HELP - Teče nějaká kapalina z výfuku
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
HELP - Teče nějaká kapalina z výfuku
chtěl jsem se jenom zeptat jestli je normalní když mi cáka benzín z výfuku při asi cca 4tis. otáčkách. a jakou by to mohlo mit přičinu. diky (motor 1,1)
- Reklama
Re: HELP - Teče nějaká kapalina z výfuku
Je to voda a opravdu je to běžné. Při zahřívání se ve výfuku kondenzuje vlhkost protože je chladný a to je ta kapalina, která ti jde z výfuku...chiefs- píše:chtěl jsem se jenom zeptat jestli je normalní když mi cáka benzín z výfuku při asi cca 4tis. otáčkách. a jakou by to mohlo mit přičinu. diky (motor 1,1)
Re: HELP - Teče nějaká kapalina z výfuku
Buď rád, že ti to teče. Je to voda. Vzniká správnou funkcí katalyzátoru. Kdyby byl v háji, voda by ti netekla ...chiefs- píše:chtěl jsem se jenom zeptat jestli je normalní když mi cáka benzín z výfuku při asi cca 4tis. otáčkách. a jakou by to mohlo mit přičinu. diky (motor 1,1)
Akorát to snižuje životnost výfukového systému, zejména zadního tlumiče, kde voda kondenzuje nejvíc. Ale to se nedá nic dělat, je to daň emisím ...
Je dobré to občas vysušit delší razantnější jízdou.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
No bez katu by tam moc neměla být. V benzinu je voda jen v malém množství jako nečistota, může se tam dostat i s vlhkým vzduchem ze sání. Kdežto u třícestného katu je jedna ze 4 chemických transformací: 2 C2H6 + 7 O2 = 4 CO2 + 6 H2O. Takže auta s katem "tečou" mnohem víc.Vencapunto píše:No nevim jestli má katalizátor na to nějakej vliv.Já ho tam nemam a taky mi z vejfuku de voda.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2