Original radio- nesvítí a nejde CD
Moderátor: peta.smolik
Original radio- nesvítí a nejde CD
Mám prosbu, koupil jsem Stilo kde podle vseho nebylo z vyroby instalované originální radio, vyndal jsem ramecek a sehnal jsem originální radio. Po zapojení jede pouze tuner, radio nesvítí a nejde CD (hlásí chybu). Myslel jsem že je chyba v rádiu, sehnal jsem jiné, ale chová se stejně. Jinak s řídící jednotkou komunikuje, zapíná se po zapnutí klíčku a na paluboévce jsou info o naladěných stanicích. Napadá někoho, kde by mohl být problém? Díky
- Reklama
Re: Original radio- nesvítí a nejde CD
Jestliže se rádio rozsvítí po otočení klíčku, tzn. že ho máš nastavené v druhé úrovni setupu na automatické spuštění, právě tím klíčkem. Je možné, při tom otočení klíčku a rozsvícení rádia, se dostat do jeho nastavení a tam tuto funkci zrušit? Napadá mě, že by jsi se tím mohl dostat do situace, kdy auto nahodíš a následně můžeš manuálně spustit rádio. A v tomto okamžiku by se Tě - mohlo, ale také nemuselo - ptát na zadání kodu pro zprovoznění rádia.
Nebo a to je je takové základní, co jsi již jistě udělal, zkoukout pojistky, případně vytáhnout rádio z palubky, prostříknout konektory a nebo, odpojit na 1\2 hod. baterku a pak to zkusit nanovo?
Nebo a to je je takové základní, co jsi již jistě udělal, zkoukout pojistky, případně vytáhnout rádio z palubky, prostříknout konektory a nebo, odpojit na 1\2 hod. baterku a pak to zkusit nanovo?
Kód jsem zadal při prvním zapojení rádia, kód byl přijat a začal hrát tuner, tzn. po zapnutí klíčku se rádio zapne, hraje tuner ale nefunguje podsvícení (ani tlačítka ani displej) a není funkční mecahnika cd, při pokusu vložit CD nebo spustit přehrání se ukáže po chvilce error. Zvláštní je že se stejně chovají dvě různá rádia, takž chyba asi v zapojení ale kde, zas tolik kabelu tam není.
Ahoj, šel bych to po krocích, čili nejdřiv zkontroluj zapojení iso konketorů. Hlavně bych se zajímal o pin A6 a proměřil bych ho vůči zemi. (Ovládání podsvetlení-bacha chodí to se světlama). Potom překontrolovat všeChny země a C16 nebo C3 - záleží na provedení. Mrkni na obrázek a hlavně to nepopleť, i když by to mělo být pod pojistkama všechno. Takhle z křišťálovky bych to viděl na zásah kutila při instalaci neorig rádia..
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Dle návodu pro Visteo rádio je A6 nezapojeno (používá se jen u některých rádií), C konektor připojen nemám, ten je snad jen pro speciální účely CD měnič apod. nebo se je to jinak?
Tak jsem dnes mluvil s technikem z Fiatu aje to tak, ze pokud není originál rádio zvyroby, tak ho nejde již auta instalovat, není zadané v ridici jednotce a nelze ho tam aktivovat. Podle vin mi zjistil, ze tam rádio doopravdy nebylo. Jen se divil , ze mi jde tuner. Melo by byt uplne mrtvé. Takže mam asi smůlu.
kup si ramik a nejake neorigo radio a mas po probleme.harmon1 píše:Tak jsem dnes mluvil s technikem z Fiatu aje to tak, ze pokud není originál rádio zvyroby, tak ho nejde již auta instalovat, není zadané v ridici jednotce a nelze ho tam aktivovat. Podle vin mi zjistil, ze tam rádio doopravdy nebylo. Jen se divil , ze mi jde tuner. Melo by byt uplne mrtvé. Takže mam asi smůlu.
fiat croma 1.9jtdm 88kw
Ahoj,
to od toho technika se mi moc nezdá.. Neuvedl příčinu proč by to nešlo? Jakože by tam dávali jiný BC? Když jsou stila s přípravama na tempomat, kde akorát není osazena páčka? Automobilky se u montáže většinou drží metodiky KISS
Zkus ještě mrknout http://www.gabriel-net.de/forum/forumdi ... bbf52&f=35, tady je docela velká komunita Stil, mohli by vědět.
Mimochodem nemáš náhodou ten manuál v el. podobě? Teď budu přemýšlet nahlas - když tam je A6 nezapojený, tak jak se rádio dozví, že má zapnout podsvětlení? Přes CAN-BUS? To mi nepřijde pravděpodobné.
to od toho technika se mi moc nezdá.. Neuvedl příčinu proč by to nešlo? Jakože by tam dávali jiný BC? Když jsou stila s přípravama na tempomat, kde akorát není osazena páčka? Automobilky se u montáže většinou drží metodiky KISS
Zkus ještě mrknout http://www.gabriel-net.de/forum/forumdi ... bbf52&f=35, tady je docela velká komunita Stil, mohli by vědět.
Mimochodem nemáš náhodou ten manuál v el. podobě? Teď budu přemýšlet nahlas - když tam je A6 nezapojený, tak jak se rádio dozví, že má zapnout podsvětlení? Přes CAN-BUS? To mi nepřijde pravděpodobné.
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
tady je odkaz na ten manual https://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/ ... 009217.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; , jinka ten technik tvrdil, že nakonfigurujou řídící jednotku podle výbavy a s ničím dalším jednotka nekomunikuje.
podla mna ti vravel blbost.. nevyzna sa do toho..ved canbus si vies natiahnut aj sam.. alebo daj inu riadiacu jednotku konfortu.harmon1 píše:tady je odkaz na ten manual https://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/ ... 009217.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; , jinka ten technik tvrdil, že nakonfigurujou řídící jednotku podle výbavy a s ničím dalším jednotka nekomunikuje.
fiat croma 1.9jtdm 88kw