Fiat Punto 1 Nefunkčnosť smeroviek

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
BrNcO
Začátečník

Fiat Punto 1 Nefunkčnosť smeroviek

Příspěvek od BrNcO »

Zdravím, mám Fiat Punto Mk1 rok 99 44Kw. Objavila sa nepríjemná porucha a to že hocikedy počas jazdy prestanú fungovať smerovky. Povecme že zapnem smerovku, pár krát blikne a nefunguje. Keď dám smerovku znova tak len raz blikne a ďalej nič. Začalo to cez zimu. Blblo to asi týždeň a potom to z ničoho nič zase zmizlo a všetko fungovalo. A teraz sa to znova vrátilo. Keď som chcel skontrolovať či nieje vadná poistka tak som ju nevedel nájsť lebo ani na internete neni v schémach označená poistka pre smerovky. Potom mi poradili nech skúsim vymeniť relé. To som našiel pod volantom nejako zasunuté ale za toho svätého som ho nevedel vybrať a potom to začalo zas normálne fungovať. Bol by som rád za každú radu lebo keď som to doniesol do servisu tak všetko normálne fungovalo. Ďakujem.
Reklama

Hudo14
Zkušenej Fiaťák

Re: Fiat Punto 1 Nefunkčnosť smeroviek

Příspěvek od Hudo14 »

No tak to bude asi ozaj to relátko len ... Len ako ho vybrať ti neporadim keďže ja som takýto problém ešte neriešil ;)
Fiat Punto MK1 55s 40kW/54HP SPi 1996 (stále jazdí)
Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm2 103kW/140HP 2012
BrNcO
Začátečník

Příspěvek od BrNcO »

Bol som stým u kamaráta v servise že nech mi pozrie to relátko. Keď ho vytiahol tak cele bolo mastné jak keby naň olej tiekol a tiež malo malú prasklinu, takže to vyzerá že to bolo tým. Dúfam že teraz to už pôjde normálne.
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

tam se dává od výroby mazivo na kontakty aby neoxidovaly,tak se ti to možná rozteklo vzhledem k tomu jak blbě je tam to relé umístěné
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“