kontroloval jsem vsechny spoje a hadice vse je v poradku, nadobku na chladici kapalinu jsem mel, ale prazdnou po cca 8 km jizdy, nikde neunika ani do interieru, ale je citit fridex skla se enormne mlzi, kdyz zastavim tak ventilator misto tepleho vzduchu zacne foukat studeny z niceho nic behem par sekund, uz je mi s toho do breku navic motor netahne jak by mnel, vubec nechapu kde ta voda mizi, ani z vyfuku nejde bily kour, ze by se ztracela v motoru budu rad za kazdy napadb@fi píše:Nazdar....
kontroloval si opticky celu chladiacu sustavu???...mal som podobne trable...takze najprv to bola mrazova poistka na strane spojky co zistis velmi tazko ...potom to bola mrazova poistka na strane rozvodov - co sa da skontrolovat ...no a nakoniec to bol samotny chladic...z ktoreho mi pomalicky po kvapkach ubudalo chladiacej kvapaliny....to som este nespomenul vymennikovy radiator z ktoreho urcite tiez nieco presakovalo.....poistky som dal vymenit----slusna palka do chladica som nalial LIQUI MOLY alebo nieco podobne a je po problemoch.....viem ten chladic mozno uz tolko nevydrzi ale stale lepsie ako kupit novy za 3000 alebo sekac za 1500 Sk.
K tej kolisajucej teplote....ak mas v poriadku termostat a nekolise ti vyska chladiacej kvapaliny respektive nemas upchaty radiator alebo trubky tak by to malo fungovat bez problemov.....
HELP - ztraci se voda v chladici
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
prsne tento problém som mal ! radiator kúrenia som vymenil ale pomohol aj utesňovač - ale ako spolahlivú opravu nedoporučujem!! a tesnenie pod hlavou som mal prasknuté na troch miestach ! Na výfuku som nič nepoznal a je vidno na piestoch kade išla voda do válcou! a tlak do vody! Vymenil som radiator a tesnenie pod hlavou a auto šlape ako hodinky . Tebe odporúčam určite výmenu radiatora /ako sa to robí nájdeš v návode / ja som to zmákol za 4hod. a ak to bude zle kúriť na volnobehu tak aj tesnenie pod hlavou!! predpokladám že máš vodnú pumpu ok
Ak nájdem foto radiatora dám aj to
a pridávam spomínané foto radiatora! -podotíkam že moc netiekol- mláka
v kúrení bola asi 4cm priemer a na fote je už utesnený tekutým utesňovačom. kedže takým veciam moc neverím tak som investoval a kúpil nový!!
na fote je len starý kus!
a pridávam spomínané foto radiatora! -podotíkam že moc netiekol- mláka
v kúrení bola asi 4cm priemer a na fote je už utesnený tekutým utesňovačom. kedže takým veciam moc neverím tak som investoval a kúpil nový!!
na fote je len starý kus!
Naposledy upravil(a) majco dne 29 bře 2007, 09:43, celkem upraveno 2 x.
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
vidim ze mate bohate skusenosti,,takze by ste mohli pomoct aj mne....
striela mi nieco do vzduchoveho filtra,,ak slapnem na plyn ozve s ahlasita rana z airboxu,,,mal som dole prvy diel s filtrom a isli z toho aj iskry,,,proste to striela....dalej som skontroloval stav chladiacej kvapaliny a bol pod ryskou MIN,,moze to byt to spominane tesnenie hlavy?? doteraz neboli ziadne problemy,,,auto zacalo zrazu cukat,,strielat,,a robi to len pri nizkych otackach,,tiez som citil v interieri chladiacu zmes,,,poradte co s tym
striela mi nieco do vzduchoveho filtra,,ak slapnem na plyn ozve s ahlasita rana z airboxu,,,mal som dole prvy diel s filtrom a isli z toho aj iskry,,,proste to striela....dalej som skontroloval stav chladiacej kvapaliny a bol pod ryskou MIN,,moze to byt to spominane tesnenie hlavy?? doteraz neboli ziadne problemy,,,auto zacalo zrazu cukat,,strielat,,a robi to len pri nizkych otackach,,tiez som citil v interieri chladiacu zmes,,,poradte co s tym
jaaaaaaaj vypada to hrozne no tesneni menit chci rozhodne, a a ten radiator asi budu muset taky nejak skouknout, ale nevim jak sundam tu palubku kde je navod prosim? zkusil bych ho nejdrive nejak utesnit, mozna by to stacilo protoze v interieru voda neni, a zda se mi, ze pokud se motor zahreje(cca na 1/4 vic to proste nejde a to skoro nemam vodu v chladici) tak to prestava jet, jde to pomalu do otacek, a cele je to nejake zpomalenemajco píše:prsne tento problém som mal ! radiator kúrenia som vymenil ale pomohol aj utesňovač - ale ako spolahlivú opravu nedoporučujem!! a tesnenie pod hlavou som mal prasknuté na troch miestach ! Na výfuku som nič nepoznal a je vidno na piestoch kade išla voda do válcou! a tlak do vody! Vymenil som radiator a tesnenie pod hlavou a auto šlape ako hodinky . Tebe odporúčam určite výmenu radiatora /ako sa to robí nájdeš v návode / ja som to zmákol za 4hod. a ak to bude zle kúriť na volnobehu tak aj tesnenie pod hlavou!! predpokladám že máš vodnú pumpu ok
Návod na výmenu máš aj to na fóre tak si to sprav sám! to zmákneš!!!Tomek píše:tak dneska mi v servise vymenili palivovy filter a je po strielani,,,ze bralo to viacej vzduchu ako paliva...
ale bude treba vymenit asi ten radiator kurenia takze s atesim ako zasa vygrcam dalsie love....diky za rady machri
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
HELP
keď ste sa tu bavili o kúrení, tak mne auto kúri v pohode, voda neuniká a ani interiér nepáchne po alycole, no keď naštartujem auto a pohnem sa tak mi niečo žblnká pod palubovkou na pravej strane, žiadnu kalužu som v aute nenašiel a to žblnkanie prejde po 500 metroch, potom sa už nič neozýva, neviem čo to môže byť, dosť to otravuje a auto fakt kúri dobre a inak šlape ako hodinky, možno mi niekto z Vás vie poradiť, dík PALO
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělá to samé. Šplouchání se ozývá z pravé strany pod palubkou jen chvilku při rozjezdu a pak to přejde...
Dělalo mi to když jsem auto koupil pak jsem měnil chladící kapalinu odvzušňoval jsem to, ale šplouchání nepřestalo.
Zvyknul jsem si a zatím to neřeším. Auto v zimě topí dobře a v létě se nepřehřívá...prostě vše funguje tak jak má . Jen to občas zašplouchá
Dělalo mi to když jsem auto koupil pak jsem měnil chladící kapalinu odvzušňoval jsem to, ale šplouchání nepřestalo.
Zvyknul jsem si a zatím to neřeším. Auto v zimě topí dobře a v létě se nepřehřívá...prostě vše funguje tak jak má . Jen to občas zašplouchá
Punto II. 1,2 8 V r.v.2000
P.UL@seznam.cz
P.UL@seznam.cz
len ma štve, že neviem čo to je, skúsim to odvzdušniť a potom ti poviem, nejak sa mi na to nechce zvykať, ale auto jazdí a neprehrieva sa kúri tiež dobre, voda ti neuniká? mne sa nezdá a ani pach po alycole v aute nieje, mal som najskôr strach, že praskol radiátor no v aute je sucho, no uvidím potom sa ozvem
Tak pak dej vedet jestli to pomohlo,nechce se mi vyndavat palubkaTomek píše:zbezne som na neho mrknul a fakt obavam sa toho,,,skusim najskor tie utesnovacie pripravky,,mozno to pomoze a ked nie tak budem riesit palubovku,,,ozaj ziadnu mlacku som si nenasiel v interieri ani pod aftom,,iba to tam pachne ked zapnem vetrak