Chystam sa vymenit rozvody na fiat brava 1.9 D,48 Kw... jedna sa o napinaciu,vodiacu,remen
Vid. Na obrazkoch.
http://www.imgur.com/a/r40Jo
Na obr.je videt aj vodiacu a napinacu,vie mi dat niekto kratku instruktaz ako to nepo...t ? (neprehodit to o drazku,nasponovat a pod.)
vymienam na aute skoro vsetko a chcel som vyskusat aj toto...dakujem
vymena rozvodov
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Zvykne sa lakom na nechty napr. Naznacit kde je ktore ozubene koleso oproti bloku...samozrejme tie kolesa co ostavaju, vacky a klukovka...takze to sa robi...inak tak nieje az tak co pokazit ked das pozor..a nakoniec sa zvykne racnou to tele parkrat pretocit ci to ide ako ma a vsetku je spravne nasadene. Plus nezabudni na pastu na zavity...
Re: vymena rozvodov
Vymeň aj vodnú pumpu. Našponuješ napínaciu kladku na max a spravíš 2 otočky motorom. Potom povolíš a nastavíš na rysku. Pohyblivá časť má takú akoby šípku a na pevnej časti je malá bodka. Musia byť oproti
Fiat Punto II rv.00 1.9 JTD, Fiat Marea 1.9 JTD 105 chip 130 PS
-
- Začátečník
dakujem za rady pekne... vodnu pumpu menit nechcem. Pasta na zavity?
Ja som na Punte po kúpe menil a už bolo skoro po 12 tej. Gumička roztrhaná a vyžratý kus kovu aj gumičky. Divím sa že to netieklo. Už aj na ložisku bolo cítiť, že už má niečo za sebou. Pravdepodobne nebola menená pretože som ledva povolil remenicu. Záleží na tom kedy si ju menil naposledy ale je tam ložisko a je súčasť rozvodov. Je to na tebe
Vodná pumpa s Punta. Už ani ložisko na tom nebolo najlepšie
- Přílohy
-
- 2015-05-08 16.38.09.jpg (91.56 KiB) Zobrazeno 5124 x
Značky na napínacej kladke musia byť po našponovaní oproti sebe. Na remenici vačky je snímač, tak pozor aby si ho nepoškodil.
- Přílohy
-
- 2015-05-08 16.44.55.jpg (45.43 KiB) Zobrazeno 5124 x