Dobrý den,
rád bych se zeptal na názor nebo zda to někdo neřešil. Mám Fiat Stilo 1.9JTD 85Kw , rv. 2005, multiwagon. Občas se stane, že za provozu pokud zastavím po nějaké době jízdy na semaforech a pak se chci rozjet sešlápnu plynový pedál tak motor nereaguje, nejde do otáček jako bych pedál vůbec nesešlápl. Auto mám pět let. Teprve před rokem zaslepený EGR ventil jinak auto mám 5 let a dělalo to
cca necelý rok po koupi.
Děkuji za rady a nápady.
Pěkný den.
Mirek
motor náhodně bez výkonu
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
- proch
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: motor náhodně bez výkonu
Tipnul bych si EGR. Mě to trochu zlobilo tak jsem ho zaslepil. Jenže se asi po roce a půl ta záslepka propálila, EGR se za tu dobu zřejmě zasekl v otevřené poloze a dělalo mě to úplně to stejné co tobě. Na křižovatce do kopce jsem se nemohl rozjet. Od 2200 ot. letěl zase normálně. Nemohl jsem na to přijít, protože ně vůbec nenapadlo, že jsem tu záslepku tenkrát podcenil a udělal ji z hliníku. Kupoval jsem kvůli tomu i váhu vzduchu. Nakonec jsem v zoufalství na tu záslepku kouknul a půlka jí tam nebyla. Takže 1,5 ocel a už je klid. jestli EGR funguje nebo ne mě je jedno, auto jede supr. Takže to zkus zaslepit, návod jsem tady někde dával, nebo najdeš na netu, kam se co strčí...
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...