Ty budeš od Fiatu že? Podmiňovat prodlouženou záruku autorizákem si můžou jak chtěj, ovšem předpisy jsou nad nima. (bloková vyjímka 461-2010). = bez ohledu na to co je ve smlouvě může garančky dělat jakýkoliv odborný servis který dodrží termíny a postupy. Pokud dojde na právní cestu tak Fiat prohraje.
Mmch. to nestihnutí termínu klidně může být úmysl aby jsi o prodlouženou záruku přišel. Zjistíš to až když reklamuješ a suše ti oznámí že jsi kdysi nedodržel termín a záruka tím celá padla
A ještě jednou zákonné záruky 2 roky se nemůžou nijak zbavit a prodloužená - ti řeknou že to bylo nesprávným používáním, jde o běžné opotřebení, závada se neprojevila je to beztak na tebe a ještě tě natáhnou o jejich cenu za opravu. A neni to pár tisícovek, si to spočítej na kolik vyjdou všechny garančky a za kolik to jde udělat. Zajištění TK + servis klimy, to jde udělat za 3k, to máš rozdíl 7k jen na týhle jedný akci plus další náklady že jim musíš vozit auto, vyzvedávat ho tj. kolem toho šaškuješ..
A hlavně, v autorizáku Fiat jsem opakovaně potkal kromě nekvalitní práce vyloženě ojeb, zaplatíš drahou garančku a riskuješ že ti něco pojebou na autě. Klasika je výměna oleje kdy vycucnou jen půlku, nalijou "nějakou sudovku" a filtr jen otřou. Výsledek poznáš až po čase kdy motor začne žrát olej nebo ti odejdou ložiska turba, obvykle už po záruce takže ahoj. Nebo ti šlohnou zánovní tlumiče a nahodí starší jako tomu ve fóru - a věřim že mu to fakt šlohli.
Jak fungujou reklamace ve Fiatu - měnili mi čepy řízení, nový odešly po dvou měsících / 5kkm a výsledek "běžné opotřebení, reklamace zamítnuta" a můžeš šaškovat se znaleckým posudkem a soudit se.. Kromě toho po čepech udělali geo s křivým volantem, po vrácení to vyřešili přesazením volantu na tisícihranu (!!!), u toho pojebali kroužek airbagu - zase "to se stává, běžné opotřebení" A podobných zkušeností mám víc a ne jen v jednom Fiatu. Připlácet za garančky = živíš jen toho kravaťáka co ti vaří kafíčko, jak dojde na problém tak tě vyfakujou. Nebo musíš mít prostředky na znalecký posudky a právní spor, tj. mimo jiné druhý auto aby měl čim jezdit. Prachy z nich časem dostaneš, ale klidně za několik let.