Předělání zadního uložení ramene z ložiska na silentbloky

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Eclesia
Začátečník

Předělání zadního uložení ramene z ložiska na silentbloky

Příspěvek od Eclesia »

Zdravíčko,

nedělal, nezkoušel, nemá někdo zkušenosti s předěláním tohoto nešťastného ložiskového uložení na silentbloky? Zajimají mě Vaše názory, nápady či rady. Teď mám dole zadní nápravu na repasování a dělal jsem ty ložiska a je to šílenost a nedivím se že to je co chvíli na maděru.
Tak co vy na to?
Fiat Punto Gt 1.4 i.e. TURBO
Reklama

liborko
Všeználek

Re: Předělání zadního uložení ramene z ložiska na silentblok

Příspěvek od liborko »

No relativně nedávno jsem silentbloky dělal na seicentě a popravdě doufám,že už to dělat nikdy nebudu jaká s tím je drbanice. Opravdu je to makačka ty silentbloky z tama dostat a následně nalisovat nové.Na druhou stranu věřím,že už to tam bude na věky. Pokud koupíš kvalitní značkovou sadu uložení s kvalitními ložisky tak to na puntě vydrží dlouho,na tomhle se vyplatí nešetřit a raději připlatit si. To už mám odzkoušeno :wink:
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Eclesia
Začátečník

Re: Předělání zadního uložení ramene z ložiska na silentblok

Příspěvek od Eclesia »

Já koupil kvalitní sadu ložisek od FEBI, dostat staré ložiska a osu nebyl problém. Nalisovat ložiskové misky do ramena taky nebyl v domácích podmínkách žádný problem. Problem nastal při lisování ložisek a uzavirajicí misky na osu, v garaži s domacím lisovačem nerealne. Musel jsem to vzít ke kamaradovi do servisu na 12t lis. Proto mi to vnuklo myšlenku polyuretanových silentbloku, jen zvažuju jestli nebudou oproti tomu ložiskovenu uloženi měkčí a s tím by nastal problém v zatáčkách. Dále by připadal v úvahu silon či bronzové uložení. Podotýkám že se mi jedná o punťu na hobby sprinty, slalomy ap.....
Fiat Punto Gt 1.4 i.e. TURBO
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“