Zdravím,
mám Punto r.v. 1994, 1.6l, 90k - před cca měsícem jsem měnil čerpadlo a dával nové svíčky (v servisu u známého). Vše bylo v pohodě, auto ožilo (předtím tam bylo nějaké čerpadlo z Punta 1.2). Předtím jezdilo auto bez problému asi 4 roky, pak se ale začalo dost dusit až přestal motor jet úplně (právě kvůli čerpadlu, které prý přestalo stíhat - mělo menší tlak a jakoby se zadusilo), myslel jsem, že jsem natankoval někde vodu (stalo se mi to 2x na stejné benzině Shell), tak jsem nalil do nádrže asi 500ml Cinolu - bez výsledku. Tak následovala zmíněná výměna čerpadla a svíček a auto šlapalo líp než kdykoli předtím. Dnes jsem ale nastartoval a motor zněl jakoby jel na tři válce (odpoledne bylo vše v pohodě, teď večer najednou tohle...), ale táhl pořád stejně dobře. Při brzdění motorem zní motor v pořádku, jen na volnoběh to klepe s celým autem a při akceleraci má zvuk jak nějaká amerika. Výfuk je v pořádku, dával jsem nový zadní díl před dvěma měsíci. Kontroloval jsem i svody výfuku za motorem (dříve jsem zjistil, že byly trochu povolené) a byly v pořádku. Vůbec mě nenapadá, čím by to mohlo být, nebo co bych měl na netu hledat. Snad jedině že by ten Cinol zůstal v nádrži? Je to ale prakticky jen líh, měl by se dávno vypálit společně s benzínem. Kdybych znovu natankoval vodu, tak by se to mělo projevit hned, jelikož voda se drží pod benzínem a čerpadlo by jí nacuclo hned, teď mám v nádrži jen těsně nad rezervou.
Vážně už mi došly nápady. Zatím auto v pohodě jezdí, jen ten zvuk a vibrace jsou nepříjemný. Budu rád za jakýkoli rady a tipy, díky.
Motor zní, jakoby jel na tři válce
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: Motor zní, jakoby jel na tři válce
Pokud zní, že jede na tři válce, není to pravda? Třeba je vadný některý z kabelů.
Tak dneska ráno při cestě do práce to přestalo. Nejspíš byl asi na dně nádrže nějakej sajrajt anebo zbytky toho Cinolu, každopádně už je to zase tichý a jede to krásně =)
BTW měl jsem dnes skoro nad rezervou, cestou do práce to přestalo, ale odpoledne po nastartování to zase znělo divně. Po asi dvou stech metrech směrem k benzínce to ale zase přestalo. Na 99% to byl nějakej sajrajt v nádrži. Budu to sledovat dál, ale tipuju, že už se to neobjeví.
BTW měl jsem dnes skoro nad rezervou, cestou do práce to přestalo, ale odpoledne po nastartování to zase znělo divně. Po asi dvou stech metrech směrem k benzínce to ale zase přestalo. Na 99% to byl nějakej sajrajt v nádrži. Budu to sledovat dál, ale tipuju, že už se to neobjeví.
Delalo mi to to same a mel jsem vadny nejaky konektor na jednom "vstrikovaci" nebo jak to nazvat do jednoho z valcu....
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V