcem chrastit, z topení, nebo možná ještě před ním v motůrku, nebo já nevim kde, ventilátor sem rozebral a tam problém není. Zavzdušněný trubky zněly jinak, tak nevim, je to od té doby kdy měnili vodu v chladiči ve Fiatu, a odvzdušňovali to dlouho a pořádně. Poraďte.
Calypso Punto aka Pomeranč
Obrázek
Joe301
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Joe301 »

Nato sa možete vykašlat to robí vtedy ked sa pri určitej frekvencii rozozvuči nejaký predmet va aute trebars plechy pod motorom alebo výfuk čo kolvek takže to ani neriešte
be.smile
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od be.smile »

ty plechy me taky napadli ze to muzou delat ale prece nemuze byt problem neco takovyho odstanit...cokoliv v aute to delat nemuze...spis nejaka konkretni vec...v zime sme tu resili vrzani zadni napravy a pak se ukazalo lanko rucni brzdy....podle me jde vse vyresit...jen na to mit cas a naladu..popripade se zeptat zkusenejsich:)) proc taky vymyslet vymyslene:)))) jinak nedela to primo podle otacek...
Fiat Stilo 1.6 16V 3d
marty3d
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marty3d »

Tak to sem měl taky, při cca 2000 otáčkách u jakýkoliv rychlosti. Znělo to jako bych tahal po zemi plech. Byl to děrovaný plech kolem katalyzátoru - po nějaký době se upálí a pak to takhle rachotí. Sundalo se to a je klid :wink:
jsem nejvic pratelskej clovek na svete a hafo mocinky mega moc se seznamim s nakejma coool lidickama, tak mi klidne pisnete papky
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

marty3d píše:Tak to sem měl taky, při cca 2000 otáčkách u jakýkoliv rychlosti. Znělo to jako bych tahal po zemi plech. Byl to děrovaný plech kolem katalyzátoru - po nějaký době se upálí a pak to takhle rachotí. Sundalo se to a je klid :wink:
Ten mi taky pohrával, protože jsem mu ukroutil jeden ze zarezlých šroubů při jeho demontáži. Pazvuky odstranilo vhodné napružení tohoto plechu ...
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
be.smile
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od be.smile »

jenze me to dela jen pokud mam zarazenou rychlost...ne na neutral..to je pak v klidu...
Fiat Stilo 1.6 16V 3d
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

No co, mne to nechrasti, ale za to sa mi zda, ze niekedy ked nastartujem a pridavam, tak pocujem "zblnkotat" vodu. Vazne. Neviem si predstavit co ten zvuk moze vydavat. Proste ako keby niekde tiekla nie moc silnym prudom voda. :?
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

ygzo píše:No co, mne to nechrasti, ale za to sa mi zda, ze niekedy ked nastartujem a pridavam, tak pocujem "zblnkotat" vodu. Vazne. Neviem si predstavit co ten zvuk moze vydavat. Proste ako keby niekde tiekla nie moc silnym prudom voda. :?
Máš v autě vodníka :lol:
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Ygzo ta voda sa tu riesila, skus pohladat.
Punto MK2 1.2 8V ELX
Sob
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sob »

ja bych ty rezonance taky nerešil,mužeš mít neco volně v kufru...
be.smile
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od be.smile »

to nejsou rezonance...spis jak kdyz cinkas klicema nebo jak to nazvat...pod autem primo nic volnyho neni...a taky jsem dneska vypozoroval ze to dela jen po zahrati auta. kdyz je to studeny tak je to ok.
Fiat Stilo 1.6 16V 3d
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

Arrow79 píše:Ygzo ta voda sa tu riesila, skus pohladat.
Nenasiel som nic okrem problemov z unikanim kvapaliny, prehrievanim a pod.
Ja nemam problem s prehrievanim, vzdy je teplomer v polovici a vyssie moc nechodi. Inak mam dojem ze mi to zacalo robit po vymene rozvodov a vodnej pumpy. Zeby to malo s tym nieco spolocne? A tusim len ked je studene auto, potom uz to nerobi.
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
majco
Všeználek

Příspěvek od majco »

ygzo píše:
Arrow79 píše:Ygzo ta voda sa tu riesila, skus pohladat.
Nenasiel som nic okrem problemov z unikanim kvapaliny, prehrievanim a pod.
Ja nemam problem s prehrievanim, vzdy je teplomer v polovici a vyssie moc nechodi. Inak mam dojem ze mi to zacalo robit po vymene rozvodov a vodnej pumpy. Zeby to malo s tym nieco spolocne? A tusim len ked je studene auto, potom uz to nerobi.
Máš tam stále vzduch v kúrení ! treba riadne odvzdušniť ! Obrázek Obrázek Obrázek
som to trochu kuchal :lol: :lol: :lol:
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
SHANE54
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHANE54 »

Ygzo: nestaci to len odvzdusnit?

co sa tyka toho klepania/rezonovania, mna tiez trapi ten isty problem. pri urcitych otackach mi tam nieco rezonuje, ale aj vyfuk mam hrdzavy, tak to moze byt ono. viac to pocut na spolujazcovej strane. co to teda moze byt? :roll:
Obrázek
Obrázek
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“