HELP - Nelze zamknout víčko nádrže
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot
No mě to taky nejde zamktnout, ale uz to neresim delsi dobu, zatim jsem nove vicko nekoupil, doufam jen, ze mi tam nejakech ichtyl neco nehodi
Punto55 1,1 ,
http://punto.tuned-cars.cz/fans/008-spawny
http://punto.tuned-cars.cz/fans/008-spawny
- Reklama
Tak koukám, že bych je mohl opravovat na kšeft,ale asi by mi z toho šlehlo.
Punto 55S, 97, 3 dv.
http://www.puntotuning.eu/fans/069-milsn/
http://www.puntotuning.eu/fans/069-milsn/
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Cauky,Milsn píše:Měl jsem stejnej problém a jde to opravit. Musí se to celý rozebrat a vypilovat novou západku, udělal jem ji kovovou místo zničený plastový. Je to piplačka, ale chodí to bezvadně. Zámek ze dveří tam nejde a nakonec problém néní v zámku,ale v mechanice zátky.
mám teď pár dní Punto 1,7TD ELX a samozřejmě problém se zamykáním víčka nádrže. Rozebral jsem je a je zlomený ten palec co se přes něj otvírá. No je ze silonu a ta pružina je dost silná. Nevím ale jak vymontovat zámek z toho středního dílu........ poradíte?
Jinak foto na http://www.lojzin.euweb.cz/Vicko.jpg
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
LOjzin1 píše:Cauky,Milsn píše:Měl jsem stejnej problém a jde to opravit. Musí se to celý rozebrat a vypilovat novou západku, udělal jem ji kovovou místo zničený plastový. Je to piplačka, ale chodí to bezvadně. Zámek ze dveří tam nejde a nakonec problém néní v zámku,ale v mechanice zátky.
mám teď pár dní Punto 1,7TD ELX a samozřejmě problém se zamykáním víčka nádrže. Rozebral jsem je a je zlomený ten palec co se přes něj otvírá. No je ze silonu a ta pružina je dost silná. Nevím ale jak vymontovat zámek z toho středního dílu........ poradíte?
Jinak foto na http://www.lojzin.euweb.cz/Vicko.jpg
Z boku je v tom zámku nějaká závlačka. Už si to moc nepamatuju, ale tak nějak to bylo. Prostě, pořádně to prohlídni a přijdeš na to.
FIAT PUNTO 1,7TD elx
Lancia Kappa Kombi 2.4i 175koní
Lancia Kappa Kombi 2.4i 175koní
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No taky jsem si před měsícem dělal tu západku,resp.dvě.Do tatíkového punto jsem to zmastil z hliníku a do svého z mosazi. Konečně po pěti letech můžu zamknout nádrž.Kdybych tu starou nevyhodil tak jsem mohl hodit foto.Možná by to šlo i odlít třeba z dentackrylu nebo z hliníku.A prodávat- jak vidím tak kšeft by asi byl.
nová stojí 3kila - WWW.ACI.CZ (nemám klíče ke staré, ta není co řešit)
- lenkaryska
- Začátečník
nefunkční mechanismus zamykání víčka nádrže
Tuto závadu jsem odstranil cca za 1/2 hodky, s finančním nákladem cca 50hal. Po rozložení mechanismu je potřeba onen umělohmotný bazmek, který tak rád praská podélně provrtat prostrčit přiměřenou závlačku jejiž konce přizpůsobíme tak aby fungovala západka a opět celé smontujeme. Největší potíž byla strefit se výstouplým koncem zámku do očka závlačky. Zamykání funguje naprosto bezchybně již druhým rokem.
Tak včera do práce na noční jsem si vzal domácí úkol a rozebral víčko taky, jelikož nezamykalo.
Celá oprava trvala cca hodinu, náklady na opravu 0 kč, víčko chodí parádně.ˇ
"Rozloupnout" víčko, vyndat závlačku na boku bílého "válce", ten vytáhnout, v něm bude rozlomený takový plastový hajzlík, podle něj jsem vyrobil z hliníku kopii(uříznout na požadovaný rozměr, vyvrtat díru a vypilovat drážku). Když je hotovo, nasunout s pružinou do "válce", ten nasadit na kolík od zámku, zajistit závlačkou a víčko "zaloupnout"...
Je to celkem snadné, tak schutí do toho...
Celá oprava trvala cca hodinu, náklady na opravu 0 kč, víčko chodí parádně.ˇ
"Rozloupnout" víčko, vyndat závlačku na boku bílého "válce", ten vytáhnout, v něm bude rozlomený takový plastový hajzlík, podle něj jsem vyrobil z hliníku kopii(uříznout na požadovaný rozměr, vyvrtat díru a vypilovat drážku). Když je hotovo, nasunout s pružinou do "válce", ten nasadit na kolík od zámku, zajistit závlačkou a víčko "zaloupnout"...
Je to celkem snadné, tak schutí do toho...
Re: HELP - Nelze zamknout víčko nádrže
Zdravím všechny, jsem na tomhle fóru nový. Minulý týden jsem si koupil Fiat Punto II (jedná se o verzi facelift rok výroby 2004). Taky jsem zjistil, že nejde zamknout víčko nádrže. Sice klíčkem otočím, nicméně i poté lze víčko pohodlně sundat. Jedná se sice o prkotinu ale i tak bych byl rád, kdyby se dalo víčko zamknout. Prostě lepší pocit.
Ptal jsem se automechanika co by mi poradil a on mi řekl, že pokud do fiatu napíšu VIN svého auta, tak mi pošlou nové víčko, které bude zamykatelné mým klíčkem. Je to opravdu možné? Psal jsem jim email minulý týden a zatím žádná odpověď. Hledal jsem víčko na internetu a podařilo se mi najít, že firma Valeo vyrábí víčka. V eshopech jsou v cenové relaci 500-600,- Kč. Nicméně všude se uvádí, že se jedná o víčko pro Fiat Punto II (od roku výroby 1999). Nikde jsem nenašel víčko u kterého by bylo výslovně napsáno, že se jedná o verzi Facelift (punto vyráběné od roku 2003). Třeba to ale bude tím, že to víčko je totožné pro obě verze Fiat Punto II (1999-2003 a verze Facelift).
Poradí někdo? Nerad bych koupil něco, co mi nebude pasovat. Předem díky za každou odpověď.
P.S. Čím si vysvětlujete, že se to víčko s prominutím posralo tolika lidem? Protože tohle není přece normální...
Ptal jsem se automechanika co by mi poradil a on mi řekl, že pokud do fiatu napíšu VIN svého auta, tak mi pošlou nové víčko, které bude zamykatelné mým klíčkem. Je to opravdu možné? Psal jsem jim email minulý týden a zatím žádná odpověď. Hledal jsem víčko na internetu a podařilo se mi najít, že firma Valeo vyrábí víčka. V eshopech jsou v cenové relaci 500-600,- Kč. Nicméně všude se uvádí, že se jedná o víčko pro Fiat Punto II (od roku výroby 1999). Nikde jsem nenašel víčko u kterého by bylo výslovně napsáno, že se jedná o verzi Facelift (punto vyráběné od roku 2003). Třeba to ale bude tím, že to víčko je totožné pro obě verze Fiat Punto II (1999-2003 a verze Facelift).
Poradí někdo? Nerad bych koupil něco, co mi nebude pasovat. Předem díky za každou odpověď.
P.S. Čím si vysvětlujete, že se to víčko s prominutím posralo tolika lidem? Protože tohle není přece normální...
Re: HELP - Nelze zamknout víčko nádrže
Bohužel jsem se tohle téma dočetl až pozdě..... Víčko VALEO nebrat, sice jde zamknout, ale je pořád z nádrže cítit benzín, takže moc netěsní..... jinak dneska jsem rozebral origo víčko a udělal ten špatný zlomený kus z hliníku, funguje to super, na půl hodinky práce a chodí jako nový
Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS