Moc prosím o radu. Dnes jsem byl se svým Fiatem Stilo 1,6i na diagnostice kvůli blikající kontrolce motoru a hlášce na palubním počítači Engine Fault. Na diagnostice vyskočila tato chyba: P1300 - Nauceni kolecka Phonic (audiozarizeni). Hledal jsem zde na fóru a nikde jsem obdobný problém a jeho případné řešení nenašel, tak se předem omlouvám, jestli jsem to přehlédl.
Podle seznamu chybových kódů, který jsem nalezl tady na fóru ve stejnojmenném vlákně, zde: https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=9&t=12249, ale hlášení neodpovídá ekvivalentu v angličtině ani překladu, který je ve stejném vlákně (podle seznamu by chybové hlášení P1300 mělo být "Boost Calibration Fault" - dle překladu uvedeného ve vlákně uvedeno: "Kalibrácia Boost poruchy" - překlad ale zjevně nevystihuje přesně význam chybového hlášení, spíš to je něco jako porucha zvyšování kalibrace - aniž by mi to napovědělo o moc víc). Setkal se s tím již někdo? Může někdo prosím poradit? Případně vysvětlit rozpor mezi diagnostikovaným hlášením, jak jsem jej uvedl výše a tím ze seznamu?
Nauceni kolecka Phonic (audiozarizeni) podle mého laického soudu není ani vzdáleně blízké významem chybovému hlášení Boost Calibration Fault, přestože jsou oboje pod stejným číslem P1300. V servisu, kde jsem byl sice mají diagnostiku a chybu tedy diagnostikovali, ale poradit si s ní neumí, protože vůbec namají tušení o co jde. Když jsem se dotazoval v dalším servisu, nemají tušení ani tam.
Než s tím zajedu přímo do servisu Fiat, který mám poměrně z ruky, hledám pomoc, formou rady, zde. Hlavně z důvodu, aby se mě potom v autorizovaném servisu Fiat nesnažili "odrbat" tím, že by se na chybu, která může být nakonec banální, snažili napasovat bůhvíjaké opravy a trošku si přivydělali. Díky moc za případné odpovědi.
Fiat Stilo - Engine Fault - chybové hlášení P1300
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: Fiat Stilo - Engine Fault - chybové hlášení P1300
mne to robili vo fiate,ta ista chyba bola.. odkukal som ako.. musis mat zohriaty motor na 90st,potom ho 3krat vytocit na cca 5tis otacok a potom to resetnut neviem ci to nebolo aj viac krat,skus tri a potom skusaj
fiat croma 1.9jtdm 88kw
Aha, díky za tip. Jen se možná ještě hloupě zeptám, jak provedu ten reset?
po tom vytoceni otacek,to uz potom pojde zmazatGary píše:Aha, díky za tip. Jen se možná ještě hloupě zeptám, jak provedu ten reset?
fiat croma 1.9jtdm 88kw
Díky moc za pomoc. Podařilo se, funguje to přesně dle popisu.
ok,tak si mi dlzny pivo...Gary píše:Díky moc za pomoc. Podařilo se, funguje to přesně dle popisu.
fiat croma 1.9jtdm 88kw