Dodělání centrálního zamykání Panda II 2008
Moderátor: peta.smolik
-
- Začátečník
Dodělání centrálního zamykání Panda II 2008
Chtěl bych se zeptat, zda to někdo řešil. Nechat to udělat originál fiat je asi nesmysl, ale našel jsem toto:
http://www.levnealarmy.cz/eshop/komfort ... id_block=1
To by asi mohlo být použitelné... Nemáte někdo zkušenosti? Díky.
http://www.levnealarmy.cz/eshop/komfort ... id_block=1
To by asi mohlo být použitelné... Nemáte někdo zkušenosti? Díky.
- Reklama
Re: Dodělání centrálního zamykání Panda II 2008
Ahoj.Já jsem sehnal asi před 3-4 rokama cely origoš zámky s motorkama za 2000.Jenom se to přehodilo a natáhly se dráty.Dávat jenom motorky - jestli to nebude drbačka.Akorát nevím,u koho sem to kupoval.Možná levnéalarmy,ale to si fakt nejsu jistej.
-
- Začátečník
Mám teď taky nabídku na 4 zámky... To ale pak je tedy jen klíčkový centrál, ne na dálku. No asi mi to nevadí. Chápu to tak, že se do řidičových dveří k tomu zámku dovede 12 V a to pak pokračuje ke každým dalším dveřím a když otočím zámkem, tak se to spustí tudíž všude? Samozřejmě to někde musí mít ještě kostru, ale to je možná sám ten zámek o sobě, když je na dveře, ne? Jaký je problém to rozvést ty kabely? Cesty jsou nebo se musí rozebrat půl auta? A zapojí se to na samostatnou pojistku? Díky.
Ahoj.Nevim cos sehnal,ale já měl u těch origo zámků na Pandu 4zámky(komplet)a kabeláž.Jelikoš jsem potom dodělával ovládání na dálku,tak nevim - mám tam ještě dvě krabičky.Jedna je ovládání dálky a ta druhá je menší(asi jak krabička od sirek) a ta byla asi u toho centrálu.Z ní vedou dráty do dveří řidiče a odtud do ostatních dveří.K řidičovy vedou 4 nabo 6drátů(už nevim) a do ostatních dveří 2.Myslim,že to tak nějak bylo.Musiš sundat plasty na všech dveřích a natahat dráty.K zadním dveřím pod prahama předních dveří a prostrčit tou gumou mezi sloupkem a dveřima.Vedou tam dráty k reprákům.+ dáš na stálej proud a kostru už někde chytneš.Brnkačka.Já se s tím drbal celej den.Potom ještě dokoupíš dálku,no a můžeš machrovat.
-
- Začátečník
Nakonec jsem koupil tu sadu z odkazu. Kabeláž mám rozvedenou, celkem to šlo. Jen mě zarazilo, že do zadních dveří vede konektor. V předních je jen pryžový tunel. Takže jsem ho musel provrtat, protože vést to okolo mi přišlo divné a asi by to dlouho nevydrželo. Zatím mám tedy jen kabeláž ke dveřím, říkám tomu první etapa. Zbývá tey namontovat serva do dveří a napojit na napájení/blinkry.
-
- Začátečník
Nevíte někdo, jak to napojit na blinkry?
Jako že dáš blinkr a ono tě to zamkne?
Fiat Panda 1.2 Dynamic + LPG
-
- Začátečník
Jo, o by bylo pěkné .
Samozřejmě myslím, aby to bliklo při zamknutí a odemknutí. Jsou tam dva kabely za diodou. Stačí to napojit na + levých blikrů a + pravých blinkrů, ale nevím, kde ideálně to udělat (v kterém místě). Ale jako není to nezbytné. Když to nepůjde, tak to holt blikat nebude.
Samozřejmě myslím, aby to bliklo při zamknutí a odemknutí. Jsou tam dva kabely za diodou. Stačí to napojit na + levých blikrů a + pravých blinkrů, ale nevím, kde ideálně to udělat (v kterém místě). Ale jako není to nezbytné. Když to nepůjde, tak to holt blikat nebude.
Já jsem Seicenta odšrouboval spodní kryt páček pod volantem a napojil to na vodiče blinkrů kus od konektoru páčky blinkrů, zdálo se mě to nejmíň pracný. U Pandy by to mohlo jít taky tak.
Panda 1.2 r.2018
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
Když jsem sundal plastové kryt prahu u řidiče,tak sem v tom svazku drátů našel 2 co vedou k zadním blinkrům a tam dálku napojil.Od té doby pěkně blikáme.
-
- Začátečník
Já už blikám taky. Ale jiný problém. Některé zámky se mi koušou v zamknutém stavu. Jediná možnost všechno rozebrat a pak to zase chvíli funguje. Netušíte někdo?
-
- Začátečník
Tak nakonec jsem sehnal origo zámky s motorky a připojil je na tu čínskou jednotku a dálku. Zatím to vypadá funkčně. Ťuk ťuk.