Interiérové plasty lepí
Moderátor: peta.smolik
Interiérové plasty lepí
Model 1.9 JTD,r. 02.
V letošním teplém letním počasí,kdy auto skoro celý den stálo zavřený na sluníčku jsem po čase začal zjištovat,že "jistý" plastový díly interiéru prostě "lepí".
Lepení by až tak nevadilo,sice je otravný,horší je pak černá skvrna na bílých kalhotách spolujezdkyně,potažmo manželky ,když se o dotyčný plastík opře.
Navíc,když pak černá skrvna na jakýmkoliv oblečení se jen rozmazává a nic moc vyčistit nejde.
Jde hlavně o deklík spodní příhrádky spolujezdce,který lepí a černí ze všeho nejvíce.
Otázka zní :
Nějak oškrabat deklíky a jiný lepící plasty v interiéru nebo vyměnit za potřebný plasty,který ještě neprošly "tepelnou" úpravou uvnitř auta nebo lepítka polepit papírovými ubrousky,jen aby nešpinily?
V letošním teplém letním počasí,kdy auto skoro celý den stálo zavřený na sluníčku jsem po čase začal zjištovat,že "jistý" plastový díly interiéru prostě "lepí".
Lepení by až tak nevadilo,sice je otravný,horší je pak černá skvrna na bílých kalhotách spolujezdkyně,potažmo manželky ,když se o dotyčný plastík opře.
Navíc,když pak černá skrvna na jakýmkoliv oblečení se jen rozmazává a nic moc vyčistit nejde.
Jde hlavně o deklík spodní příhrádky spolujezdce,který lepí a černí ze všeho nejvíce.
Otázka zní :
Nějak oškrabat deklíky a jiný lepící plasty v interiéru nebo vyměnit za potřebný plasty,který ještě neprošly "tepelnou" úpravou uvnitř auta nebo lepítka polepit papírovými ubrousky,jen aby nešpinily?
- Reklama
Re: Interiérové plasty lepí
Dělají to většinou lakované plasty či tlačítka předpokládám. Většina to řešila vyčištěním-ředidlem,odbarvovačem,lihem,benzínem......... pod starým lakem pak zbyl pouze čistý plast se znakama. Když budeš hledat najdeš to tu. Nebo ještě na http://www.stilo.org" onclick="window.open(this.href);return false; kde je také spousta užitečných informací
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
OK,díky.
Něco málo už jsem taky našel,jenže všechny opravy používají těkavý látky,benzín,aceton,odmaštovač brzd,který nemůžu používat díky problému s průduškama.
Takže tu černou mastnotu nějak mechanicky odstranim a uvidíme
Nebo manželka bude do auta sedat jen v černých kalhotách,aby ty šmouhy nebyly vidět
Něco málo už jsem taky našel,jenže všechny opravy používají těkavý látky,benzín,aceton,odmaštovač brzd,který nemůžu používat díky problému s průduškama.
Takže tu černou mastnotu nějak mechanicky odstranim a uvidíme
Nebo manželka bude do auta sedat jen v černých kalhotách,aby ty šmouhy nebyly vidět
- elvis.jarous
- Zkušenej Fiaťák
je to tak, divili by jste se, kolik interiérových dílů je v automobilech lakovaných....
mě samotnému to nejde na rozum.Mě lepila tlačítka elektroniky po celým autě.
mě samotnému to nejde na rozum.Mě lepila tlačítka elektroniky po celým autě.
Fiat Stilo multiwagon 1.9 JTD 16V 103KW 6q
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda Octavia 1,6 SR 74KW Liftback rv.99
ex-opel corsa 1.3 i 3door rv.87
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-škoda 120S rally-pokus o repliku
ex-2x škoda 100L modrá
FiatEcuscan+kabel
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda Octavia 1,6 SR 74KW Liftback rv.99
ex-opel corsa 1.3 i 3door rv.87
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-škoda 120S rally-pokus o repliku
ex-2x škoda 100L modrá
FiatEcuscan+kabel
Fialové savo funguje bezvadně....
https://im9.cz/iR/importprodukt-orig/fc ... 4e9878.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://im9.cz/iR/importprodukt-orig/fc ... 4e9878.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Díky,zkusím.
Ja jsem to cistil lihem a slo to krasne. Lepilo mi to na vsech tlacitkach. Nevim proc to takhle vubec delali. Meli jsme s tim problem i v AR 147 tam to bylo tusim i na vnitřních madlech dveří.
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Líh by snad průduškám vadit neměl, rychle se odpaří. Ale to Savo je taky dobrý nápad. Mě zatím nic nelepí.
vitaml@volny.cz
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Mrkněte sem... http://www.detailingclub.cz/viewtopic.php?t=2476" onclick="window.open(this.href);return false;
exRenault 19 Chamade ('91 173 000>287 000+);
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
Škoda Octavia II FL 1.6 TDI DSG 7q ('13 293 000>x);
diag. ELM327, VCDS
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
Škoda Octavia II FL 1.6 TDI DSG 7q ('13 293 000>x);
diag. ELM327, VCDS
Re:
Zdravím vespolek.
Nakonec jsem v Teta drogerii koupil sajrajt na čištění grilů a trouby od Realu.
Černá flaška s přibaleným postřikovačem.Bud postřikuje nebo pění.
Postřik je lepší,ale chce to dost hadrů,aby to nekapalo na koberce.
Počkat aspon 5 minut,při tom mazlavý plasty stříknout klidně ještě jednou dávkou.
Pak mokrý hadr a černidlo na hulváta odrbat.Dalším čistějším mokrým hadrem ještě přeject na neutralizaci a spláchnutí nějakýho hydroxidu ze spreje.
Otřít suchým hadrem,nechat auto pořádně vyvětrat a je hotovo.
Postřik nesmrdí,jen je to trochu žíravina,takže ruce pak pořádně umejt mejdlem a nějakou mastnotou napatlat,Indulona a podobně,aby to nedělalo nějaký blbosti na kůži.
Plasty konečně po 2 letech suchý,nebarví a manželčino oblečení je čistý
Jsem zvědav,jestli ještě něco z plastů časem vyleze a pokud jo,už vim jak na to
Nakonec jsem v Teta drogerii koupil sajrajt na čištění grilů a trouby od Realu.
Černá flaška s přibaleným postřikovačem.Bud postřikuje nebo pění.
Postřik je lepší,ale chce to dost hadrů,aby to nekapalo na koberce.
Počkat aspon 5 minut,při tom mazlavý plasty stříknout klidně ještě jednou dávkou.
Pak mokrý hadr a černidlo na hulváta odrbat.Dalším čistějším mokrým hadrem ještě přeject na neutralizaci a spláchnutí nějakýho hydroxidu ze spreje.
Otřít suchým hadrem,nechat auto pořádně vyvětrat a je hotovo.
Postřik nesmrdí,jen je to trochu žíravina,takže ruce pak pořádně umejt mejdlem a nějakou mastnotou napatlat,Indulona a podobně,aby to nedělalo nějaký blbosti na kůži.
Plasty konečně po 2 letech suchý,nebarví a manželčino oblečení je čistý
Jsem zvědav,jestli ještě něco z plastů časem vyleze a pokud jo,už vim jak na to