Okýnka v elektrice
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Začátečník
Okýnka v elektrice
Dobrý den,
mám jeden problém na puntíku se objevil problém PP oknem, nejde ovládání okna na zavření. Okno se stále jen otevírá, když jsem přehodil kontakty tak zas jen zavírá Zkoušel jsem i jiné ovládání (spínače), vše bylo ale stejné. Všechny pojistky a relé jsem prošel, pojistky jsou OK, a relé vypadají také ok. Už nevím co s tím, potřeboval bych nějakou tu radu. Předem děkuji.
S pozdravem Hans
mám jeden problém na puntíku se objevil problém PP oknem, nejde ovládání okna na zavření. Okno se stále jen otevírá, když jsem přehodil kontakty tak zas jen zavírá Zkoušel jsem i jiné ovládání (spínače), vše bylo ale stejné. Všechny pojistky a relé jsem prošel, pojistky jsou OK, a relé vypadají také ok. Už nevím co s tím, potřeboval bych nějakou tu radu. Předem děkuji.
S pozdravem Hans
Fiat Punto "Puntík" 176 (1997) 1.6 MPI (90k)
- Reklama
Re: Okýnka v elektrice
Jediný co mne napadá tak je seknutý relé (skus to "rozklepat") nebo někde "odhalený" drát
Fiat Punto MK1 SX 1,7 TD 52kw rv. 95 - Dosloužil :(
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
relé pro okna je několikanasobný/je to takova mala ŘJ/ je to to velký v přihradce spolujezdce.
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
-
- Začátečník
Díky za rady i to schéma zapojení. Ještě taková malá otázka: jak mám "rozklepat" to relé?
Fiat Punto "Puntík" 176 (1997) 1.6 MPI (90k)
Bylo asi myšleno ho vyndat a zlehka s ním poklepat. Může být spečený kontakt.Dělá to i spínač pro okno spolujezdce na straně řidiče? Ty spínače jsou projeny paralerně,takže by to měl dělat taky.Tady ještě umístění těch relé.
- Přílohy
-
- relé.JPG (47.15 KiB) Zobrazeno 6827 x
Rossi
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
- peter963
- Zkušenej Fiaťák
Druha strana ti bavy normalne hore a dole? Ak ano tak potom to nieje rele,lebo je tam len jedno na okna.Skus premerat kable ci nahodou nieje niektory prelomeny.Skontroluj aj tu spojku medzi dverami a stlpikom.To len potocis a mas to rozpojene.
PETER Sn.-FIAT PUNTO-1.7 TD SX 5dvr.Ex
PETER Jun.-FIAT PUNTO-1.2 60 SX 3dvr.Ex
Prirastok FIAT FREEMONT 2l JTD
PETER Jun.-FIAT PUNTO-1.2 60 SX 3dvr.Ex
Prirastok FIAT FREEMONT 2l JTD
Zdravim,
mam podobny problem. Okno jen na strane ridice jde normalne stahnout uplne dole, ale kdyz potrebuju vytahnout, tak cca v 1/3 vytahování se to zasekne a zacne něco cvakat nebo vrčet a oknoprostě stojí. Vychytal jsem to tak, že tomu musím pomoct. To znamená, chytnu to sklo a táhnu to rukou nahoru.
To samé mi udělá pak ještě jednou asi ve 2/3 vytahování okna.
Otvírám uz nejakou dobu okno jen kousicek, abych to nemusel pred lidma tahat rukou jak debil..
Nevite co stim ? Tahani okna uz mam dost
mam podobny problem. Okno jen na strane ridice jde normalne stahnout uplne dole, ale kdyz potrebuju vytahnout, tak cca v 1/3 vytahování se to zasekne a zacne něco cvakat nebo vrčet a oknoprostě stojí. Vychytal jsem to tak, že tomu musím pomoct. To znamená, chytnu to sklo a táhnu to rukou nahoru.
Otvírám uz nejakou dobu okno jen kousicek, abych to nemusel pred lidma tahat rukou jak debil..
FIATUM ZDAR a SÍLU :D
Punto 1,2, 44kw = síla tahu od podlahy :D
2003 - už je to veterán ale pořád sviští jak pes po zásahu bleskem :D
Barva: nevím prostě piastáciový hnus :D
Zdravim,
FIATUM ZDAR a SÍLU :D
No podle popisu je vhaji nejkej zub na prevodu z motorku na nuzky a vzdy kdyz nanej dojde tak to preskakuje jak to popotahnes chytne se na dalsi atd takze roudelat dvere a zkontrolovat
Punto mk2 sporting 1.2 16v LPG muj 1:)
Mel jsem to same. Dolu sel jak vino, nahoru jsem mu musel 3x pomoci. Vymenil jsem celou stahovacku a je klid. Az budu mit cas, rozeberu ji a podivam se na to.
Pry se omelou zuby na plastovem kolecku a pak okno nechodi.
Pry se omelou zuby na plastovem kolecku a pak okno nechodi.
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
Mozem sa spyat na odnak toho cz/sk manualu punto1 ?
Inak mam problem tiez s oknami, su strasne lenive. Ak ich otvaram/zatvaram obe naraz je to pomalsie akoby som ich otvaral kazde zvlast. Je problem v elektrike alebo tiez sa ejdna o stare motorceky.
Inak mam problem tiez s oknami, su strasne lenive. Ak ich otvaram/zatvaram obe naraz je to pomalsie akoby som ich otvaral kazde zvlast. Je problem v elektrike alebo tiez sa ejdna o stare motorceky.
Fiat Punto MK1 1,7TD 70HP Stile 5D '98
http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=22258
oni vubec ty okna na puntu nejsou žaden rychlík.někdy stačí pročistit a namazat vodicí lišty a vubec celý mechanizmus.
Rossi
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
to chapem ze to nejde tak ako na novych autach. Skusil som premerat kolko napetia tma ide a:
Lava: 11,5V naprazdno, 9,5V pri dvyhani lavej strany, 8,5V ak dviham obe strany naraz
Prava: 10V naprazdna, 8V pri dvihani pravej strany, 7V pri dvyhani oboch stran naraz
Lava: 11,5V naprazdno, 9,5V pri dvyhani lavej strany, 8,5V ak dviham obe strany naraz
Prava: 10V naprazdna, 8V pri dvihani pravej strany, 7V pri dvyhani oboch stran naraz
Fiat Punto MK1 1,7TD 70HP Stile 5D '98
Ty napětí na prázdno jsou nějak moc malá,hlavně to v pravo.Je dobrá bat? Když ano tak je něgde svod na kostru.Může to být i v motorku.Taky můžou být zaoxidovaný konektory.
Rossi
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám zese problém, ze mi nejde okno na strane spolujazdca. Sprvu to islo sem tam, raz islo raz nie. Teraz uz nejde vobec. Typujem to kable medzi dverami a autom.
Stretol sa s tym to problemom uz niekto?
Stretol sa s tym to problemom uz niekto?
Fiat Punto 1,9 DS 44kW r2000