Brzdovy system
Moderátor: peta.smolik
Brzdovy system
Zdravim,
nestretol sa niekto s obcasnym "zlyhanim" brzd?
Stalo sa mi uz par krat (vzdy ked som nastartoval studene auto):
- pomaly sa pohynam, 1, 2, 3 ak situacia dovoli
- dostanem sa napr. do krizovatky, kde vyradim na N a zacnem pribrzdat
- ale auto nie a nie brzdit ako som zvyknuty, jednoducho musim velkou silou tlacit na pedal a auto aj tak ledva zastavim
- zaroven s brzdenim mam pocit, ako keby auto chcelo samo od seba zrychlovat
- vzdy sa to stane iba raz, nasledne uz brzdi ok, aj ked trosku hlucnejsie..
Nerad by som, aby mi brzdy zlyhali, ked ich budem najviac potrebovat
Stalo sa to, aj ked bolo vonku okolo 0, aj par stupnov nad nulou, ale aj cca -10. Brzdovu kvapalinu som menil pred 3 mesiacmi a dal som origos Tutelu. Samozrejme, ze mi system odvzdusnili..
Tiez by ma zaujimalo, ci mate skusenosti s hrdzavejucimi kotucmi? Staci, ked tyzden auto nejazdim, sem tam sprchne vonku a kotuce takmer komplet hrdzave.. Po niekolkych brzdeniach hrdza zide, no aj tak sa mi bzrdy zdaju nejak hlucne
Vdaka za rady
Moje Bravo: 1.9 MTJ Emotion (88 kW), r.v. 2008
nestretol sa niekto s obcasnym "zlyhanim" brzd?
Stalo sa mi uz par krat (vzdy ked som nastartoval studene auto):
- pomaly sa pohynam, 1, 2, 3 ak situacia dovoli
- dostanem sa napr. do krizovatky, kde vyradim na N a zacnem pribrzdat
- ale auto nie a nie brzdit ako som zvyknuty, jednoducho musim velkou silou tlacit na pedal a auto aj tak ledva zastavim
- zaroven s brzdenim mam pocit, ako keby auto chcelo samo od seba zrychlovat
- vzdy sa to stane iba raz, nasledne uz brzdi ok, aj ked trosku hlucnejsie..
Nerad by som, aby mi brzdy zlyhali, ked ich budem najviac potrebovat
Stalo sa to, aj ked bolo vonku okolo 0, aj par stupnov nad nulou, ale aj cca -10. Brzdovu kvapalinu som menil pred 3 mesiacmi a dal som origos Tutelu. Samozrejme, ze mi system odvzdusnili..
Tiez by ma zaujimalo, ci mate skusenosti s hrdzavejucimi kotucmi? Staci, ked tyzden auto nejazdim, sem tam sprchne vonku a kotuce takmer komplet hrdzave.. Po niekolkych brzdeniach hrdza zide, no aj tak sa mi bzrdy zdaju nejak hlucne
Vdaka za rady
Moje Bravo: 1.9 MTJ Emotion (88 kW), r.v. 2008
- Reklama
Re: Brzdovy system
najprv ku kotúčom, sú liatinové, tak tie zhrdzavejú z dňa na deň, to nerieš to je normalné, ten problém s brzdami čo si opísal sa stál aj mne na Š130 teraz v pondelok jak stúpam tak stúpam tvrde jak šlak, ledva som ubrzdil do križovatky, aj to jedno koleso lave predne , mne to pripadalo ako by posilovač nefungoval, ale skôr boli asi piestiky zakustnuté, dva dni som nejazdil,vlhko soľ a vek auta urobia svoje, skôr sa mi stavalo že mi pedal prebehol po dvoch dnoch nejazdenia až dolu po pár brzdeniach sa všetko dostalo taktiež do normálu, na Brave teraz nejazdím nemám na nom zimné pneumatiky, princíp brzd je rovnaky u všetkých aut, preto som reagoval
prečítal som si dielenský manual, pre BRAVO,kde všetko diagnostikuju cez examiner, vynechame chyby v elektrickom systeme ABS, jediné čo mi tam prišlo rozumne je nefunkčnosť jednocestného ventilu, v podtlakovom systéme, lebo ak nefunguje podtlak, tak posilovač nieje funkční, treba väčšiu silu vynaložit na stlačenie brzdoveho pedálu,
prečítal som si dielenský manual, pre BRAVO,kde všetko diagnostikuju cez examiner, vynechame chyby v elektrickom systeme ABS, jediné čo mi tam prišlo rozumne je nefunkčnosť jednocestného ventilu, v podtlakovom systéme, lebo ak nefunguje podtlak, tak posilovač nieje funkční, treba väčšiu silu vynaložit na stlačenie brzdoveho pedálu,
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Dorábka ´´sport´´ looku, myslím,že sa to celkom zdarilo aj keď mi po prvej vrstve na poslednom brzdiči došla farba
- Přílohy
-
- WP_000186.jpg (146.37 KiB) Zobrazeno 5485 x
-
- WP_000189.jpg (118.59 KiB) Zobrazeno 5485 x
-
- WP_000190.jpg (181.02 KiB) Zobrazeno 5485 x
Bravo 198 1.4 T-jet Sport
Pri brouzdani na nete som natrafil na toto, co vy nato?
- Přílohy
-
- bravo 1.4t-jet brake kit b sml.JPG (182.73 KiB) Zobrazeno 4972 x
-
- bravo brake kit a.JPG (91.02 KiB) Zobrazeno 4972 x
Bravo 198 1.4 T-jet Sport
- Darth.W
- Zkušenej Fiaťák
ze ak maju len cervene, tak sa mi to nehodi k farbeBanshee píše:Pri brouzdani na nete som natrafil na toto, co vy nato?
[color=#FF0000]http://www.youtube.com/waderlord29[/color]
Fiat Tipo sedan 1.4 70 kW Italia Extra
Inak taka otazocka.V manuali je pisane ze ak slapnem na brzdy mali by zacat blikat vystrazne,funguje to vsetkym? Lebo mam pocit ze mne to nejde
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw
Při intenzivním,prudkém brždéní se samy spustí výstražné,nebylo to tam tak nějak napsane?
Fiat Bravo 1,4/16V 90ps už ne,nyní Fiat Tipo T-Jet 1,4 Lounge
Jo musí se to solidně zadupnout, pak začnou výstražné blikat, mně se to stalo nedávno na naší D1 při dojetí kolony.
aj ja som mal taku situaciu,kedy som silno zaslapol af spustili sa vystrazne.. blikaju o dost rychlejsie ako ked date gombikom vystrazne
fiat croma 1.9jtdm 88kw
- Darth.W
- Zkušenej Fiaťák
skusal som a nemal som pocit zeby to fungovalo ... v navode je tusim rychlost nad 40 km/h a ja som siel nieco malo vyse 50 http://youtu.be/MClc5iV_nQo?t=3m10s" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja som siel okolo 100 a slapol som dost na to ale nic neblikalo
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw
-
- Zkušenej Fiaťák
Mne to funguje.
Volvo V60 9/2011,FIAT BRAVA 1,2 16v 3/2001EX,Bravo 2 T-Jet Sport 150ps 8/2009EX,Fiat Stilo 1,6 16v 76kw 6/2005.
Zvláštní, možná to záleží na roku výroby. Jinak co ten pes, přežil to?Darth.W píše:skusal som a nemal som pocit zeby to fungovalo ... v navode je tusim rychlost nad 40 km/h a ja som siel nieco malo vyse 50 http://youtu.be/MClc5iV_nQo?t=3m10s" onclick="window.open(this.href);return false;
- Darth.W
- Zkušenej Fiaťák
prezil ... len dako nerozumiem co stym ma rok vyroby, kedze to je pisane v manuali k autu, ktory sa dodava predsa s autom