DISKUZE - Ako zabrániť ukradnutiu auta?

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
marmor
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

DISKUZE - Ako zabrániť ukradnutiu auta?

Příspěvek od marmor »

Dnes som si obchádzal auto a mám taký dojem, že sa mi do neho niekto chcel dostať nasilu. Akoby chcel niečím vytiahnúť ten štupeľ čo je na dverách z vnútornej strany. Mám ošuchnuté dvere , aj predné aj zadné nad tými štupľami zhora aj zboku(možem tu dať aj fotky). Čo robiť? Raďte lebo sa mi zdá, že čochvíľa už nebudem vlastníkom Punta! :evil:
P.S. Parkujem pred panelákom a tam má prístup naozaj hocikto!
Punto II 1.2 8V 44kW ELX 2001
Reklama

majki
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki »

Vykradnutiu NEIDE zabranit. Ukradnutiu pomerne ano, ale naozaj spis ztizit a naklast zlodejovi do cesty prekazky.
Mozes urobit mnoho veci, od alarmu, ktory zacne vrieskat, cez paky na volant, pedale, zamek spiatocky, spinac na elektroniku kadesi schovany, spinac na privod paliva, az po kameru umiestnenu v interieri s obrazom prenasajucim treba do tvojho PC, alebo vyhladavaci system.
Alebo kupit garaz...
Alebo este, pokial nebyvas moc vysoko, tak za okno dat kamerku, co bude nasmerovana na tvoje auto, ale naozaj musi mat kvalitny CMOS cip na snimanie aj v nocnych podmienkach. No a pak staci snimok co 10sec treba...
Mazda2 1.3 TE '08 :D
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

A imobilizer? Ved bez kluca nenastartuje.
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
majki
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki »

S tym som pocital, ze je v mk2 ako standard :oops:
A da sa bohuzial tiez obist..
Mazda2 1.3 TE '08 :D
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

Obejít se dá cokoliv. Na každou zbraň existuje dříve či později protizbraň a naopak.

Nicméně:
1) Imobilizér (čip v klíči) je docela dost silná ochrana, pokud nedáš klíč z ruky. Nejsi-li první majitel, není od věci nechat si přeprogramovat klíče (a řídící jednotku). Ale i tak má ke klíči přístup třeba každý servisák, co ti bude spravovat auto. Z tohoto pohledu je lépe chodit jen k jednomu prověřenému opraváři, který tě "nezradí".
2) Defend Lock - kvalitní, na pevno zabudovaný, zámek řadičky je statisticky velmi dobrá ochrana.
3) Lo Jack - satelitní sledování vozidla je nejúčinnější ochranou, ale taky stojí docela dost, takže pro Punto by to byl superluxus.
4) Cokoliv dalšího, znechucuje potencionálního zloděje a raději se poohlédne po snadnější kořisti.

Obejít cokoliv zvlášť není problém, ale obejít komplex opatření je oříšek.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
marmor
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marmor »

Ďakujem, všetkým za odpovede. Budem musieť v tejto veci niečo vymyslieť a hlavne zvážiť koľko peňazí budem ochotný do toho investovať ...
Punto II 1.2 8V 44kW ELX 2001
Sob
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sob »

nebo nech v aute poradnyho rotvajlera :lol:
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

Mám v Punťovi alarm a na klíčích pager, vysílá to z auta na 500 až 1000 metrů. Hodně citlivý otřes a mikrovlnu můžu vypnout a zapnout dálkou asi na 200 až 300 m (kroupy, bouřka). Specialita, sirénu mám v interiéru vozidla, takže když už by se tam někdo dostal, já o tom jednak okamžitě vím, protože ten pager řve jak prorvanej a vzbudí i opilou mrtvolu :lol: , a dotyčnej zloděj to uvnitř asi nerozdejchá, je to 120db napřímo... No a pokud je planej poplach, tak s tím alespoň neotravuju okolí, ven z auta, když je zavřený, je to slyšet velice slabě. Od tý doby co to tam mám, nechávám tam i rádio, panel jenom vyklápím...zatím spokojenost...
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“