MOJE: pavproch - Panda 2 Climbing

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Re: MOJE: pavproch - Panda 2 Climbing

Příspěvek od pavproch »

Do prtele práce, že sem gůglil, úplně mi to zkazilo náladu: To čidlo klapy sem objednával podle přesně na náš Pindiční motorek 1,2i 8V 44kW ale dyž sem fčíl koukal na návod na jeho výměnu na TyTrubce (stejný motorek, ale Punto) tak tam čidlo bylo (vzhledově) úplně jiné.... to sem teda zvjedaff, esli sem se trefil nebo vyhodil šest stovek. Já snad (až budu doma) Pindici shodím vzduchový filtr abych se dostal ke škrtící klapě a mohl se podívat, které tam skutečně je.
Pandice 4x4 1.2i Climbing MR2006
Reklama

pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Cipísek, že ani na sfátky nemůžou ty moje autovraky dát pokoj..... čidlo klapy už mám, po sfátkách ho zkusím vyměnit (nedíval sem se jí pod sání, takže furt nevím, esli bude to nové pasovat), ale.... Pindica už zase zní/prdí jak závodní speciál, tipuju, že tentokráte prohnil přrdní díl/svody nebo střední část výfuku (zadní je tam nový 2024). Prostě autovraky.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Taxem to prohlídnul (pod auto sem ale nelezl) a zdá se, že to fučí/prdí někde z trubky před spojem předního a zadního dílu výfuku. Budu to muset dostat na zvedák/rampu, abych se NATO mohl podívat pořádně. Fpátek zatydlifonuju Michalovi, esli nemá náhodou volný zvedák.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Fpátek to nešlo (nebyl volný zvedák), neska už jo = uhnilo navaření držáku střední části výfuku, zavařeno, už zase brm bez prdů.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše: Do prtele práce, že sem gůglil, úplně mi to zkazilo náladu: To čidlo klapy sem objednával podle přesně na náš Pindiční motorek 1,2i 8V 44kW ale dyž sem fčíl koukal na návod na jeho výměnu na TyTrubce (stejný motorek, ale Punto) tak tam čidlo bylo (vzhledově) úplně jiné.... to sem teda zvjedaff, esli sem se trefil nebo vyhodil šest stovek. Já snad (až budu doma) Pindici shodím vzduchový filtr abych se dostal ke škrtící klapě a mohl se podívat, které tam skutečně je.
Taxem aftomechaničil a .... jo/ne. I dyž je to Pindice 1.2i 8V 44kW, škrtící klapu vč. čidla to má jako Punťo 1.2i 8V 44kW (sakra, proč? / jak je to možné?). Čuli sem to objednál blbě. Zkusím to Pindiční čidlo vrátit a objednat Puňtové.
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Protože stejnej motor, ale má několik verzí a liší se čidlama atd. Přesně to jde dohledat podle VIN v eperu (pokud tam je původní motor :mrgreen: ), jinak nejdřív se podívat co tam je a až pak objednávat..
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

A kde asi myslíš že sem hledal a našel to NEsprávné - v eperu dle VIN. :twisted:
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Tak buď hledal blbě, nebo tam máš jinej motor, nebo se holt v pátek ve fabrice vožrali :mrgreen: Buď rád že nemáš Renault, tam je tohle často.. :oops: výhoda Pandy je že při tom nelítaj desetitisíce ale spíš jen stovky.. Škoda že se tohle už nevyrábí, místo toho moderní píp plný kokotin, to už takhle neopravíš...
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Tak už mám to "správné" čidlo, jakmile se zase objeví P1220, tak ho vyměním. A paxe uvidí.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Vladka1 píše: 02 led 2025, 11:53 máš jinej motor, nebo se holt v pátek ve fabrice vožrali
Motor je tam na 100% OEM, ale už sem tu spal, že klapu Michal v létě 2024 měnil (podle ceny bych řekl za novou, nevzpomíná si, já taky ne), takže teoreticky tam může být klapa z Puňta. Enemže to by mu při výměně nepasovalo to původní čidlo a on si nevzpomíná že by něco nepasovalo. Takže se asi vožrali... no nic no, sem (na příchod P1220) připraven.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Tak ne. Je to úplně jinak (a ve snímači klapy to nebude). Fčera i neska yezdim Pindicou, fčera mi P1220 zase naskočila, taxem chtěl neska ten snímač vyměnit a ne, nepasuje ani jeden z nich = jak tam Michal v létě tu klapu dával novou, tak tam dal nějaký aftermarket, který má snímač integrovaný (neoddělitelný). Čuli snímač je tam od léta taky nový (= v něm to nebude). Zbývají fuckt už jen ty káble (uhnilé někde).
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Nakoupil jsem (2x špatně - nepasuje ani jeden, mám tam totiž nějakou aftermarket klapu), vrátit to už nemůžu, takže mám na prodej:
1x Magnetti Marelli IPF2C (215800192960)
1x Hella 6PX 008.476-691.

Nové, NEPOUŽITÉ. LEVNĚ! (je mi líto to hodit do popelnice, takže kdyby se někomu hodilo...) Kontakt tu skrz SZ.
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Hoď to spíš do inzerce jak sem tak na FB do pandaskupin, bazoš atd... Můžeš zkusit výměnu za jiný zboží.. Co vim tak snímač se moc nekazí, tak to prodejný mc nebude.. Můžeš vrátit původní klapku a dát do ní nový snímač(teoreticky i v nový klapce může být vadný..) Prostě kabeláž včetně ukostření, konektory, studeňáky v elektronice. Prostě něco co reaguje na vibrace nebo změnu teploty a je náhodná chyba v signálu... Napověděl by osciloskop a nalogovat signál, někdo kdu umí měřit a vyhodnotit to.. Takových je málo... Fakt je možná nejjednodušší přehodit motor, nebo na to kašlat a jezdit, chybu smáznout před technickou..
Jestlito reaguje na prudký přidání plynu, tak to může být pohyb motoru v silentbloku, nějaký zlomený drát a když se natáhne tak je chyba signálu,, Nebo i konektor.. Líp se hledá když to chcípne úplně než když je to náhodně jednou za čas :mrgreen: Jí pohroz šroťákem, třeba se lekne a přestane tě škádlit :mrgreen:
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Ref ten můj in(g) zeráth výše:

Tak. Magnetti (asi) prodáno AI (sem dal ingzeráth i na bazos a tamodtud to se mnou komunikovalo - tak zmatenou komunikaci by ani sebevětší živý "zmatkář" nedokázal) - esli mi přijdou peníze na účet, tak mu/jí to in(g)teligenci i pošlu.
Odpovědět

Zpět na „Panda“