HELP - ztraci se voda v chladici
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
HELP - ztraci se voda v chladici
Zdravim, mam takovy problem koupil jsem puntika 1997, 54kw, a ztraci se mi voda v chladici dolil jsem ji skoro pod max, a druhy den je nadobka skoro prazdna, ma to asi souvislost s topenim, protoze nekdy jde citit fridex, a co je pro mne trosku nepochopitelne, ze auto pokud jedu pomalu nebo zastavim zacne foukat studeny vzduch, ikdyz je treba motor zahraty do 3/4 , poradte mi prosim co s tim, a jak to vyresit diky moc
- Reklama
no, ale kdyby bylo praskle tesneni pod hlavou tak by sel z vyfuku bily dym, a i pod vickem olejove nadrze by byl videl mokry povrch ale to topeni bude pravdepodobnejsi, ale jak se k nemu dostanu ???majco píše:už sa to tu riešilo ! prasklé tesnenie pod hlavou tlakuje chladiacu sustavu a určite prasklý radiator kúrenia!- -- následok toho tesnenia! Vlastná skúsenosť
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
jo tak to ja nevedel, mam poznatky ze skody 120 takze rikate vymenit tesneni? a bude se porad ztracet voda ikdyz nebudu topit, potrebuju tet zpravit spojku a na zadni naprave vlevo se ozyvaji dute zvuky, topeni musi pockat, bude se s tim dat normalne jezdit nebo budu porad dolivat vodu?Vencapunto píše:De ti tlak do vody ne voda do oleje.
pod kobercem voda neni, ale citim nekdy citim fridex, vcera jsem dolil vodu a jel do prace a zpatky cca 8 km, a voda je hluboko pod min, ale nikde se neobevuje vubec nevimSob píše:Jestli mas praskle topeni budes mit vodu pod kobercem v interieru.Pry na to funguji pripravky na praskly chladice.kolega to nalil do vody a pry je to svaty.Tesneni pod hlavou je jedna z mala nejcastejsich zavad.Zkus se podivat jakou barvu ma kour
takze co nejdrive to tesneni vymenit? a topeni muze pockat ? jj taky doufam, ze silentbloky budou stacit, nevis jak se pohybuje cena?jo a to tesneni bych si mohl vymenit doma sam, neni v tom nejaky slozity zadrhel?Davids píše:Sob píše:budes dolivat vodu,ale muze to odsrat hlava a pokroutit se.Zadni ramena nekupuj,jen silentbloky a ty se muzou vymenit.
Nazdar....
kontroloval si opticky celu chladiacu sustavu???...mal som podobne trable...takze najprv to bola mrazova poistka na strane spojky co zistis velmi tazko ...potom to bola mrazova poistka na strane rozvodov - co sa da skontrolovat ...no a nakoniec to bol samotny chladic...z ktoreho mi pomalicky po kvapkach ubudalo chladiacej kvapaliny....to som este nespomenul vymennikovy radiator z ktoreho urcite tiez nieco presakovalo.....poistky som dal vymenit----slusna palka do chladica som nalial LIQUI MOLY alebo nieco podobne a je po problemoch.....viem ten chladic mozno uz tolko nevydrzi ale stale lepsie ako kupit novy za 3000 alebo sekac za 1500 Sk.
K tej kolisajucej teplote....ak mas v poriadku termostat a nekolise ti vyska chladiacej kvapaliny respektive nemas upchaty radiator alebo trubky tak by to malo fungovat bez problemov.....
kontroloval si opticky celu chladiacu sustavu???...mal som podobne trable...takze najprv to bola mrazova poistka na strane spojky co zistis velmi tazko ...potom to bola mrazova poistka na strane rozvodov - co sa da skontrolovat ...no a nakoniec to bol samotny chladic...z ktoreho mi pomalicky po kvapkach ubudalo chladiacej kvapaliny....to som este nespomenul vymennikovy radiator z ktoreho urcite tiez nieco presakovalo.....poistky som dal vymenit----slusna palka do chladica som nalial LIQUI MOLY alebo nieco podobne a je po problemoch.....viem ten chladic mozno uz tolko nevydrzi ale stale lepsie ako kupit novy za 3000 alebo sekac za 1500 Sk.
K tej kolisajucej teplote....ak mas v poriadku termostat a nekolise ti vyska chladiacej kvapaliny respektive nemas upchaty radiator alebo trubky tak by to malo fungovat bez problemov.....