Cukání
Moderátor: peta.smolik
Cukání
kdyz hjedu mam tam dvojku tak 20-25km/h nemam nohu na zadnem pedalu a kdyz seslapnu plyn tak to zacne cukat kdyz seslapnu plyn plynule pomalu tak je to v pohode myslim ze to bude zapalovani jestli ma nekdo njaky podobny problem a njak ho vyresil tak ditak napis te diky zatim
- Reklama
cukání, dušení
Už jsi ten problém vyřešil? Já mám totiž teď velmi podobný. Nejprve to cukalo při přidání plynu a v podstatě nezrychlí, jen cuká. Teď se to ještě zhoršilo a motor se dusí, auto cuká a jet můžu jen z velmi lehkou nohou na plynu, jinak je to pořád jakoby přechlastané a brání se to. V servisu vyměnili svíčky, kabely co k nim vedou, ale nic. Pak si mysleli, že je to katalyzátorem, to prý taky ne. Teď uvažují nad výfukem, ale kupovat nový jsou zase prachy navíc a nemusí to tím být.
Bylo to i ve značkovém servisu, ale tam měli jen teorie a opravit to nedokážou - to je fakt dobré ). Ale do smíchu už mi moc není ... prosím poraďte někdo.
Bylo to i ve značkovém servisu, ale tam měli jen teorie a opravit to nedokážou - to je fakt dobré ). Ale do smíchu už mi moc není ... prosím poraďte někdo.
Re: cukání, dušení
... zkouseli ti tlak paliva??? delalo me na punte neco podobnyho a po pul roceroumn píše:Už jsi ten problém vyřešil? Já mám totiž teď velmi podobný. Nejprve to cukalo při přidání plynu a v podstatě nezrychlí, jen cuká. Teď se to ještě zhoršilo a motor se dusí, auto cuká a jet můžu jen z velmi lehkou nohou na plynu, jinak je to pořád jakoby přechlastané a brání se to. V servisu vyměnili svíčky, kabely co k nim vedou, ale nic. Pak si mysleli, že je to katalyzátorem, to prý taky ne. Teď uvažují nad výfukem, ale kupovat nový jsou zase prachy navíc a nemusí to tím být.
litani po znackovych servisech, jsem vytahl palivove cerpadlo a a bylo tam
praskly takovy gumovy tesneni, takze to nedavalo spravny tlak paliva ...
... tesneni jsem si nechal udel v praci a vse OK ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Potenciometr
Auto už je spravené, teda aspoň doufám, že už to dělat nebude, Zatím po 200km je to v pořádku. Po diagnostice zjistili, že je vadné čidlo otáček (snímá z klikové hřídele) - oprava+diagnostika cca3500,-. Ale problém tam furt byl, tak potom měnili potenciometr, co nějak souvisí se vstřikováním a škrtícíma klapkama(přesně nevím) a to byl asi ten hlavní problém, protože už je po závadě.
-
- Začátečník
Prozba
prosím uzivatel který odpovídal ohledně výměny potenciometru a konci cukaní u fiatu bravo jestli by me nemohl dat na sebe nejaký kontakt chtel bych pomoc delá mi to taky a uz si nevím rady velice prosím.
Re: Potenciometr
Prosím upresniť potenciometr- kde sa nachádza a ako zistím či funguje?roumn píše:Auto už je spravené, teda aspoň doufám, že už to dělat nebude, Zatím po 200km je to v pořádku. Po diagnostice zjistili, že je vadné čidlo otáček (snímá z klikové hřídele) - oprava+diagnostika cca3500,-. Ale problém tam furt byl, tak potom měnili potenciometr, co nějak souvisí se vstřikováním a škrtícíma klapkama(přesně nevím) a to byl asi ten hlavní problém, protože už je po závadě.
Ďakujem za info.
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Cukání
Ahoj všem.
Mám úplně ten samý problém co vy.Mám Fiat Bravo 1.4 12V a při řazení na 2 a následného sešlápnutí plynu mi to začne cukat.(dusit) Když sešlápnu plyn zlehounka tak mi to nedělá,ale když sešlápnu plyn klasicky,tak se mi to začne cukat.Jsem z toho vedle jak ta jedle Prosím o jakoukoliv radu nebo nějaký zaručený tip.Díky moc
Mám úplně ten samý problém co vy.Mám Fiat Bravo 1.4 12V a při řazení na 2 a následného sešlápnutí plynu mi to začne cukat.(dusit) Když sešlápnu plyn zlehounka tak mi to nedělá,ale když sešlápnu plyn klasicky,tak se mi to začne cukat.Jsem z toho vedle jak ta jedle Prosím o jakoukoliv radu nebo nějaký zaručený tip.Díky moc
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Cukání
Ahoj všem.Tak jsem z toho vedle, jak ta jedle.Tak jsem s tím cukáním byl v servisu.Když jsem se jich ptal co s tím teda bylo, tak mi řekli, že akorát vyresetovali a něco vymazali v řídící jednotce.Řeknu vám je to tak o 80% procent lepší,ale stejně mi ti občas ještě cukne.Tak jsem radši ještě pro jistotu vytahal všechny konektory od kabelů v motorovém prostoru a prostříkal jsem je kontaktorem.Možná je to náhoda nebo štěstí, já nevím, ale od té doby je klid a můžu šlapat plyn, jak chci.....
Fiat Bravo 1.4 12V 59 kW