Ahojte stiláci!
Mám Fiat stilo multiwagon multijet 88 kW, ročník 2007. Mám problém z chodom motora. Minul som naftu takmer do konca rezervy a potom som natankoval, auto išlo normálne. Na druhý deň som naštartoval na druhy pokus a motor začal velmi nepravidelne, akokeby vynecháva, z výfuku strašný smrad - asi nespálená nafta. Vymenil som palivový filter, motor robí to isté. Po napichnutí na počítač zobrazuje chybový kód P0180 - SNíMAč TEPLOTY PALIVA, prerušovaný (v zoznamoch kódov je vysvetlenie Fuel Temperature Sensor A Circuit Malfunction, P0180 Senzor teploty paliva Porucha obvodu) a ešte aj zobrazuje teplotu chladiacej kvapaliny -273 stupňov. Chystám sa vymeniť čidlo teploty chladiacej kvapaliny. Snímač teploty paliva neviem kde sa nachádza a ani ho nikde nepredávajú. Vie mi niekto poradiť?
Ďakujem Peter.
Chybový kód p0180 + teplota chladiacej kvapaliny -273 stupňo
Moderátor: peta.smolik
-
- Začátečník
- Reklama
Re: Chybový kód p0180 + teplota chladiacej kvapaliny -273 st
a este otazka, na palivovom filtry zospodu nemas cidlo, neviem cito nieje vyhrev nafty, ale mozno aj so snimacom teploty...? urcite vymen cidlo teploty vody, aby bola spravne upravena zmes.
-
- Začátečník
Ano na palivovom filtry odspodu je pripojené nejaké čidlo. Preverím to. Snímač teploty chladiacej kvapaliny zajtra vymieňam, budem informovať. Zatiaľ Ďakujem za odpoveď. S pozdravom Peter.
Nemám ropáka,mám benzín,takže si nejsem úplně jistý.Ale stalo se mně něco podobného za jízdy.Motor vynechal,pak naskočil a v servisu mně zjistili z historie teplotu chladící kapaliny,jako uvádíš.Začal bych výměnou teplotního čidla.Je to za pár peněz a když si to dobře připravíš,nemusíš ani vypouštět chladící kapalinu z okruhu.