Přepólování baterie - nefunkční středový panel

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Error404
Začátečník

Přepólování baterie - nefunkční středový panel

Příspěvek od Error404 »

Ahoj, omylem jsem zapojil baterii obráceně a jelikož má Freemont baterii na tom nejhorším místě, tak s hlavou v podběhu jsem si hned nevšiml, že se auto rozblikalo, stěrače se rozjely atd. Uvědomil jsem si to až ve chvíli kdy jsem slyšel bouchnout nějaký kondenzátor (nejspíš). Z pojistek to odnesla jen ta od rádia, tu jsem vyměnil, ale celý středový panel je mrtvý (display, ovládání klimy), kromě výstražných blinkrů. Paradoxně rádio funguje, dá se ovládat tlačítky pod volantem. Zajímala by mne zkušenost ostatních, kterým se to stalo (pár jsem jich na internetu našel, ale nikdo už nenapsal co se nakonec muselo vyměnit). Případně jestli se dá sehnat schéma zapojení nebo cokoli co by mi pomohlo identifikovat místo vyhoření. Díky
Reklama

Vladka1
Znalec

Re: Přepólování baterie - nefunkční středový panel

Příspěvek od Vladka1 »

Tohle je na profíka kterej se vyzná.. Někdo jak MiH servis (vygoogli), jinak leda vrakáč a měnit celý jednotky než se trefíš..
Kdoví co všechno vyhořelo. Blbej omyl...
Error404
Začátečník

Příspěvek od Error404 »

Servisu bych se prozatím rád vyhnul, alespoň než vyčerpám všechny ostatní možnosti. Zkoušet jednotky na slepo je na prd, pokud nemám alespoň blokové schema. Jsem SW tester jednotek pro automotive, ale Fiat/Dodge bohužel v práci neděláme, takže nemám přístup k interním materiálům a softwarům, proto se ptám tady, jestli tu je někdo kdo ten přístup má.
Teď jsem si všimnul, že telefon se mi normálně na uconnect připojí.
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

To nebude o softu ale o měření součástek co chcíplo. Jasně materiály a schemata pomůžou. El schema auta by mělo jít sehnat v pohodě, ale dokumentace k jednotkám bude horší.. Možná hledat v angličtině, italštině, někdo z FELu apod.
Podle el. schema co bylo pod napětím a co z toho mohlo shořet.. Elektrotechnik nejsem jen občas pokus - omyl :mrgreen: , tak to vařim z vody..
Pokus omyl jednotkama z vrakáče bude asi nejpohodlnější, pokud se teda nechceš bavit bastlením.. Servis udělá to samý - sežene jednotku buď z vrakáče nebo novou a vymění jí. Akorát to bude za raketu..
Error404
Začátečník

Příspěvek od Error404 »

Tak schémata jsem našel, jsou zde, kdyby někdo potřeboval:
https://www.kolhosniki.ru/jeep&marke=6& ... &dir=part1
Podle DTC (U11B8) a vzhledem k tomu, že rádio funguje, to vidím na odkouřený displej.
Nemáte tip na nějaký vrakáč v Plzni, kde by mě nechali ten displej vyzkoušet?
Error404
Začátečník

Příspěvek od Error404 »

Tak nakonec krize zažehnána, problém byl v pojistce 129 co napájí ICS. Na první pohled vypadala v pořádku, ale po propísknutí multimetrem se ukázalo, že ne.
Takže všechno funguje a tím pádem netuším co to bylo za ránu, co se ozvala při přepólování.
Ostatním co se stala podobná věc odešel i alternátor, ale mně to naštěstí dobíjí.
Takže závěrem, měl jsem kliku jako prase a vzalo to jen dvě pojistky 128 + 129.
tatko Tom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od tatko Tom »

Tak to je SUPER :)
2004 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD (84.5 kW / 115 PS
Multipla JTD r.v. 2005 (zabavila mi ju manželka a učí ju na benzín :D :D :D )
Punto 1.9JTD - - r.v. 1999 - EX)
(Punto 1.1 - r.v. 1995 - EX)
(všade kam smú - Metabondy)
Odpovědět

Zpět na „Freemont“